iMac G3 (Summer 2001) i FireWire portovi...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G3 (Summer 2001) i FireWire portovi...

06.03.2004 | 02:23
ma ovako......sistem je 10.3.2 i NAJEDANPUT...ničim izazvano meni su FireWire portovi out!!!!
Naime, nabavio sam FW kučište i stavio panjinu od 80 GB, ali najednom on ga (iMac) uopće ne vidi!!!!?????

Na profileru, kad je sve isključeno, pod FireWire piše Sve OK (FireWire Bus, 400 Mb/s.)
kad uključim dotični uređaj, ne mounta se ništa, a pod System profilerom piše."NO Information found"!!!, kad isključim, sve je po starom!!???

Također imam i FW vanjsko kučište (drugo, od drugog proizvođača) koje je do sada uredno radilo, ali sad i ono me ne doživljava...:!!!!

Ovako....ovo kučište ima chipset os "Oxford Semiconductors" zbog kojeg je izašao Update 10.3.1...ali meni je stroj već 10.3.2 i sve je do danas normalno radilo...Target mode, itd....

Da se još nadovežem....resetirao sam PRAM, OF, CUDA gumb, digao stroj u 9-ki.....NIŠTA, ZERO, 0Bodiva!!!!

DAl sam ja izolirani slučaj, ja se pitam!!!!!!
06.03.2004 | 10:52
Ho-ho-ho ... smrdi na najgore - krepan FW kontroler na motherboardu. Provjeri s trećim FW uređajem ako ga imaš pri ruci, bootanje u 9 si probao, zavrti onda još Hardware Test CD da vidiš što ti on kaže, ali ne sluti na dobro - bilo je puno takvih slučajeva vani, istina ne toliko na iMacu, ali po opisu...

Želim ti da ipak nije najgore!

P.S.
Da nije nešto super-banalno kao - kabel?
06.03.2004 | 13:36
BTW to je ex-Ribino FW kučilište
06.03.2004 | 15:44
I sasvim je normalno radilo zadnjih par mjeseci s DVD pržilicom i kabelom kupljenim u MakroMikrou. Ante, ti si proklet !
06.03.2004 | 21:45
jeb'te se.......lako vama tuđim k***c-em u koprive...a ja nabavio i DVD-R kučište i FW za hard......Ljudi SVE SAM PROBAO...zap prama, dizanje s 9-ke s CD od 9-ke CD- od pantera.....0 bodova....!!!!
06.03.2004 | 23:03
Ante, što kaže Hardware Test CD?
06.03.2004 | 23:25
ma nemam ga, a i ne vjerujem previše u njega.......mislim da radi iste stvari ko Disk utility...
07.03.2004 | 02:08
Ne baš, nije to uopće trivijalan softver. Meni je npr. bez beda dijagnosticirao sprženi Ethernet kontroler na Dual G4 stroju.
07.03.2004 | 14:33
ma to kad se dogodi (sprženi kontroler) to se već vidi i u proileru, nego......meni ti, Davore sistem FW port uredno vidi, i na 10,3,2 i na 9-ki, on ga inicijalizira i pokazue ga u profileru, nego kad se ušteka BILO ŠTA, onda on poludi.....Vjerujem da bi i AHT isto tako reagirao......kad bi bio prazan, kazao bi mi FW je OK, a kad nešto uštekam, onda bi mi javljao FW corrupt ili whatever, ali..........svejedno...još mi je samo on preostao....
Ovako...imam 2 možebitna rješenja, koja ću, nažalost, testirati tek sutra....pa ako uspijem, opista ću cijeli postupak ovdje......nabavio sam jedan Flash za taj chipset, a drugo je da ću probati zamjenitite portove jer se daju odšarafiti....
Anyway...Hvala
07.03.2004 | 15:17
Nije pravilo - System Profiler je u slučaju tog G4 Duala uredno prijavio mrežu - kao sve je cool... kada se nešto utakne nije javio baš ništa, pa bi netko mogao pomisliti da je problem u kabelu, hubu ili drugom mrežnom uređaju... međutim bio je kontroler i Hardware Test je to skužio. Dakle, ako možeš napravi i tu provjeru prije nego ideš u nekakvu radikalnu soluciju problema. Nedugo sam na netu vidio upute kako sam zamijeniti FW kontroler na motherboardu, ali proces traži posebno lemilo i kiruršku preciznost.

Na kraju krajeva možda imaš sreću u nesreći da je kontroler ok i da je samo problem u samom konektoru. Javi novosti...
07.03.2004 | 16:43
Može.....hvala tebi, Ribi, Breedu. isvima na pomoći...
zato jabučnjak Ruls!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 11 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO