22.06.2004 | 16:48
Nije bilo bezbolno. Prva stvar je bila skidanje donjeg vijka sa VGA konektora da bi kartica usla u slot. Prvih nekoliko bootova rezultiralo je necitljivim prikazom na monitoru. Kako je simptom bio isti kao kod neuspjesnog flashanja nekoliko GeForce 2MX kartica, uplasio sam se da je kartica neupotrebljiva u Macu. Medjutim, Riba je rekao da ju je uspjesno testirao pa sam nastavio sa pokusajima. Promjena slotova, CUDA reset, PRAM reset... U jednom trenutku je kartica proradila u srednjem slotu. Kosa mi se slegla nazad u prirodan polozaj. Nazalost, nije mogla i ostati u tom slotu jer se jako zagrijava, a hladnjak joj je skoro naslonjen na USB karticu koja se nalazi u susjednom slotu. Nisam zelio riskirati konstantno kuhanje susjedne kartice pa sam ponovo pokusao sa najdoljnjim slotom. Neuspjesno. CUDA, PRAM... nista. Rezanje kucista da kartica lakse sjedne nije pomoglo, ali sam mogao vratiti vijak nazad uz VGA prikljucak. Nekoliko vadjenja i stavljanja kartice u slot, resetiranja i eto je! Radi u zadnjem PCI slotu. Ne zeleci nista dalje riskirati zatvaram kuciste.
Testovi
Znao sam da ovo nije neki zmaj od kartice, ali uzeo sam je radi kompatibilnosti a ne radi brzine. Ali ipak...
OS 9
MacBench 5, graphic tests. Razocaranje. Radeon 7000 radi od 22% do 102% brzine starog Voodoo 3 2000, s tim da je prosjek oko 70%. OK, idemo dalje. Speedometer kaze duplo sporije od V3.