29.10.2024 | 21:43
Otvorim sad Apple stranicu da vidim novosti oko svega...i sad već predugo očekujem 27" iMac.
Naravno...šipak
Imam "stari" M1 sa 16GB i 1TB... i iskreno, očekivao sam više.
1TB je i dalje upgrade, i to komično skupi upgrade.
256GB je bazični model i tako nešto uopće nuditi je sramotno za model koji treba izaći krajem 2024.
Osim što je bazni RAM napokon 16GB, ništa drugo nije novo (osim CPU naravno). Vjerujem da je teško nakon prelaska s Intel na M1 napraviti (opet) nešto revolucionarno, ali ovo predstaviti kao potpuno novi proizvod je uvreda korisnicima.
Prebacim se na Mac Mini...i mislim da vidim svoju sljedeću kanticu. Ovi jači modeli s 24GB su mogli imati 1TB kao bazni disk i to mi se nikako ne sviđa
Nego, gdje je tipka za paljenje? Galerija je dosta štura, a ne gleda mi se predstavljanje.
Napokon portovi naprijed (dođe mi da Mac Pro 6.1 zapalim ponekad dok napipavam tipku za paljenje otraga ili dok pokušavam uštekati USB ili TB...), a prošli Miniji su mi bili fino izgrebani otraga od pokušaja uštekavanja kabela na slijepo.
4k 240Hz dostupno na HDMI, sad samo ostaje vidjeti prva iskustva s monitorima, jer sam se na M1 miniju pošteno opekao misleći da će raditi s 1440p profesionalnim monitorom.
ASUS PA27 bi taman fino sjeo na ovo, ali priča se o 5k2k OLED monitorima koji trebaju izaći tijekom 2025.