Očekujete li prinovu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Očekujete li prinovu?

• eucryl
  • Posjetitelj
09.09.2003 | 16:35
Hola,

baš brojim nešto ove tmurne dane na prste i maštam o dalekoj Ngodini i pitam se koliko vas uzima ovu prvu generaciju G5 što dolazi za par dana i u naš kutak svemira?
Ja bih molio hrpu dojmova nakon što se smjeste u tople domove, možebitne slikice tako da hranim oči drage mi ženice (možda čak i izgled zavoli) da može početi razmišljati o novom rasporedu sobe
Kome će se dati nositi G5 na kavicu?
09.09.2003 | 16:45
Ja svakako kupujem G5, ali to će morati čekati dvije stvari: prvo, da Apple izbaci nove Cinema monitore koji će biti istog dizajna i drugo, da izbace prvu reviziju novih strojeva. Jednom davno sam uzeo Beige G3 Rev A, pa mi je bilo žao. Zato bi sada pokušao izdržati ne kupiti ga dok ne izađe revizija B - uvijek se sjete srediti nešto, a kako je ovo potpuno nova arhitektura siguran sam da će biti nekih problemčića na početku - kao i obično. Dakle, moram čekati... nadam se da će negdje 1-2 mjesec izbaciti barem dual 2.25 GHz ili nešto slično... a i drugi drive bay bi bio dobrodošao.
  • eucryl
  • Posjetitelj
09.09.2003 | 17:01
Znači moje čekanje do nove godine je u svakom slučaju dobro? Ajde, sad barem mogu to gledati i na drugi način
Samo da se ne dogodi da ta revision two ne stigne kod nas much later... prognoze?

p.s. ja se tak veselim svojoj prinovi
09.09.2003 | 17:13
Ja kada kupim Maca očekujem da mi traje 5-6 godina - uz manje upgradeove. Evo, tako je sada s mojim Beige G3 - još uvijek je to super stroj i ne samo da radi, nego i zarađuje punom parom. Ja sam kompletnu G4 generaciju preskočio kada je u pitanje moje vlastito računalo, pa kada sam već toliko čekao, mogu i još malo. Uostalom, što više čekam skupiti ću više para, a nekako me privlači ideja o 30" monitoru u kompletu s G5... nadam se da to nije samo trač bez osnova.
  • zvonimir
  • Posjetitelj
09.09.2003 | 17:18
I mi smo stali s narudjbom 2 duala G5 -- na moju inicijativu, iako je stroj vec bio predbiljezen. No bilo je presudno:
- Htjeli smo dobiti Panthera i odmah srediti sve sitnice i krupnice na strojevima -- skok sa OS 9 na 10.3 i na hrpu novih sitnica treba dobro istestirati. No buduci da ne mozemo dobiti Panthera sada ... prebacivanje ce cekati pauzu, raspolozivu vjerojatno oko Nove Godine.
- Nejasna igra s Cinema monitorima -- dok cekamo Panthera, cekamo i to da se vise rijesi.
- Reviziju B mozda valja cekati, ali mislim da nije previse presudna. Takodjer, glede Davorovg posta, mislim da ce taktovi sljedecih revizija biti visekratnici brojeva 800, 900 i 1000 (po onome sto sam shvatio iz rijeci IBMovog inzenjera), odnosno 2.4, 2.7 i 3.0 GHz. Odnosno, bit ce sve teze i teze skakati na vise taktove, i to zbog brzine busa. Tako ce se PowerMacovi, ako bude sve islo kako treba, visim taktom unaprijedjivati svakih ... 9 mjeseci, otprilike.

No drzim da je iznenadjenje moguce vec oko Bozica, kad ce mozda biti predstavljen 3 GHz model, ali samo zato sto ce 2 GHz tada biti vec oko ... 8 mjeseci star (jer se proizveo sigurno bar 2 mjeseca prije keynotea u lipnju).

Eto ...
  • Vanjuška
  • Posjetitelj
09.09.2003 | 23:48
Blue & White G3 je u reviziji 1 imao problem sa IDE kanalima, tj. nije podrzavao vise od jednog HDDa. Ja sam imao G3 rev.2 pa sam izbjegao taj problem, ali doista to je jedini model za kojeg znam da je imao nekakve musice u rev.1 osim eventualno eMaca i njegovih display problema.

Ako trebas - kupi odma, ako mozes pricekati pola godine (a u Appleovom slucaju to zna biti i duze) onda cekaj

Ja idem na Duala za doma i posao, samo jos moram da se odredim oko toga - kada
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
10.09.2003 | 01:51
Za sada po netu nema dojava o losim korisnickim dojmovima, pa cak ni o sitnicama. Bus je brz, i ima jos rezerve za ubrzanje. Apple s novim generacijama hardvera ide uvijek konzervativno, cca jednu stepenicu ispod "nazivnih" performansi, a zadnje generacije hardvera obicno su na neku foru skoro cak i overcloskirane. Sjetite se da je uoci dolaska beige G3 strojeva (233 i 300 MHz) istodobno izasao stroj sa PPC604 Mach procesorom na 350 i vlasnici su jos dugo ignorirali hype sa G3. Ista stvar bila je kod prelaska sa 68k na PPC. Isli su s top-modelom na 80, a onda se o 100 i 110 MHz govorilo kao o "demonu brzine". Ali je Quadra 840 AV uz pomoc DSP-a jos duuugo drzala korak, pogotovo jer je OS bio jos dugo (sjetite se SCSI managera!) bio pod emulacijom, a strojevi, pogotovo na 603, razmjerno ocekivanjima opako spori.
Ista stvar bila je i s traznzicijom 68k-PPC na Powerbookima. Blackbird sa 68040C (520 i 540) bio je izvrstan, a reklamirao se kao "ready for PPC upggrade". Tim se apgrejdom ama bas NITKO nije usrecio.
Sasvim sam siguran da prijelaz na G5 nece biti tako drrrrasticno konzervativan (naprotiv, siguran sam da ce se potpuno promijeniti percepcija desktop ambijenta), ali sam i ja bio frustriran prvom generacijom plavo-bijeloga G3, iako je to u osnovi bio odlican stroj. S druge strane, onaj tko planira kupti jednoprocesorskoga, mislim da moze razmisljati o 1.6 masini, jer on ima jos obicnih PCI slotova, pa ce se stari SCSI hardware isplacivati jos najmanje jednu godinu. Pogotovo ako to nije stroj u ulozi flagshipa u konfiguraciji, iako ce kod nekih i to biti. A pogledajte cijene!
  • eucryl
  • Posjetitelj
12.09.2003 | 14:50
Kupovina se očekujem krajem Dec, početkom Jan pa ću tada vidjeti što se nudi. Čini mi se da mi rev. 2 neće biti od presudne važnosti jer ako ju najave za neki kasniji mjesece, nažalost neću moći čekati jer je i ovo već puno mjeseci preda mnom.. Imao sam neke noćne more da si slažem složenca da imam jači stroj što prije, ali hvala bogu, bješe to samo san )
Drago mi je da MAK reče da je sve ok što se tiče rev.1 Uostalom, nisam ni sumnjao da neće biti... Meni ionako treba stroj koji će i za 5 godina raditi ono za što ga ja želim sutradan -> kućni audio/video editing s prizvukom profesionalne kvalitete...
23.09.2003 | 17:54
S obzirom da je sve jak frisko, a ja ne stignem sve pratiti, imali kakve naznake za neke G5 Powerbooke? Znam da su sada "poojacali" seriju Tibooka no to mi nis ne znaci jer sam zadovoljan s ovim kaj imam.
23.09.2003 | 22:13
G5 PowerBook tek krajem 2004 ako sve bude išlo po planu. To su Jobsove riječi.
01.11.2003 | 02:31
sve je to fino i krasno i za (g)5, no...
ja pred desetak dana unesoh G4/1,25 i to sasvim namjerno. Prvo, cijena mu je sad bas taman. Drugo, to je zadnji OS 9 bootabilan stroj. trece, ima pun kufer PCI slotova, a ja ne namjeravam pobacat u smece tone i tone opreme koja je SCSI ili serijska... dvije kartice, i sve rijeseno za manje od 200 baksi.
najvise me veselilo prebacivanje sa stare kante na ovu... naprosto sam uzeo stari disk i utaknuo u novu kantu.
Nesto sam kroz sve ove godine i hrpu kupljenih Macova naucio. Danas kupis ultra-skupo najopakiji stroj, sutra ti je vec zastario (iako i dalje normalno radi sve sto treba, to se razumije). Pa onda, zasto uopce ganjati najnovije kante? Svakih 5 godina treba uzeti onaj stroj koji je taman postao out-of-date jer mu to daje sjajnu cijenu - i vise od toga je cisto luksuziranje.
01.11.2003 | 13:43
Grofe, taktika ti nije loša. Ja npr. u životu nisam za sebe kupio novo računalo (tj. jesam, jedan Spectrum sam kupio ono baš nov), ali sada sam si obećao da ću ipak, barem jednom, kupiti potpuno novi stroj i to baš zadnje generacije i full-optional. I mogu reci da do sada nisam imao neki loših iskustava s kupovinom "predzadnjih" verzija strojeva.

Što se tiče kupovine novog, sada je Apple zeznuo na svojoj strani - žele prodati G5 razmaženim Macovcima, a nisu u stanju uz njega dati pristojan monitor i tastaturu. Prvi sam koji će radije odgoditi cijelu kupovinu za 4-5 mjeseci nego pljunuti zilion kuna za top-dog stroj, a onda na stolu imati skoro PC buvljak estetiku - monitor starog dizajna, smiješnu tastaturu od eMaca i onda uz to G5 tower. To ne ide. Apple nas je naučio da budemo sitničavi i sada mu se to vraća.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 6 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO