23.03.2009 | 17:23
smayoo je napisao:
Drago mi je da si riješio svoj problem. BTW, Cat7 još nije važeći standard, tako da u ovom času bilo tko može proizvoditi bilo kakav kabel i nazvati ga da je kategorije 7. Tako da si možda ipak sigurniji s Cat 6.
tja, ako pod "vazeci standard" ne smatras "ISO/IEC 11801:2002" - onda i nije.
Ali, molim te, zadovolji moju znatiželju pa mi objasni zašto ti treba Cat6 kabel duljine 50-100 m, odnosno zašto misliš da ti Cat 5e ne bi bio dovoljno dobar?
zato sto u dogledno vrijeme nemam namjeru ponovo stemat zidove.
Inače, neovisno o tome kako to tebi zvuči, "profesionalni" znači da nije "konzumni", tj. nije namijenjen potrošačima, niti DIY kupcima, nego profesionalcima koji ga koriste u projektima koje implementiraju zato što su za to plaćeni, odnosno od toga žive.
kao ni knauf kazete za klizna vrata, mreze za elektricno podno grijanje i jos par proizvoda sa moje recentne soping-liste
Poanta je u tome da se Cat6 kabel ne može spojiti (kako kažu mrežisti - "nabaciti" ) na terminalnu pasivnu opremu bez profesionalnog alata, a da i dalje zadovolji atest po standardu za Cat6.
slicno kao i hidromasazne kade - moras platit majstora... zbilja neobicno za danasnje drustvo.