kamerom na iMaca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kamerom na iMaca

28.03.2004 | 22:47
ukratko... uzemem digitalca Canon A80 i spojim ga na iMacov USB. Na pocetku mi je pokrenuo iPhoto i pitao sto zelim... Other application, Decide Later ili iPhoto kao aplikaciju za pokretanje pri ukljucivanju aparata.... i bijah zadovoljan vidjenim...

Ali tada mi netko dade CF karticu od 1GB, pa pomislih kako gore imam dovoljno prostora da spremim i neke stavri koje nisu nuzno slikice, a to je po Davoru moguce jer se kod njega mounta volume na Desktopu, pa on zdravo seljacki ode u mapu i tamo radi sto mu se svidi.

Eeeee... i ja bi to ))

Ali nije islo... Pa sam pokusao iskljuciti podizanje iPhoto app kod prikljucivanja aparata... i nista... pa sam gledao prefse od Findera, iPhotoa, ImageCapturea.... nista... onda sam bio tako sludjen da sam cak pomislio da raspišem novčanu nagradu onome tko nadje razlog zašto ne mogu dobiti ikonu na Desktop... pa sam se predomislio)

Ako zakacim USB key onda normalno vidim njegov volume... od digitalca je ne vidim...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
29.03.2004 | 03:26
Pokušaj sa čitačem kartica. Imam ja jednoga koji mi zapravo ne treba. Tada se CF javi izravno kao disk.
Ali oprez! Ni slučajno nemoj pokušati "formatirati" karticu kao da bi to bio disk!
Za to je potreban poseban utility. Ja sam se tako zeznuo, pa sam onda išao prodavaču da mi preko piceka formatira, ujendo i testira karticu.
Još nemam dovoljno vremena da bih uopće pokušao vidjeti ima li i Mac verzija toga softvera...
29.03.2004 | 05:21
Ahm. To sa čitačem razmatram kao rezervnu varijantu. I hvala na upozorenju glede formatiranja CFa. Već su mi u uputama od aparata naglasili da je formatiram sa softverom koji je u samom aparatu. Ono što mi i dalje ne da mira jest Davorova izjava da on prvi puta čuje da nekome ne želi pokazati mountani volume na desktopu pod uvjetom da se automatski ne starta neka aplikacija. Smatra da se u slučaju automatskog podizanja iPhotoa nekako isključi prikaz toga volumea na Desktopu....

Napomenuo je jos da je problem vjerojatno toliko banalan da ga ne vidimo ili da sam uklet. Obzirom da sam potrosio cijeli dan na otkrivanje uzroka takvom ponasanju, sve sam skloniji onoj potonjoj pretpostavci.

Svaki hint je i više nego dobro došao.
29.03.2004 | 10:07
Vjerojatno se Canon A80 ne prijavljuje kao USB mass storage device. Ne mountaju se svi aparati na desktop. U tom slucaju se ne bi smio mountati ni na PC-a sa defaultnim Windows driverima.
Pogledaj sto ti kaze system profiler za USB bus kada ga spojis.
29.03.2004 | 15:26
Ide odmah demantij. Nakon spajanja na Win XP PRO je Canona A80 mountao sa default driverima. Nacrtao je ikonu pod My Computers, mogao sam je kliknuti i uci u folder strukturu. Dakle, na Wintelu ga prijavljuje kao mass storage device.

Ostaje mi još samo da pogledam što piše u sys profileru.

BTW, spojio sam ga i na Susea 9.0; Vjerovali ili ne, ali stvar radi. Takodjer pokaže volume na desktopu. I u tom slućaju mogu ući unutra, ali mi ne dozvoljava snimanje na CF..
30.03.2004 | 00:40
Sada sam pogledao i u onaj hidden folder /Volumes i potvrdilo se da mi digitalca uopće ne mounta.
31.03.2004 | 12:03
mislim da canon ima tak sje..., niti canon EOS10d ne zeli pokazati iconu drivera... instalirao sam canon browser za osx i radi odlicno... cim palim kameru pali se i on, ali nigdje drivera, nisam samo probao stavljati druge filove gore... imah jucer sonyjevu kameru .. ona je bez beda pokazala iconu na deskt... jel si probao sa nekim drugim digitalcem?
31.03.2004 | 12:49
Ne, nisam pokušavao priključivati druge kamere do sada. Danas ću premijerno zakačiti gore i SONYa.
Ako je mogući uzrok u tome da se Canon ne prijavljuje kao mass storage device, zašto je pojavljuje na desktopu XPa i na Susea?
31.03.2004 | 14:33
e da znam na sve odgovor... )
meni se canon na xp isto prijavljuje kao mass storage... zapravo sve aparate koje sam spajao su se pojavili kao mass storage..
dok sam imao 9.2 isto mi se nije htio pojavljivati, ali kod kolege isti aparat, isto sve, sistem, sve.. tamo se pojavljivao cist normalno...
potegao sam par telefona.. mozda cu uskoro znati odgovor...

z.
31.03.2004 | 17:55
nista... da ti pravo kazem zelim i ja to rijesiti...
doci ce mi sutra druga usb2 kartica... pa cu probati...
javim...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 35 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (492)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO