24.01.2004 | 21:11
Normalno da je tvoj pokušaj bio osuđen na propast. Mogao si uštedjeti vremena i živaca i na Jabučnjaku pogledati raspravu na tu temu koju sam započeo prije par mjeseci. No, da ne pametujem, lijepo ću ti ukratko ponoviti ono tebi najbitnije jer je originalna rasprava poduža .
Imam za tebe dobru i lošu vijest! .
Dobra je da ti ovo pišem s Beige G3 stroja pod Pantherom 10.3.2 i sve radi bez i najmanjeg problema.
Loša vijest je da ti možeš odmah zaboraviti na Panther jer on NIJE PODRŽAN od strane Applea i može se na taj stroj instalirati jedino putem hacka. No, preduvjet da bi i hack radio je da u njemu imaš grafičku karticu novije generacije - stvar se svodi na originalni Radeon PCI Mac edition ili na noviju, jeftiniju i malkec lošiju verziju serije 7. Dok to nemaš zaboravi na Panther.
No, stvari nisu tako loše... instaliraj Jaguar, radi odlično na tom stroju i teško ćeš naći da ti neki program ne želi raditi na starijoj verziji sistema. Da opet ne upadnes u probleme, moraš paziti na sljedeće:
1) Disk na koji to misliš instalirati mora imati particiju MANJU od 8 giga i ona mora biti PRVA na disku.
2) Da imaš samo G3 upgrade kao ja sve bi išlo glatko, ali pošto imaš G4 moguće su komplikacije. Ako još imaš stari G3, ubaci ga unutra (to je ionako minut posla) i obavi instalaciju, ako nemaš pročitaj u xlr8-ovoj bazi kako stvari stoje s time ili na samom siteu proizvođača tvog upgradea.
3) L2 cache ti vjerojatno neće biti prepoznat od OS X-a i morati ćeš instalirati neki od utila koji to hendlaju (ja koristim PowerLogixov jer je dobar i besplatan), a možda nije loša ideje skinuti zadnji Xpostofacto (trenutno a11) koji će ti pomoći kod instalacije u smislu da ima vlastitu kernel ekstenziju za incijalizaciju L2 cachea.
To je to za početak - javi ako negdje zapneš.