21.08.2024 | 08:33
ping kaže:
drpongrac23 kaže:
@ping - Ako ćeš ga primjerice "eksploatirati" narednih 6 godina, razlika u cijeni od tih 400€ ti ispada točno 5,5 € mjesečno - otprilike 3 kave u kafiću, koje netko popije u danu, ja osobno ne obilazim kafiće, no to je po meni neka takva logika.
A ako je za potrebe posla, onda će i taj novi Mac Book valjda nešto uprihoditi.
Ovaj sad je preko 8 godina. Radi. Ali me čini užasno nervoznim činjenica kako je Monterey (10.12) zadnji OS koji se može instalirati. Znam za OpenCore Legacy Patcher ali to ne bi radio na uređaju na kojem radim svaki dan.
Nervozan? Vjerujem da nervoza dolazi samo od straha od nepoznatog!
Ne moram ti reći da taj uređaj "na kojem radim svaki dan" obrađuje nule i jedinice i potpuno mu je svejedno vrti li Appleov kod, Windowse ili ima neki root patch od OpenCorea. Ako pouzdano vrti Monterey, nema razloga da ne vrti pozudano i Sonomu. Naravno, uvjet je da hakeri nisu nešto zeznuli, ali zato postoji Apple zajednica i forumi kao Jabučnjak da ti oni iskusniji kažu radi li to pozudano ili ne.
Ja ti održavam trenutno preko 15 Macova (što mojih, što od firme, što od frendova) koji su na OpenCoreu kao radni strojevi i to ne na trivijalnim zadacima. I sve to radi 100% pouzdano. Nula problema ako je sam stroj ispravan i nema neku svoju grešku "od starosti".
Znam da kao Apple Reseller sebi "pucam u nogu" jer te nagovaram da još ne kupiš novi, ali što te košta probati, vidjeti je li na razini brzine koja je tebi dovoljna i uštedjeti lijep iznos?
Pazi, ja koji mogu sebi kupiti svaki Mac po super cijeni, ja koji radim multimedijsku produkciju i zaista trebam solidan i jak stroj, ja i dalje radim na 15 godina starom Macu! I naravno da koristim najnoviji MacOS, 14.6.1.