AppleCare Protection Plan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleCare Protection Plan

13.12.2008 | 23:10
Ne znam kakva su vasa iskustva sa dodatnim Apple jamstvom pa evo da pitam i to...

Naime, kako sam kupio rabljeni iMac24 koji je kupljen u Austriji, mislio sam dokupiti ono jamstvo na tri godine. Cuo sam da su servisi tih racunala brutalno skupi...

Bio sam na Apple website-u i unio serijski broj stroja, i dobio pozitivan odgovor da je racunalo jos uvijek u jamstvenom roku i da se moze dokupiti dodatno jamstvo.

S obzirom da ja nemam nikakav racun, da li vam je poznato moze li se dokupiti jamstvo i u tom slucaju, tj da li ce forsirati da im dam taj racun na uvid?

Ili jos gore, ako se nesto kasnije dogodi, da mi servis ne prihvati racunalo na popravak bez racuna, a jos sam platio AppleCare?

Hvala svima!
13.12.2008 | 23:32
Od kupca , od kog si ga kupio probaj dobit kopiju računa,ili barem podatke o kupnji,ali u krajnjem slučaju ,mislim da će biti dovoljni serijski broj i ostali podaci o stroju.Datum kupnje oni inače imaju u povratnoj informaciji od trgovine(čak i ako je ukraden,a krađa je prijavljena).Znači legalno kupljen bez problema.Valjda imaš neki dokumenat (E-mail,fax itd)da si ga platio ili dokumente sa aparatom).Ponavljam,ako je sve ok,dovoljni su serijski brojevi,uz to probaj provjeriti na apple-u.Pozdrav!
14.12.2008 | 00:11
I ja sam se nedavno zanimao za Applecare i od pouzdanog izvora ;P dobio misljenje da je pametnije jednostavno osigurati racunalo protiv kvara, loma i kradje kod nekog osiguravajuceg drustva.

Glavni razlog je taj sto Applecare (produljeno jamstvo) pokriva samo kvarove prema uvjetima iz standardnog jamstva. A sto je s nedajboze kradjom, lomom i slicno?

Jos jedan razlog je taj da se kompovi pod Applecareom navodno ne popravljaju u domacem servisu, nego se salju u Nizozemsku. Znaci, u slucaju bilo kakvog kvara ostajes bez stroja najmanje mjesec dana.

I zadnji razlog: nikako ne mogu pronaci Applecare u ponudi Apple.hr trgovine
14.12.2008 | 10:52
U ovom dijelu Europe (citaj Hrvatska i ostale zemlje tzv "Adria" regije a i malo sire, prema istoku ofc) Apple Care program nije podrzan od strane samog Applea.

Isto kao sto kod nas nema za kupiti npr onih crvenih iPoda (product red) tako nema ni ovoga
14.12.2008 | 12:34
Drugim riječima, Apple nas stimulira da kupujemo strojeve ukradene u Austriji i Njemačkoj i onda ih takve ukradene osiguramo od kvara, loma i krađe.
26.12.2008 | 02:04
hm...sad sam skroz zbunjen

naime imam iMac kupljen u Italiji...još je pod garancijom...te sam dobio informaciju da ako kupim apple care da će mi bez problema vrijedit kod nas. Tj. da samo provjere serijski broj kod prijave kvara u servis, vide da je pod garancijom (tom produženom) i da čak nemam ni problema kod lokalnog distributera zato šta je kupljen negdje vani.

Sad ako to nije točno bio bi zahvalan da mi netko to kaže i potvrdi koje je pravo stanje sa tim da ne kupim bezveze apple care koji mi možda neće ni vrijediti u Hrvatskoj
26.12.2008 | 09:44
kod nas ti vrijedi samo jamstvo na hardver, ali apple care kao takav nije podrzan - znaci, nema tehnicke podrske u smislu 0800 broj (ili koji vec) koji ti lijepo nazoves u 3 ujutro jer ti se ne da citati upute kako restartat komp pa ti onda neki dragi stricek to sve fino natenane objasni (malo karikiram ofc, ali nadam se da znas kaj hocu reci ).

I nema jos drugih cuda koje inace Apple Care daje.

Znaci, ako ti se nekaj smrda po hardverskom pitanju, tipa, rikne ti maticna ili nesto slicno...to ti je pokriveno produljenim jamstvom. Da bi ga ostvario moras imati racun i jamstveni list.

26.12.2008 | 11:42
aha....super onda...jer to mi zapravo i treba. Lako za live podršku za to postoji google meni je samo važno da ukoliko se nedaj Bože dogodi neki hw kvar da ne moram plačat skupe popravke već da mogu jednostavno to ko za vrijeme garancije besplatno sredit.

Ništ idem si onda ipak kupit apple care.

Tnx na odgovoru
16.09.2011 | 02:08
da ne otvaram novu temu...
ovako o cemu se radi kupio sam Imac u Singapur i sa njim dobio gratis applecare protection plan e sad kako malo citam ovdi na forumu to u hrvatskoj ne vrijedi ili ipak vrijedi:S jer kad idem ispuniti registraciju nema hrvatske za odabrat zemlju al posto imam permament resident u singapur jel mogu npr. to staviti kao resident i bi li mi onda vrijedio applecare protection plan u hrvatskoj?
16.09.2011 | 06:53
nije mi djava dao mira pa sam ispunio AppleCare Protection Plan i sve super 5 i pojavi se da moram cekat dok oni provjere bla bla... uglavnom maloprije se logiram na Apple i idem viditi jel se sto desilo i docekaju me poruke

1)Your product is eligible for telephone technical support under the AppleCare Protection Plan.
Estimated Expiration Date: 14 September 2014(ovo nije ni bitno toliko..)

2)Repairs and Service Coverage: Active
Your product is covered for eligible hardware repairs and service under the AppleCare Protection Plan.
Estimated Expiration Date: 14 September 2014

budemo vidjeli sto ce biti ako ikad dodje do kvara nakon godine dana (ja se nadam da nece )

BR
16.09.2011 | 09:55
Vrijedi ti normalno Apple care do datuma koji ti je napisao, ne moraš brinuti.
16.09.2011 | 11:00
Evo imam ja jedno pitanje.

Mene interesira u dogledno vrijeme možda kupiti Macbook Air. Pretpostavimo da ga kupujem u HR s produženim 3 godišnjim jamstvom.

Koliko je meni poznati to trogodišnje jamstvo naravno ne vrijedi vani, ali moje pitanje je dali i kako je moguće (ako je moguće) pridodati Apple Care na navedeni laptop? Također dali će se uopće moći povezati laptop kupljen u HR sa Apple Care paketom primjerice sa eBaya?

Imali tko kakvu informaciju po tom pitanju?

pozz
16.09.2011 | 17:20
Ja sam kupio iMac i Macbook u Zagrebu, Apple care kupljen u Americi.

Ako se ne varam, normalno sam registrirao mac-ove kao kupljene u ZG gdje su i kupljeni, nakon te registracije sam se logirao na apple stranici na svoj račun i tijekom registracije apple care paketa pitali su me za koji proizvod registriram.
Odabrao sam svoje registrirane mac-ove i na njih "zaljepio" svoj apple care iz amerike.

Sada mi piše za oba da su pokriveni garancijom 3 godine.
17.09.2011 | 16:44
odlično. malo me buni činjenica da kada se prijavim sa AppleID i ode na apple care stranicu mogu dodavati AppleCare agreement. Moje pitanje je, pošto ne dozvoljavaju Hrvatsku kao odabranu zemlju (We're sorry, but there are no AppleCare products available for your location. For more information, please contact us.), koju zemlju odabrati a da registracija uspije?
17.09.2011 | 18:36
Ja sam išao na "support" pa na "register your apple care".

Tada me tražio login na support stranicu a nakon toga je slijedio upis podataka.

Koliko se sjećam, ja sam upisao adresu od svoje rodbine u americi, pripadajući broj apple care-a i pripadajući serijski broj uređaja.
Naravno, prvo sam odabrao USA pod zemlju.

Koliko se mogu sjetiti to je bila procedura.
18.03.2014 | 18:59
jel se smije registrirat na ameriku ako je mac kupljen u Zg a apple care u americi
18.03.2014 | 19:51
To je bila moja situacija.
Mac kupljen u iStyle-u a Apple Care u B&H-u.

Mjenjao sam ekran na iMac-u zbog prašine i priznali apple care bez ikakvih problema.
19.03.2014 | 03:56
Naravno da moze, jer Hrvatsku ne mozes niti odabrati sa liste.

Mislis da Apple se brine gdje si se ti u medjuvremenu preselio?
19.03.2014 | 07:02
mali_marko kaže:
jel se smije registrirat na ameriku ako je mac kupljen u Zg a apple care u americi

Smije, ja sam to napravio neki dan uz pomoć jednog od ovdje prisutnih kolega. Mene je samo brinulo da ne skuže da mi je US adresa fake, pa smo se pobrinuli ukucati stvarnu.
Inače, evo jedna stvar oko AppleCare-a koju možda niste znali.
Ako kupujete komp, pa uymete USB Superdrive, pa tipkovnicu, miš i monitor (rijetkost, ali tako je= - jedan Apple Protection Plan za najskuplu kupljenu stvar vam pokriva sve ostalo.
Mene je pri registraciji MacBook-a Pro pitao želim li ukucati serijski broj od monitora, iako ga nisam uzimao.
Kasnije sam malo gledao po netu, i našao tipa iz Singapura koji je radio u Apple Store-u i to rekao - kao - da ljudi bez veze ne kupuju 4 APP-a...
A njima se, isto ko i bankarima kada ti uvaljaju neku dodatnu glupost, plaća premija na svaki prodani AppleCare...
Pravi link:
19.03.2014 | 23:05
drlovricu, planiram sada uzet apple car za retinu, ali ja bi stavio adresu na AUStraliju. Je to mogu preko onoga kojeg ti kupis?
20.03.2014 | 03:57
Nemam pojma stefanjos, kod mene je sve americko, ali mislim da bi trebalo raditi. Ne bi ti smio obecati...
20.03.2014 | 11:07
Uff, morat cu onda kuma nazicat da ode to uplatiti
20.03.2014 | 12:48
stefanjos kaže:
Uff, morat cu onda kuma nazicat da ode to uplatiti

Nije istina. Ako ti Lovro uzima Apple Care, prolazi u bilo kojoj zemlji. Samo da je prava adresa i da tu zemlju priznaju u Appleu (ynači da je imaju u listi - a ne poput HR ili SLO)
  • forthdancer
  • Posjetitelj
20.03.2014 | 14:43
Meni je prijateljica copila apple care u New yorku jedino sam morao ga registrirati pod random adresom koju sam nasao iz NY. Sve proslo uredno bez ikakvih problema dobio potvrdu od applea na mail.

Ovo je sa stranice od Istylea a i osobno sam pitao u vise servisa u Hrvatskoj,

"Svi uređaji koji su kupljeni i uredno registrirani sa Apple Care ugovorom ostvaruju pravo servisa sukladno uvijetima odredbama AppleCare-a. Više informacija o uvijetima i odredbama možete potražiti ovdje. 

Za servisiranje uređaja koji koriste produženo jamstvo Apple Care ste dužni priložiti orginalni račun o kupnji usluge i proizvoda."

Nebitno koja je adresa upisana kod registracije!
20.03.2014 | 14:56
Ne znam, ja sam u iStyleu zamijenio ekran na Retini bez da sam im pokazao račun uopće, a kupio sam ga u Store-u. Pa imaju sve na net-u. Šta seru?!?
20.03.2014 | 15:49
Moja iskustva su drugacija. Puno drugacija.

Osobno sam bio prisutan kada je moj kolega koji je Mac kupio u USA, zamijenio racunalo u Dubai, na putu za Filipine.

Covjek usao u Apple Store da pita sta da radi, jer ga racunalo staro mjesec dana stalno zezalo, nakon pola sata izasao sa brand new MBP, jos su mu i podatke prebacili na novo racunalo.

Nitko ga nije pitao za nikakav AppleCare racun i slicne stvari.

iStyle mozda ima neka svoja pravila, ali oni su obicno zrno pjeska u globalnom Apple aparatu i kada bi mi nekim slucajem radili probleme (kontradiktorno se ponasajuci od Apple centrale) ja bi ih hladno preskocio i ostvario svoja prava na drugom mjestu.

Jamstvo je medjunarodno. Amen. Preselis na Novi Zeland i zaboravis AppleCare racun u HR, i nemas vise jamstvo koje si platio 350$ :O Smijesno zar ne?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO