02.01.2010 | 20:27
Imam 13 inčni macbook i sklon sam manjim laptopima (nošenje!), no mislim da je za posao kojim se namjeravate baviti premaleno. I sam se (amaterski) bavim fotografijom, no ne na laptopu već na iMacu 24 inča i to smatram optimalnom veličinom ekrana.
Isto tako, upitna je kvaliteta prikaza jer na iMacu je puno kvalitetnija matrica (S-IPS ako ne griješim) što je za fotografiju itekako važno.
Možda bi bila dobra kombinacija 13 inčni MacBook Pro + kvalitetni vanjski monitor ili ako mora biti laptop onda 15 inčni MacBook Pro.
Kolega koji se poluprofesionalno bavi stvaranjem glazbe radi na 15 inčnom MBP i zadovoljan je.
Nije da se ne može proći sa 13 inčnim, no ostajem pri tome da je to premaleno za takve poslove.
Najbolje bi bilo probati napraviti par stvari kojima se bavite kod nekog tko ima laptop(e) i iMac te sam se uvjeriti u (ne)mogućnost koje pružaju navedena rješenja (13, 15 i iMac).
PS nisam spominjao 17 inčni MBP jer nikada nisam radio na njemu niti ikog znam tko ga ima. No, imao sam prilike raditi na HP od 17 inča i to ne bih preporučio. MBP 17 inča je velik, težak i skup (cca 4200 kn skuplji od novog iMac 27 i5) te ne vidim nekog smisla imati takav laptop.