MacBook Pro nema slike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro nema slike

24.11.2009 | 02:07
Kao sto naslov kaze, nema slike. Boota normalno. Cak se i gasi sa ctrl + eject i enter naredbom. Tako da mislim da sve normalno radi, osim displaya. Reset prama i sc-a nije postiglo. Model je ja mislim MBP 3,1.

Ima li itko kakav prijedlog da ga ozivim. Bitan mi je jako ....
24.11.2009 | 02:28
Može biti ružno, ali i da je nešto trivijalno, npr. da se zbrčkao PRAM, drži prilikom starta CMD+ALT+P+R da bi napravio reset PRAM-a. Ako ne pomogne, probaj boot u HardwareTest DVD.

Vidio sam već jednom da se MBP zbunio i mislio da je na eksternom monitoru.
24.11.2009 | 03:01
I ja vjerujem da je nesto trivialno jer sam ga zaklopio samo da ga odnesem sa stola u krevet i pogledam film i kad sam ga otvorio, crnilo. Napisao sam vec da sam probao resetirati PRAM. I nista ni boot instalacijskog dvda ne daje sliku. Boota ali ne daje sliku. Desilo mi se to vec jednom ja mislim pa sam bootao instalacijski dvd i sredio stvar ... Sad to ne radi
24.11.2009 | 03:11
Oprosti, preskočio sam dio da si napravio P+R.

Ne znam što bi onda moglo biti, ali ide u smjeru kontakta s ekranom . Ti si često u inozemstvu, jesi li u blizini kakvog ovlaštenog Applea, stroj ima worldwide garanciju, svuda ga moraju zaprimiti i popraviti ako je zaista hardver.
24.11.2009 | 09:54
Podsjeća me na problem koji sam imao s PowerBookom G4 17". Problem nije postojao od početka već se javio nakon nekog vremena. Slike na ekranu bi nestalo kada bi poklopac pomakao u jednom ili drugom smjeru. Nije bilo pravila i nije se događalo svaki put. Obično bih zatvorio poklopac, pričekao par sekundi, otvorio i slika bi se uglavnom pojavila.
Nakon malo istraživanja po webu vidio sam da je taj problem poznat (nije raširen), a vezan je za položaj kabela s kojim je displej spojen. Naprosto se znalo dogoditi da poklopac prignječi kabel što bi uzrokovalo gubitak slike.
Na sadašnjem MacBook Pro 17" (early 2008) opisani problem nisam imao... da kucnem u drvo
24.11.2009 | 12:45
Dali netko zna gdje se nalazi sklopka koja gasi display i stavlja laptop u sleep. Na obicnim laptopima (barem onim starijim) je ona i vidljiva, na MBP ni traga...

Ja sumnjam na to. PotAjno se nadam
24.11.2009 | 13:31
Nedostaje bitna informacija - imas li sliku na eksternom monitoru?
24.11.2009 | 14:16
Znam da je bitna i namjerno nisam rekao jer nemam ext. monitor. Trenutno jedino iPhone. Nisam mogao spavati sinoc pa sam ga rastavio pocistio i sad cu ga sklopit nazad pa cemo dalje ....
24.11.2009 | 14:26
Ne znam je li to do broja proizvedenih ili zbog manjkave kontrole kvalitete, ali prečesto neki problemi u zadnje vrijeme. Dva MacBoooka u zadnjih godinu dana imala su defektan hard disk, jedan je došao s pokvarenim Superdriveom, a još 2 starija stroja su imala NVidia problem. Da, sveukupno gledano to možda nije mnogo problema, ali kada se sjetim PowerBook G4 Titanium serije - nula reklamacija, nikada ništa, a neki dan danas rade bez problema. A možda je sve samo sreća...
24.11.2009 | 14:49
Čuj, meni se čini da je to backlight problem. Uzmi baterijsku lampu uskog snopa i osvijetli display sa strane, iskosa pa s druge strane iskosa gledaj nazire li se slika kakvu očekuješ u tom trenutku (vjerojatno tvoj desktop).
24.11.2009 | 14:52
Ako je grafička u njemu NVIDIA GeForce 8600M GT, a mislim da je, onda je taj kvar (prilično sam siguran da to nije falični LCD, nego da je GPU - spoji ga na externi monitor, ako ni on ne daje sliku - GPU je!) pokriven i van garancije.

Odi u Strmec u servis, reci da misliš da je taj kvar sa nVidijama 8600M pokriven u "Repair extension programu", pa vidi što će ti tamo reći...

Ako te odbiju, ili ako nisi iz Zagreba, obrati mi se na PM...

support.apple.com/kb/TS2377

Cheers
24.11.2009 | 16:33
Vozim ga sutra na servis ...
24.11.2009 | 19:50
ja imam identični MBP, verzija 3.1 - riknuo ti je nVidida čip. nosi ga na servis, na taj konkretan kvar imaš produženo jamstvo od 3 godine od dana kupnje. imao sam identičan problem i, samo za informaciju, ne radi na eksternom monitoru. popravak je trajao 10-ak dana (sa slanjem i vikendom).
25.11.2009 | 15:50
Mozda ce neke iznenadit. I mene je.

Odnesao sam danas laptop na servis. Cisto da ga dobiju danas a ne sutra i da se u sto kracem roku popravi. Igrom slucaja imali su maticnu odmah u servisu i u roku 2h laptop je bio popravljen.

Apcom servis i g. Krešo imaju veliki A+ od mene.

Hvala
25.11.2009 | 19:05
Super...

Znači, priznat ti je kvar mada ti laptop nije u garanciji?
25.11.2009 | 20:01
Da.
25.11.2009 | 21:41
E baš mi je drago da si to tako brzo sredio!

Evo, sada nisam jedini kada pričam o mojim pozitivnim iskustvima sa službenim servisom.
25.11.2009 | 22:05
Davore a mene si zaboravio !
Pozitivno iskustvo dva puta. I bili su susretljivi i ljubazni.iMac alu.
25.11.2009 | 23:30
Odlično, baš mi je drago. Sa njima sam i ja imao ugodna iskustva, nisam doduše krajnji korisnik već i sam vodim nekakav servis, ali drago mi je da su na razini uvijek.

Negativnih iskustava će uvijek biti, sto ljudi sto ćudi, nije lako svakome ugodit i svakome pasat...
16.10.2010 | 00:34
Evo da ozivim malo ovaj moj stari post.

Jutros sam kad sam se probudio i upalio laptop na njemu nije bilo slike. Deja vu. Graficka kartica..... Smracilo mi se odmah.

Dali je uopce moguce dobit drugu zamjenu ako su mi vec mjenjali maticnu zbog ovog problema sa grafickim karticama?

Uglavnom, podijelio bih iskustvo sa vama. Mozda nekome zatreba u buducnosti kada laptopi nebudu vise imali produljeno jamstvo na graficke.
Posto sam nedavno prolio sok po laptopu i otvrao ga nebi li ocistio maticnu plocu, nemogu vise trzit zamjenu maticne zbog ovog problema.
Odlucio sam sam probati popravit. Kupio tekuci flux, termalnu pastu, uzeo onaj industrijiski fen i sa 350 stupnjeva prelemio graficku.

Laptop radi sad normalno.

Znaci. Nemate slike, a laptop se normalno pali. Laptop nema garanciju i Apple ne pokriva kvar vise .... samo treba prelemit graficki cip na maticnoj ploci i problem rjesen ....
16.10.2010 | 01:39
Da, standardno rješenje kod ovog problema, ne samo na Apple laptopima. Imam i jednog HP-a doma sa identičnim problemom. Nažalost to rješenje uglavnom ne bude trajno ali se uvijek iznova da srediti.
Moj MacBook Pro iz 2008 srećom još ne pokazuje nikakve probleme...
16.10.2010 | 03:01
Defou je u pravu - provjereno radi.

Nadopuna, Apple mijenja matične ploče uslijed nVidijine greške 4 (ČETIRI) godine od datuma na vašem računu....
16.10.2010 | 03:05
Ovo što riba kaže može biti istina, pokatkad rješenje nije trajno, ali tako popravljenu ploču treba testirati GPU testom, i ako rokne opet, možeš dobit zamjensku ploču u servisu...

BTW, to prelemljivanje je pogotovo zgodno kada imaš MBP koji UOPĆE neće da se boota (već mu samo rade fanovi i to je sve), pa ne možeš ni dokazati da je nVidijina greška...
Zapravo, to je onda i jedino rješenje. Samo, servisi to (mislim) ne rade, pogotovo ne ovlašteni... Ali, ima ko radi... )
16.10.2010 | 04:02
@ vedran17

Prolio sam sok pred 3 mjeseca po laptopu. morao sam sve pocistit da bi mi proradio opet i nemam sivu pastu termalnu nego bijelu. Nece mi priznat to na servisu ... a za ovo sam lijepo tekuceg fluxa malo polio i trebalo bi bit ok. nastojat cu da mi se ne pregrijava previse. sad zima dolazi. bit ce ok.

i moram sto prije trazit zamjenu novu jer ovaj laptop mi je sve. 90% stvari sto radim je preko njega. ode on ode sve ....
16.10.2010 | 19:50
meni ženi bijeli macbook ima backlight problem,

nestaje slika ali vidi se display pod jarkim svjetlom

i vidim da ima problem vezano sa kotanktom radi normalno malo drnem ekran i black

jel neko ima taj kvar i kako (i koliko dodje kvar) ga je risia

pozdrav!

ivan
09.07.2011 | 19:50
Pozdrav,

imam MacBookPro 15 iz siječnja 2008 i ovaj problem tj. navedni nvidia čip. Još nisam bila samo u Strmcu.
Da li netko ima neko ime u Strmcu koje može preporučiti?
Petra
09.07.2011 | 20:40
Korisnik Stain je nedavno imao taj problem i pisao je da su mu to u Strmcu riješili besplatno iako je izvan jamstva. Pretraži malo forum.
10.07.2011 | 12:50
Vidjela sam to. Pitala sam kome je najbolje obratiti se u Strmcu. Sa Strmcom imam razna iskustva.
10.07.2011 | 22:17
Koliko ja znam, tamo u servisu radi samo Krešo. Ali Davor će to znati bolje. Danas se vraća s puta pa će valjda vidjeti ovo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO