macbook pro i vibriranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook pro i vibriranje

30.03.2010 | 23:01
imam macbook pro star pola godine.jucer sam primjetila da kad je spojen na magsafe adapter i puni se,desavaju se nekakve male sitne vibracije koje prestanu kad prodem rukom preko laptopa.pa se opet pojave nakon par sekundi.sve radi ispravno,ispravno adapter puni bateriju,struja,sve stima.kad maknem komp sa adaptera nema ni vbracija.
sad em zanima kakav je to fejl,da li se to moze nastimati,popravit,servisirat??
guglala sam i izacilo mi mac defekte.moze li mi itko tu ista pojasnit?tnx
31.03.2010 | 00:05
Pozdrav Ursula - ima jedan fenomen kod tih aluminijskih laptopa koji su mnogi primjetili, uključujući i mene...dok je spojen na punjač kao da postoji neki naboj na kućištu. Osobno to najviše primjetim ako jagodicama prstiju prelazim preko kućišta, i u tomslučaju kao de se osjete neke vibracije ili kao da prsti zapinju za površinu. Čim se laptop isključi iz punjača to nestane. Radi li se o istoj stvari? Ako da, onda recimo da je to normalno.
31.03.2010 | 00:24
upravo tako.al je stvar šta se to meni jucer pocelo desavat i da je to normalno i nonstop bi dosad garant primjetila.i to mi smeta bas osjetim tu annoying vibraciju.
sad sam recimo makla magsafe i nema nikakvih vibri.jel se moze tu sta u servisu napravit ili sta,to je to i amen?
31.03.2010 | 00:37
Pa mislim da je to jednostavno tako, ja sam imao isti fenomen i na PowerBooku i na MacBooku Pro. Probaj okrenuti utičnicu za 180 ili probaj koristiti nastavak za punjač sa kabelom koji ima i uzemljenje ako već nisi. Ne radi se o kvaru ali nisam u detalje istraživao koje su tu đavolje sile u pitanju.
31.03.2010 | 00:41
sve sam to vec isprobala.okrenula,puhala,gledala jesu sve pins na mjestu,cekirala struju,jel okej ventilacija blasra.nema mi pomoči.zivcira me to ajme.zvat cu servis just in case da mi otkriju nesto revolucionarno.tnx.
31.03.2010 | 02:24
Brijem da ima veze sa staticnim elektricitetom
Meni se ista stvar dogadja sporadicno i rijesio sam problem nenaslanjanjem dlanova na laptop
31.03.2010 | 08:52
To je zato jer MBP nije uzemlje (u struju idu dvije zice preko utikaca). Oni koji imaju nulovan instalaciju ne bi rebali imati taj problm. Meni je u pocetku bil tako. Mislim da je perstalo kad sam kupil neku stekdozu sa zastitom. Malo smeta, ali nije kvar.
Recimo Mini ima kvalitetnije to rjeseno.
Rjesenje je da uzmes komad zice i jedankralj stavis na Al dio MBP-a, a drugi dio uzemljis na uticnici (ispavno, ali nije estetski).
31.03.2010 | 10:29
Otprilike. Evo bas sam sada provjerio na poslu, to se ne dogadja.
31.03.2010 | 12:00
kad ga ustekam u drugu uticnicu,nema nikakvih vibracija.znaci problem je to uzemljavanje i ta uticnica.sta da radim,kupujem 1om produznog da ustekam u drugu uticnicu?
31.03.2010 | 13:36
Ili to ili srediti elektricne instalacije.
31.03.2010 | 14:16
Kaj se ne dobiva s MBP-om onaj drugi kabelkoji ide od uticnice do ispravljaca?
Mislim da sam ja dobio takav kabel.
31.03.2010 | 14:56
Vec sam taj kabel spomenuo, ali ocigledno nije dovoljno dugacak da dosegne tu drugu uticnicu.
31.03.2010 | 18:46
Riba je napisao:
Ili to ili srediti elektricne instalacije.

Jednostavnije - netko od struke može otvoriti samo tu problematičnu utičnicu i pogledati u njoj u čemu je problem (je li nespojeno uzemljenje, je li nula izolirana od uzemljenja, itd...)
31.03.2010 | 21:52
ma imam oba kabela al nisu dovoljno dugo.idem kukat gazdi da spimpa tu uticnicu,necu da mi komp vibrira i da mu se nedajbože nesto desi.grrrrr
31.03.2010 | 23:11
Budi spremna na to da (ovisno o starosti zgrade i električne instalacije, kao i o načinu izvedbe instalacije) možda nije moguće ništa riješiti na samoj utičnici - možda je cijela instalacija trula pa uzemljenja jednostavno više nema...
02.04.2010 | 14:33
ma uzemljenja uopče nema!
više neam pojma jesam li luda il ne,čas mi zavibrira sve i monitor,čas ništa.bia gazda,nešto je prčka i toe to.šta,da se naviknem na to treskanje sad?
02.04.2010 | 18:36
Ako imaš drugu utičnicu na raspolaganju, makar i s produžnim kabelom, radije koristi drugu (naravno, ako je ona ispravna).
25.06.2012 | 15:16
I ja sam primjetio ovaj problem na MBP Late 2011. Problema nema kada je punjač spojen u utičnicu s produžnim kabelom koji ima uzemljenje, u utičnici je spojeno uzemljenje. Kako to da Mini nema ovaj problem s obzirom da mu kabel nema "treći pin" za zemlju?
25.06.2012 | 17:47
Ne znam, možda mu je napajanje galvanski odvojeno. Nije ni bitno, Minija ne diraš rukama dok rdiš na njemu.
26.06.2012 | 15:18
Kako riješiti ovaj problem, a da ne moram koristiti produžni dio kabela s uzemljenjem?
27.06.2012 | 11:59
Nikako.
27.06.2012 | 12:05
Riba kaže:
Nikako.

27.06.2012 | 16:02
To "strujno" vibriranje se i meni događalo, al otkad sam ugradio brzi disk od vibracije diska ovo drugo ni ne primjecujem!
16.07.2012 | 23:14
Mini prima direktno 220 V kabel, dvopolni, i ima dvostruko izolirano kućište napajača. MBP prima ispravljeni napon preko oklopljenog kabela. Al kućište, oklop kabela i zaštitno uzemljenje spojeni su električki. Ako nemaš zaštitno uzemljenje, kućište je "plivajuće" u odnosu na zemlju. Napajač je tzv. "switching" tako da, teoretski, razlika napona između kućišta i zemlje može biti i oko kilovolta, s tim što je snaga nanovatna pa ga impedancija tvog tijela sruši na par volta čim takneš kućište. Neki ovo osjete, a neki ne, ali škodljivo nije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO