eMac dojmovi (ili usporedba sa CRT iMacom) ;)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eMac dojmovi (ili usporedba sa CRT iMacom) ;)

02.02.2004 | 11:18
Za one koji hoće kupiti (Seno)

Daklem, nakon četiri tjedna čekanja došao je napokon.... novi eMac 1 GHz SuperDrive model, ....naravno odmah sam dokupio noname PC133 256 MB i "ubo" ga unutra tako da stroj sada ima sve skupa 512 MB RAMA....

Palim, i ... fuj, ....slika nije "oštra" onako kako bi ja to htjeo, ....stari CRT iMac (prvi DV model, G3 400) je imao oštriju sliku.
OK, dignem ja razoluciju.... ajde sad je OK sve je oštrije... daklem stvar je u diamontron katodi i flat ekranu s kojom nisam imao prilike raditi.... naviknut ću se... tko ionako radi na 800x600 (u igrama i grafici se "neoštrina" ne uočava, ...jedino se "skuži" kod slova i to malih veličine ispod 14)

Slijedeće je zvuk.... iMac je imao Harman-kardom zvučnike, ....a eMac ima "neke" zvučnike bar po specifikacijama sa više W nego iMac... no zvuk je jadniji, tiši, ....kad pojačam "do daske", pa... to je otprilike malko više nego iMac na pola... ajde, nema veze, ionako ja to spajam na SONY 5.1 receiver sa 2 kom. stupa od po 150 W prave sirove snage....

Što se tiče performansi, ...nemam ama baš nikakve primjedbe... "maltretirao" sam ga sa svim i svačim.... ajde kažu da Radeon 7500 "nije baš nešto".... e varaju se koji tako pričaju, ....sve, ali baš sve igre koje sam imao i na njemu pokrenuo su radile glatko da ne može glađe, a svima sam uključio sve detalje do maksimuma i digao rezoluciju na 1024x768 32 bit boja... (4x4 Evo 2, MaxPayne, RTCW, UT2003 demo, Giants, Black&White, HarryPotter 2... ima ih još)
Kako sam imao priliku par mjeseci povremeno raditi na iMac Flat-Panel 17" mogu reći onako subjektivno, da je Radeon 7500 daleko kvalitetniji i prikazom i performansama od GF4MX...

Od rada sa ostalim "neigrivim" aplikacijama, sve je pic-pic (jedino sam uočio rušenje VISE installer aplikacija, no to sam riješio kreiranjem drugog usera koji je instalirao bez problema), ...gore je "klasični borbeni komplet" sa mixom Adobea, Macromedie, FileMakera, Corela, Microsofta ....i naravski Appleove aplikacije + korisni produkti manje poznatih firmi...
Probavao sam i Linux na njega no niti Mandrake 9.1 niti YellowDog 3.0.1 neće u gui-installer na njemu (dalje nisam niti pokušavao), pa za sada "to ne radi".

Sve u svemu isplativa kupnja, .... cca 10000 kn

Daklem, ako usporedimo sa starim iMacom DV "popušio" sam jedino na zvuku, dok je sve ostalo veliiiikiii plus....
Ako ga usporedimo sa iMac FlatPanel (na kojem sam radio par mjeseci), a naročito sa 1 GHz sa GF4MX to su praktički identični strojevi, ...čak je eMac u 3D grafici "bolji", razlika je jedino u ekranu i ... 6000 kn, dok su u ostatku tu negdje odn. identični, jer se razlika u busu i DDR vs. SDRAM ne osjeti nigdje.

PS.
Čisto subjektivno ...radeći na eMac sa 17" CRT i na iMacu 17" FP čini se kao da eMac ima "veći ekran" i više radnog prostora od iMaca (valjda zbog omjera 4:3 vs 16:10)

Eto Seno nadam se da ti je pomoglo u odabiru
02.02.2004 | 14:07
Da li tvoj ima problema s geometrijom? Kod mene je kornji rub ekrana nagnut u desno dok je donji vodoravan. Kada ga malo rotiram u lijevo pa ispravim na paralelogram, nakon restarta gornji rub bude pomaknut u lijevo, pa opet moram ispravljati na paralelogramu. Našao sam neki workaround za to, o čemu sam izvjestio ovdje na forumu.
Također mi kada se probudi iz sleepa kontrast skoči na maximum (inače stoji na oko pola) iako klizač ostane na pola.
Hajde provjeri da li se tvoj tako ponaša.
03.02.2004 | 21:13
Kod mene je sve OK. Geometriju sam poštelao, jedino mi fali podesavanje moire-a... malko je uocljiv na nizim rezolucijama
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 52 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

JOHN, Riba, robee, Anonimci (355)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds