Macbook 12 early 2016.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook 12 early 2016.

02.08.2024 | 19:00
Pozdrav ljudi

Da li se isplati kupiti Macbook 12 early 2016?

Znam da nije neka koonfiguracija, ali nisam zahtjevan korisnik i privlači me veličina ekrana.
Baterija je na 580 ciklusa i pretpostavljam da je za zamjenu, iako još ne stoji da je za servis, a ostalo se čini ok.

Također me zanima da li bi imao neka ograničenja oko spajanja Iphonea sa Itunes.

Cijena je 250 eura i uz njega ide Magic mouse, a nadam se da bi cijena moga ići na 200.

Na slici je specifikacija.
Prilozi:
02.08.2024 | 20:57
Ako je u dobroj kondiciji, vizualno, bez oštećenja i ogrebotina, obavezno odjavljen sa iCloud računa, i ako ide uz njega Magic mouse, za 200€ ne bih razmišljao.

Jedno temeljito čišćenje u servisu i zamjenu baterije bi svakako trebalo napraviti.

Ne znam da li su ti modeli imali kakvih problema sa tipkovnicama, te da li je na njima moguća nadogradnja RAM-a i zamjena SSD-a.
02.08.2024 | 21:04
Negdje sam čitao da neki spominju neke probleme s tipkovnicom, dok drugi pišu da nisu imali nikakvih problema.

Šta se tiče RAM-a, mislim da je to to, a za zamjenu SSD-a nisam siguran, iako mi je to sasvim dovoljno.

Za bateriju mi je nešto čudno, na jednoj slici koju mi je prodavatelj poslao piše da je potreban servis (zamjena), a na drugoj piše da je stanje uredno. Kaže da se to prvi put pojavilo i da se laptop rijetko koristi.

Vrijedi li 250 eura ako je sve uredno?

U ponedjeljak bi se trebali naći i trebam odlučiti.
02.08.2024 | 21:51
koliki mu je SSD? posto to izgleda ne moze da se menja?
baterija mislim da ne mora jos da se menja, ako ima tih 580 ciklusa.
02.08.2024 | 22:01
SSD je 256 GB. Stvarno nisam neki zahtjevan korisnik, a na prošlom Airu mi je 128 GB bilo dovoljno
02.08.2024 | 22:02
Macbook 12 je de facto mobitel spakiran u kućište laptopa. Nije mogao bogzna što ni kad je bio nov. Sve ovisi što ti treba, ali i oni sami su odustali od tog koncepta brzo. Nije to neka sreća.
02.08.2024 | 22:19
200 € vrijedi sigurno. Preko 250 € nikako.

Ono što moraš znati da je za njega službeno zadnji MacOS Monterey. On je još uvijek službeno podržan, ali kada izađe Sekvoja, podrška za njega se gasi. Tako da računaj da ti softveri koji ti trebaju rade s tim OS-om.

Uz OpenCore hack može on i na Sonomu, ALI podrška za Metal je usko grlo i aplikacije koje inzistiraju na Metalu ti neće raditi.
02.08.2024 | 22:41
smayoo kaže:
Macbook 12 je de facto mobitel spakiran u kućište laptopa. Nije mogao bogzna što ni kad je bio nov. Sve ovisi što ti treba, ali i oni sami su odustali od tog koncepta brzo. Nije to neka sreća.

Znam da nije nešto, ali kako nisam zahtjevan korisnik mislim da bi mogao zadovoljiti moje potrebe.
02.08.2024 | 22:57
dpasaric kaže:

Ono što moraš znati da je za njega službeno zadnji MacOS Monterey. On je još uvijek službeno podržan, ali kada izađe Sekvoja, podrška za njega se gasi. Tako da računaj da ti softveri koji ti trebaju rade s tim OS-om.

Uz OpenCore hack može on i na Sonomu, ALI podrška za Metal je usko grlo i aplikacije koje inzistiraju na Metalu ti neće raditi.

Znam da je za njega Monterey zadnji.

Ako je sve u redu ne mislim dati preko 250 €, iako vidim po oglasnicima da se prodaju i do preko 400 €.

Do prije mjesec dana sam koristio Air 11 iz 2012. godine, tako da bi i s ovim mogao biti miran koju godinu, ako sve bude u redu.

Treba mi za office, malo surfanja i za pogledati koji film, ništa posebno.
03.08.2024 | 09:28
Kupis. Probas.

Ako nije za tebe, prodas ga i cao.

Ne bih ja tu nesto puno mozgao
03.08.2024 | 11:53
Damirst kaže:
dpasaric kaže:

Znam da je za njega Monterey zadnji.

Ako je sve u redu ne mislim dati preko 250 €, iako vidim po oglasnicima da se prodaju i do preko 400 €.

Do prije mjesec dana sam koristio Air 11 iz 2012. godine, tako da bi i s ovim mogao biti miran koju godinu, ako sve bude u redu.

Treba mi za office, malo surfanja i za pogledati koji film, ništa posebno.

za to sto pominjes sluzice ti dobro. nesto slicno sam ja koristio i jos uvek koristim - u pitanju je HP elite 1012 x2 g1, pa sam na njega stavio Mac OS Mojave, i ponasa se i identifikuje kao takav MacBook . lagan je, prenosan, za gledanje filmova tokom putovanja, kuckanje, i tako to.
tako da je moj predlog - da.
03.08.2024 | 15:29
HP?!? BRZO NA ISPOVIJED
03.08.2024 | 18:01
mea culpa...
jes hp ali sa mac os
03.08.2024 | 18:08
Ender, jeo te patak, u ovoj kući se ne psuje...
03.08.2024 | 18:11
Da se nitko ne uvrijedi, ali HP, takvu plastiku ne rabi ni IKEA Ali ajde, ako vrti gore MacOS, onda palac gore za razboritost i hrabrost!
03.08.2024 | 18:20
nije ovaj plastican ima cak i neki MIL standard. ne mogu da stavim ovde neki video, pa vi procenite jel bogohulno ovo bilo ili ne.
03.08.2024 | 18:30
@ender - ovo je naša interna šala ovdje na forumu, isprika ako si se uvrijedio, naravno da HP ima i premium proizvode, naravno i da Windows ima svoje prednosti i mane, isto kao i MacOS, ali jedna stvar u informatici je najbitnija, po riječima mog profesora iz informatike, Zlatana Solde, a ona glasi;

SVAKO RAČUNALO JE BRZO I UČINKOVITO KAO I NJEGOVA NAJSLABIJA KARIKA - A TO JE UGLAVNOM KORISNIK.
03.08.2024 | 18:41
zaista nema potrebe za tolikim izvinjavanjem, naravno da kapiram salu i ne vredjam se.
sve je o.k.
koga interesuje nek pogleda prilozene klipove, mozda je vredelo sve to.
ali da ne idemo daleko od teme, kolega je pitao za misljenje, pa smo malo odlutali.
03.08.2024 | 18:49
Naravno da je vrijedilo, zato smo i ovdje da razmijenimo mišljenja i iskustva. Ako je pokretač teme zadovoljan sa navedenim računalom, ja sam sretan ko tranzistor! Svaki Mac ima svoju vrijednost, a ono posebno, što nijedan proizvod u povijesti tehnologije nema - duh i čar, koji i dan danas živi u proizvodima i viziji pokojnog nam i dragog Steve Jobs-a. RIP Steve.
03.08.2024 | 21:23
svaka cast za ovaj govor.
04.08.2024 | 10:28
drpongrac23 kaže:
Naravno da je vrijedilo, zato smo i ovdje da razmijenimo mišljenja i iskustva. Ako je pokretač teme zadovoljan sa navedenim računalom, ja sam sretan ko tranzistor! Svaki Mac ima svoju vrijednost, a ono posebno, što nijedan proizvod u povijesti tehnologije nema - duh i čar, koji i dan danas živi u proizvodima i viziji pokojnog nam i dragog Steve Jobs-a. RIP Steve.

Nisam zadovoljan jer uopće ne znam kako radi i koliko je brz-spor, to bi tek trebao vidjeti

Svjestan sam ja da to nije neki brzi stroj, ali nisam ni ja zahtjevan korisnik

Kako ste vi iskusniji i potkovaniji od mene, zato sam vas i pitao za savjet, a sve šta kažete zaista uvažavam, inače ne bi ni pitao.
04.08.2024 | 17:22
ne znam sta je za tebe spor a sta brz Mac.
ali ce sigurno biti dosta brzi u odnosu na Air iz 2012. koji si rece koristio do pre mesec dana. pogotovo sto su Air-ovi tih godina imali samo 4 GB memorije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO