Gašenje Mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gašenje Mac-a

01.07.2024 | 20:06
Pozdrav, kao što je nekima već poznato od nedavno sam korisnik macbook pro m1 13", i mac mini m1.

Da li macbook i mini gasiti ili samo u sleep?

Macbook kao da mi se malo zagrije kad bude u torbi neko vrijeme, jer mi je hotspot na mobitelu uvijek upaljen zbog necega, a onda je ocito i spojen Macbook na njega.

Pa me zanima za savjet iskusnijih
01.07.2024 | 20:55
Sleep. Gasis ga kad ga mislis u ormar pospremiti.
01.07.2024 | 21:26
Uvijek sleep. Provjeri si power nap postavku:

Slikazaslona2024-07-01u22.25.11.png
01.07.2024 | 21:34
Sleep, nijedan Mac koji sam imao nikada nisam imao potrebe skroz ugasiti, jedino kad je bio potreban restart prilikom ažuriranja.

Zato volimo Mac!
02.07.2024 | 12:52
Ja svoje MBP za razliku od većine uvijek ugasim (pogotovo prilikom transporta/nošenja) i nisam zbog toga nikad imao nikakvih problema.
02.07.2024 | 13:29
Hard core linuxaš
02.07.2024 | 13:58
Bertone kaže:
Ja svoje MBP za razliku od većine uvijek ugasim (pogotovo prilikom transporta/nošenja) i nisam zbog toga nikad imao nikakvih problema.

To je i meni imalo smisla dok su u laptopima bili mehanicki hard diskovi. Iako su oni znali parkirati glave za transport, ali eto.

Danas se konstrukcijski MBP ne razlikuje od iPada ili iPhone.

Ne vidim niti jedan razlog zasto bi ga trebali gasiti...
02.07.2024 | 14:44
smayoo kaže:
Uvijek sleep. Provjeri si power nap postavku:

Slikazaslona2024-07-01u22.25.11.png

isto mi je kao i tebi, ali nekad osjetim da je ugrijan malo kad ga izvadim iz torbe
02.07.2024 | 14:45
I ako netko mozda zna, imam Mac OS Sonoma, i imam problem jer ne mogu ugasiti autocorrect.. I katastrofa mi je ovako pisati sve moram provjeravati 3x
02.07.2024 | 14:55
Beznaziva.png
02.07.2024 | 14:58
drlovric kaže:

Svojedobno sam se specijalistički bavio tehničkom zaštitom (između ostalog, i videonadzorom) i pametnim kućama. Imao sam jednog klijenta koji me najozbiljnije pitao mogu li mu predložiti kakvu kameru ili senzor za ubaciti u frižider, da bude siguran da se svjetlo ugasilo kad zatvori vrata.
Razni ljudi imaju razne potrebe i emotivne preokupacije.
02.07.2024 | 15:02
smayoo hvala ti još jedno pitanjce vidim da je kod tebe pravopis hrvatski iz library, gdje i kako ga naći da i sebi stavim
02.07.2024 | 16:26
smayoo kaže:
drlovric kaže:

Svojedobno sam se specijalistički bavio tehničkom zaštitom (između ostalog, i videonadzorom) i pametnim kućama. Imao sam jednog klijenta koji me najozbiljnije pitao mogu li mu predložiti kakvu kameru ili senzor za ubaciti u frižider, da bude siguran da se svjetlo ugasilo kad zatvori vrata.
Razni ljudi imaju razne potrebe i emotivne preokupacije.

Vidiš i ja sam o tome razmišljao, doduše ne zbog svjetla, nego zbog rakije u frižideru...sumnjao sam da još netko osim mene pije
02.07.2024 | 17:48

Kad smo bili srednjoškolci, frendu je stari bio kapetan duge plovidbe i kućni bar mu je bio pun nekih fancy cuga (danas nam je to sve dostupno u bilo kojem hipermarketu) koje tada obični smrtnici nisu mogli nabaviti ni za koju lovu. Martell, Chivas, Bacardi, štajaznam... Kako je čovjek i sam bio tinejdžer, znao je što može očekivati od svog sina i njegovog društva pa je, prije nego bi išao na vijađ, kod prijatelja zubara otišao da mu na svakoj boci ugravira nivo marker .

Naravno, mi bi bocu ispraznili, ali bi prije toga skuhali čaj približno iste boje pa poslije nalili točno koliko treba, da mu stari ne skuži odmah. Nego koji dan kasnije. Prave frke je bilo jedino kad bi mu stari htio nekog uvaženog gosta počastiti baš tom nekom najfancy cugom pa bi se gost zagrcnuo od neočekivanog nedostatka alkohola.
02.07.2024 | 17:57
gladhr2 kaže:
smayoo hvala ti još jedno pitanjce vidim da je kod tebe pravopis hrvatski iz library, gdje i kako ga naći da i sebi stavim

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/202692-h...-macos-monterey.html

Za slučaj da se ne snađeš, do foldera ~/Library dođeš tako da otvoriš Finder, ideš na "Prijelaz" (u menu baru), pritisneš "OPTION" (ALT) na tipkovnici, na padajućem izborniku ti se pojavi dodatna stavka "Medijateka" (hrvatski prijevod za "Library"), klikneš na nju dok držiš OPTION tipku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO