06.03.2004 | 23:17
g. Piko, mislim da ste me ipak malo puno previše precjenili, što mi godi, ali ja sam vam u povjerenju samo ... obični glazbenik!
Možda bih vam to mogao objasniti kroz moj spontani osmjeh pročitavši vašu dobronamjernu želju da mi pomognete! (bez uvrede, ako ste, a vjerojatno jeste puno mladji od mene, ali vjerojatno se obadvojica volimo šaliti, što je za mene normalno, a vi to za sebe ne morate priznati!), na primjeru ako nekoga recimo zanima nekakva gitaristička kadenca, a želi malo pomoći, jer nema pojima i npr... on je heavy metal gitarist školsko-kućnog tipa i podrumsko-izlaznog nivoa.
Khmmmmmm..... ova ti je super!
...trebaš ciglu s digitalnom trakom (ADAT ili Sony), a možeš i iz pult spojiti s Macom, pa snimaš u ...recimo realtime u GarageBandu, naravno nakon što si šiknul stereo pimpek ili kenon kroz lampaško pretpojačalo u pult s balansiranim ulazom. Primiš đitru na petoj poziciji, tako da ti je A u sopranu na prvoj žici F#alt ili ako ti se više sviđa, konkretno samo sve tritonuse (vražji intervali) u F# plusdevetki (F#+9) jednostavno paralelno položiš na dominantni 13 minus 9, tako da ti u mirnom rješenju na E svibnju (E Maj7/9) minus devetka postaje enharmonijski vođica na šestdevetku, tj konkretno tercu iz quasi subdominantoj supstituciji sedam/devetka bez osnovnog tona s basom E.
Istina uobičajnije je riješiti i to zvuči slađe u čistom E svibnju, ali ja uvijek rađe biram šestdevetku
Naravno ako šestdevetke imaju za laike sexualne asocijacije, to nikako nema veze s ovim mojim šaljivim primjerom ubijanja amatera u pojam!!!
No dosta šale, hvala g. Piko, sad ozbiljno, uvjerili ste me da diskovi i nisu tak skupi, bum si kupil još jedan!