03.04.2004 | 01:45
Smatrao sam da korisnici trebaju biti upoznati i s drugim misljenjem o overclokiranju. Jasno je da sam ovdje usamljen, ali, molim, dozvolite da iznesem ono sto misli jer to sto mislim stvarno i savjetujem. A to je ne overklokirati. Za to postoje fizikalni i elektronicki razlozi.
Nenad nije usamljen, u pravu je i podrzajem takav stav.
Preporucio bh Mac zajednici da svaki puta kada razmisle o overclokiranju razmisle o sljedecem:
- Overclockiranje je rdjavo i kvari nam karakter, jednako kao i kradja glazbe i svercanje u gradskom prijevozu (da parafraziram S. Jobsa)
- Razmislite o tome da radije kupite novo racunalo, te tako pomognete Appleu da zaradi jos veci profit a da Steve Jobs dobije jos jednog mlaznjaka To vrijedi ako ste techiji totalno za overclock tripu, pa vas povecanje takta od 0.1% baca u delirij. Vama trosak novog Macintosha ne predstavlja nista u usporedbi sa zadovoljstvom koje ce vas cekati na nebu.
- No ako niste toliko zagrizeni, i kupujete racunalo kad staro postane neupotrebljivo, spadate u prosjecne Mac korisnike, koji cekaju i po 7, 8 godina u redu da konacno dobiju novog Maca. Upamtite, strpljenje je vrlina a cekanje visestruko isplativo!