23.06.2007 | 19:10
@komer: ti pričaš o hibridnim diskovima, mi o SSDu.....ali ajde, hibridni diskovi imaju
brzu flash memoriju koja diskovima služi kao cache, koji je po definiciji višestruko brži od diska...i zbog toga 256mb flash memorije uz disk...i ne, neće ti on drastično poboljšati brzinu, nego samo produžiti trajanje baterije i smanjiti aktivnost diska...dakle, ubrzava samo ono što je se nalazi u cache memoriji, a to nije puno podataka...
I ne komer, neće biti OS i ostalo instalirani na flash memoriju, to je samo CACHE...
Što može biti brzo kod takvog diska je npr. kada komp dižeš iz hibernacije...onda se sistem instantno podigne...
Pitao si zašto se koriste hibridni diskovi? Zbog dužeg trajanja baterije kod laptopa i to je glavna prednost...ništa drugo...
@uzzy:
Ti meni daješ linkove na jubito, u kojima ne piše ništa...niti kakvi su diskovi niti marka niti kapacitet....jesi siguran da li su windowsi svježe instalirani na oba dva??
Evo, ja ću te demantirati jednim pravim review-om:
www.tweaktown.com/articles/1083/1/solid_...ate_drive/index.html
Ako pogledaš rezultate čitanja i pisanja, vidjet ćeš da su katastrofalni, a ni kapacitetom se baš ne mogu pohvalit! Tko bi imao 16gb prostora samo?? To ne dotegne ni za sistem...
Da zaključim, kao što sam rekao, nemam ja ništa protiv SSD diskova, dapače, ja u ga prvi kupiti kada prestigne klasičan HDD u brzini prijenosa podataka i kapacitetu.
Ali sada SSD ne može konkurirati pravim diskovima prije svega zbog brzine i cijene, a onda i zbog kapaciteta....ali tehnologija će se razviti kroz par godina i cijene će drastično padat isto kao što će se povećavati brzine prijenosa...u