AirPort Extreme i Time Machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirPort Extreme i Time Machine

11.05.2008 | 09:01
evo ovako,

doma sam si napravio malu mrezu i imam sve spojeno preko AirPort Extreme-a, koji na sebi ima USB prikljucak za printer ili HDD. citam po netu kako je u pocetku Apple omogucavao da kada se spoji HDD na AirPort Extreme, da sluzi kao Time Machine backup disk, ili da se s time pretvara u Time Capsule. Mene zanima da li je to i dalje moguce, da li to funkcionira i u kojem formatu mora biti disk da bi to sve funkcioniralo. isto tako da napravim na disku koje planiram upiknuti u taj USB na ruteru, dvije particije, da li ce se to vidjeti kao dva diska ili nije dovoljno pametan?
11.05.2008 | 17:37
Ovo što ću ti reći nije provjereno, ali dobar je trag - oni su obećali da će to tako raditi, ali onda s izlaskom 10.5 to nije funkcioniralo. Kasnije, u 10.5.2 su to zakrpali i sada navodno opet radi. Dakle, proguglaj, sigurno ćeš naići na nešto.
13.05.2008 | 17:13
A ako ja na Time Capsule (koji ima samo jedan USB ulaz) spojim USB Hub s 4 USB-a (2 Harda i printer) da li ce mi moc citat istovremeno 2 HDD?

Hvala
20.05.2008 | 20:23
Razmisljao sam o kupnji extrema ali na apple stranici pod reviewsima sam procitao da je zbog novog updatea nestabilan i da svako malo prekine konekciju prema internetu. Ima li tko sličnih iskustava? I da li mi netko može predložiti nekakvu kvalitetnu alternativu?
20.05.2008 | 20:57
Linksys kod mene radi godinama bez problema.
20.05.2008 | 21:52
Linksys je mrak. Totalni mrak. Prava heavy duty mašina. 100% preporučujem.
24.01.2015 | 18:27
Zanima me informacija.

Ovako je u praksi - imam airlive router 300 nas , na njega je preko kabela spojen jedan mali switch gigabitni u koji sam ukopčao NAS-eve, imam dvije vrste D-link 320 i WD book , svi mrežni, svi imaju opcije
time machine.

Problem je što mi imac ne nalazi WD disk pod time machine opcijom - D-link radi bez greške...

E sad jel bazna stanica mora biti applova ili je moguće i u ovoj kombinaciji da to radi - ja vjerujem da bi moralo raditi i tako.

Zatim pitanje dva, ako na apple baznu stanicu preko kabela spojim switch i na njega spojim NAS, da li radi sve to bežično ili se obično disk ukopčava u applovu stanicu isključivo preko USB-a?

Da li bi mi trebalo raditi i preko wi-fi ako na laptopu odaberem taj D-link? Nemam trenutno laptop pa ne mogu probati ali me zanima za skoru budućnost

Hvala
24.01.2015 | 19:11
Da ne brišem, možda nekom pomogne - odabrao sam na WD-u public folder i onda se vidi, samo što mi to nije opcija jer je taj dio diska vidljiv svima u mojoj mreži, ponekad tu ima gosti itd što je loša opcija jer to neko možda nehotice može ustvari uzeti, obrisati mislim mogu sa pravima složiti
24.01.2015 | 21:00
Da li WD ima specifične postavke za podesiti kako bi ga TM aplikacija vidjela na mreži? Koji je format diska/polja unutar WDa?
24.01.2015 | 22:39
Mislim da je kao i na svima, staviš ENABLE na TM opciju, odabereš disk i stisneš SAVE....ostalo je nebitno, ti polje na disku koristiš tako za data podatke .... kod mene je bilo ustvari ovo što sam i napisao,
nakon što sam kliknuo save, nije se ništa pojavilo, što je i OK jer taj folder na disku koji sam stavio je ustvari i hiden i pod pravima....public folder je otvoren za sve i stvar radi.

E sad jedino što me zanima je isplati li se kupovati uopće extreme station - zadnja generacija, sad imam airlive i zadovoljan sam, možda jedino malo prekratak signal
26.01.2015 | 09:45
Ne mogu komentirati po pitanju Extreme stationa jer ga nemam. Međutim ti si rekao da ti iMac ne vidi WD kao TM destinaciju. Dakle to ti nije jasno zašto ga ne vidi i sumljaš na wifi pa bi ga Extremom možda riješio ili?

Osobno mislim da bi ti se WD trebao vidjeti kao TM destinacija neovisno da li pristupa žicom, wifiom, preko Apple wifi uređaja ili nekog 3rd party. Barem tako kod mene radi. Imac radi TM backup preko žice (jer je tako ispalo praktičnije), a macbook radi preko wifia na isti uređaj, bez problema.
28.01.2015 | 21:40
Vidi se i sve radi, problem je bio folder koji sam odabrao za TM a isti je imao složeno pravo, pa se TM ne može konektirati....uglavnom sve radi OK...

Sad me jedino zanima da li se isplati kupovati airport extreme uopće kao mreža da radi jer imam airlive 300 router ali mi nije nešto signal, produžio sam ga sa AP-om ali signal je bolji tj full sad no nekako slabo iskoristiv, puno sporije jer je očito gubitak preveliki, zato me zanima koliko je od ppla ta stanica po pitanju signala bolja ili lošija?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO