02.04.2025 | 18:31
drlovric kaže:
Ovo izgleda bas svjetski. Svaka cast!
Imate li neku evidenciju koliko procentualno ovih eksponata radi?
Mislim da su racunala ispravna i funkcionalna.
Ej, pusti, sate i sate sam ulupao da većina računala radi. Obično imamo 2-3 primjerka i onda od tri s problemima složim jedan koji radi. Lampe sam popravio njih 4, imamo još 2 za dijelove, Čak nam trenutno oba NeXT-a rade, imamo ovaj Workstation, a dolje u prizemlju baš Cube. iMac G3 serija svi rade, samo neki imaju uništene membrane zvučnika (od starosti pukne) ili malo RAM-a i slično, ali rade. Onda stare 680xx serija isto dobrim dijelom rade. Onaj iBook G3 je kao nov, ali nakon dužeg rada mu video memorija počne "špricati", njega nisam sredio. Apple IIc radi i na njemu je Elita i Summer Games, dolje imamo original II i on radi cijeli, a ovdje još imamo IIe (sličan originalu vizualno), ali njemu je nešto riknulo, to je malo teže sada za popraviti, ima skoro pola stoljeća.
U "One more thing..." sobi je trenutno 61 (!!!) Mac, ispravno je jedno 80%, možda i više.
Sorry, krivo sam napisao, nisu sve Macovi, 3 komada su iz Apple II serije + jedan eMate notebook koji je tehnički Newton, a ne Mac! Ma ludo!
Pošaljem još fotki kasnije...