Ne znam imaš li neko pitanje ili si samo napisao ovdje svoje iskustvo, ali evo, Mactracker kaže ovako:
Maximum RAM: 32 GB
Memory Slots 8 - 240-pin PC2-6400 (800MHz) DDR2 ECC fully-buffered DIMM (FB-DIMM) (matched pairs)
Znači ako u 8 slotova ide ukupno max 32GB, 32/8=4, reklo bi se da, očekivano, ne prima kekse veće od 4 GB.
Evo, sad sam pogledao, u našem MacPro3,1 (već neko vrijeme stoji headless pod stolom, koristimo ga kao document server) imamo 4x4+4x2=24GB. Nije nam nikad trebalo podebljavati pa nisam do danas ni bio svjestan da mu je 4GB keks - limit.
zaboravio sam postaviti pitanje, kako da mi prorade svih 8 modula po 8gb, tako da imam ukupno 64gb rama ?
ne kuzim kako je ovaj korisnik uspio to napraviti na 1.1 i 2.1 a meni ne radi na 3.1, kada stavim module od 8gb na svakom modulu mi svijetli crveno
ovo je info mog mac-a
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro3,1
Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2,8 GHz
Number of Processors: 2
Total Number of Cores: 8
L2 Cache (per Processor): 12 MB
Memory: 32 GB
Bus Speed: 1,6 GHz
Boot ROM Version: MP31.006C.B05
SMC Version (system): 1.25f4
Serial Number (system): CK90105F5J4
Hardware UUID: AA5A8BEA-4125-543B-AAFF-0A67A2D47F30
rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj