04.09.2021 | 14:28
Ovaj rujan mi je isticao dvogodišnji ugovor sa A1 i bio sam primoran produljiti ugovor ili bez ikakvog telefona, ili dati 9 kuna za neke Samsung, HUAWEI ili XIAOMI telefone; ili dati 29 do 129 kuna za telefone istih marki samo malo skuplje modele.
Kako sam pričao sa ženom u A1 koja koristi Android i još Samsung stalno, rekao sam joj da sam iPhone korisnik već deset godina i da o Androidu nemam blagog pojma.
Tu ona meni odgovara da kod Samsunga, kao i kod Applea, plaćam jako puno toga samo zbog imena tvrtke, dok su ova dva "Kineza" (HUAWEI i XIAOMI) u nekim slučajevima bolji i jeftiniji, da ne priča kako i Samsung koristi neke njihove dijelove.
I tu se ja odlučim na XIAOMI, kako sam već napisao, kao neki novi HUAWEI (svi se sjećamo da su imali "
mobitele godine" još 2019. i 2020. po časopisima koji prate to tržište).
Sklopim ugovor u četvrtak ujutro, u petak u 18 sati mi stiže mobitel u kutiji HP Expressom, unutra u svojoj kutiji obavijen novim ugovorom po kojem imam sve full = neograničene razgovore, SMS-ove i internet do mile volje odnosno flat rate.
Maločas sam na Vikalici požalio što nisam uzeo Samsung, pa sam išao zvati A1 o kojem se točno modelu radi - javio se neki tip i rekao da je to model Samsung Galaxy A 22 5G, ali da bi njega morao platiti 129 kuna po pouzeću ukoliko ga ne želim otplaćivati dvije godine uz pretplatu.
Ono što mi je kod mog XIAOMIA i tog SAMSUNGA odmah upalo u oči jest da ovaj XIAOMI ima bateriju od 6000 mAh, dok skuplji Samsung ima istu od 5000 mAh.
Uglavnom:
zaista ne znam šta da radim sa dotičnim mobom koji ima dvije godine garancije.
1. Osmica mi još uvijek sasvim dobro radi, a ovaj sam potez napravio jer je staroj na NOKIA 3310 iz 2017. (iste godine kada sam ja uzeo iPhone 8) otišla baterija.
Napuhala se skroz. Prvi puta sam vidio napuhnutu bateriju.
Šogor joj je kupio isti takav drugi dan jer ima godina (79 puni 24. 09. i jedva se na taj model naučila) za istu lovu kao i 2017. (500 kuna), samo ovaj puta u
bon bon dućanu, no stvarno potpuno novog.
E tu sam se ja počeo pitati "a što ako se meni desi isto, a love taj čas nemam - pogotovo za iPhone?"
2. Tako se desilo da sam uzeo ovaj XIAOMI, koji mi - ovako bez paljenja izgleda sasvim solidno. Čak se dobije i prozirno gumeno kučište za njega u kutiji, no nikakve slušalice iako ima najnormalniji 3.5 mm jack.
No najjeftinije slušalice za njega (baš XIAOMI) koštaju 40 kn, a bežične (najjeftiniji earbuds model) 200 kn.
3. Stavio sam ga Njuškalo, čisto da vidim situaciju.
Možete ukucati XIAOMI Redmi T9 pa pogledajte po kojim se cijenama kreću.
4. E sada, ako ga i uspijem prodati - imam toliko igara za odigrati još s PS4, tako da bi trošenje na PS5 igre bilo bacanje novaca i stvarno se počinjem pitati možda mi je najmudrije da si ga ostavim zlu ne trebalo.
Eto.
To je to.