spajanje mac sa televizorom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje mac sa televizorom

22.11.2010 | 14:55
molim za pomoć. htio bih gledati filmove sa maca na televizoru. Dali postoji neki kabel kojim mogu spojiti mac sa tvom i ako da gdje ga ima za kupiti.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.11.2010 | 15:15
Ajd napiši koji je MAC u pitanju jer nisu svi isti
22.11.2010 | 15:24
Da nije jedan od onih što imaju odgriženu jabuku na sebi?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.11.2010 | 15:46
22.11.2010 | 15:51
store.apcom.hr/macaccessoriesbaterijeiadapteri-c-71_83.html

Tu vidi, ima par kabela kojima je izlaz S-video ili kompozitni. Ako je HDMI u pitanju, kupi DVI na HDMI kabel. Zvuk u pravilu ide odvojeno, ili optika ili zice, prema zelji.
22.11.2010 | 17:17
Žabac, to ne radi. Bilo je već diskusije. Ne možeš MDP na DVI, pa DVI na HDMI. Mora se uvijek ići jednim konverterom MDP na VGA, DVI ili HDMI.
22.11.2010 | 18:46
Doduse nije rekel koji je komp u pitanju. Apcom prodaje mini ili micro DVI na S-video/kompozitni 159kn svaki. Imam doma DVI na S-video/kompozitni. Postoji i mini VGA na S-video/kompozitni i mislim da bi to bilo to. MDP na S-video/kompozitni nisam nasel, valjda i ne postoji. Naravno da se dva adaptera nemreju kombinirati. Cak sam siguran da je MDP cisto digitalan i da analogni signali ne idu kroz njega. Naravno da postoji rijesenje i za takve slucajeve ali ne u obliku kabela, vec uredjaja (DVDO mi pada na pamet prvi) i vjerujem da nisu jeftina.
Ja sam svojevremeno spojio Mini preko DVI>S-video na analognu telku i slika je bila sva savinute (overscan je malo pomogao). Kasnije sam uzeo LCD telku i WDTV Live (sto toplo preporucam, mada telka ima USB ulaz i radi OK) i rijesio se muke.
22.11.2010 | 18:57
postoji mdp na vga. Kako točno radi - ne znam, ali vrlo je malen i jeftin tako da vjerojatno mdp ipak daje van i analogni signal.
22.11.2010 | 20:45
Bogme, previdio sam ga. Ali sigurno nema S-video, kompozitni ili komponentni izlaz. Za cudo ima audio i to od ove godine!
22.11.2010 | 21:02
Točno. Nema S-video, kompozitni, niti komponentni. A nema ni TTL analogni, a ni Hercules. A nema ni RF modulator.
23.11.2010 | 10:44
Ja spajam MacBook Pro pomocu MDP to VGA adaptera, a zvuk stereo kablom iz Headphone Out do TV-a ili kucnog sterea .
No, sve je to odredjena kablovina... Cekam dan kad ce se moci sav sadrzaj lijepo bezicno streamati na TV (nekakav Mirroring). Za sad dio toga radi Apple TV, ali ga moras hackirati da bi ti streamala DivXe i sl.
23.11.2010 | 11:08
Kablovina je zakon. Neće wireless u moju dnevnu sobu, barem dok su djeca mala. Mene zapravo fascinira snaga tog lobbyja da uspijeva toliku količinu istraživanja i dokaza o štetnosti mikrovalnog zračenja držati ispod tepiha...
23.11.2010 | 13:38
Mene ne muci to zracenje. Vise je stetno kaj pitam vodu iz zspine i ovaj smrad od zraka koji je sve gori i gori. Hrana je sve losija. Prije 30 i koju godinu gazirana pica su bila zakon. Jeli smo sve i nist nam nije bilo. Gle danas, djeca u vrticu su na dijeti (iz prve ruke znam jer jedna klinka koja ide u vrtic s mojim klincem je na dijeti)!?
Kupite WDTV i ne budete pozalili ni lipe.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.11.2010 | 14:36
zabac je napisao:
Mene ne muci to zracenje. Vise je stetno kaj pitam vodu iz zspine i ovaj smrad od zraka koji je sve gori i gori. Hrana je sve losija. Prije 30 i koju godinu gazirana pica su bila zakon. Jeli smo sve i nist nam nije bilo. Gle danas, djeca u vrticu su na dijeti (iz prve ruke znam jer jedna klinka koja ide u vrtic s mojim klincem je na dijeti)!?
Kupite WDTV i ne budete pozalili ni lipe.

Umjesto WDTV ja preporučam Asus O!Play, ima i verzija sa WiFi , a inače prepoznaje više video formata od WDTVa te ima i eSATA priključak, iako je to manje važno s obzirom da može vući mutimediju sa mrežnog diska. Ja npr. sa Air Videom iskonvertiram sve u m4v format i pohranim na mrežni disk. Onda sve to sa mrežnog diska mogu gledat na TV preko O!Playa, na PCju ili na iPadu , a mogu i preko iTunesa povući na iPad pa gledat na putovanju
23.11.2010 | 17:27
Da se malo nadovezem na temu...

U PC Chipu broj 184 je usporedni prikaz uredjaja za reprodukciju multimedije na TV. Obradjeni su i WD modeli, i Asus i jos mnogo drugih.

Prijatno sam se iznenadio opisom pojedinih modela i prezentiranim informacijama o istim, jer tu scenu uopce nisam pratio.

S obzirom da nisam mogao naci (stariji model) Apple TV po nekoj normalnoj cijeni, i ja cu kupiti jedan player za dnevni boravak, mozda bas Asus jer mi je upao u uzi izbor.
02.01.2012 | 16:34
Ajmo znalci da vas vidim imam jedan mali problemcic. Imam MacBook 6.1 i kupio sam za njega na ebayu MDP to HDMI adapter. I onda sam ga probao na frendovom Samsungovom lcd tv-u i radi, ali kad sam probao spjiti na svoj lcd tv neki Vivax nece da radi, tj. kao vidi da je spojen tv i imam onaj prozor za postavke tog tv-a, ali na tv-u nema slike. Pobao sam i mjenjat postavke na tv-u i na macu ali nikakvog pomaka i sad neznam sta da radim. Probao sam i obadva hdmi ulaza i ista stvar. Zahvaljujem
02.01.2012 | 22:53
Reklamiraj TV dok je pod garancijom jer mu HDMI ulazi ne rade.

(Naravno, pretpostavka je da shvaćaš da se TV neće "sam" prebaciti na HDMI ulaz kao što je to slučaj sa SCART ulazima, nego ga moraš ručno prebaciti. Dakle, pretpostavljam da si ručno prebacio TV na taj HDMI ulaz te da TV kaže "no signal" ili prikazuje samo crno.)
02.01.2012 | 23:18
Nazalost mislim da je garancija istekla. Znam da treba rucno prebacit . Da kaze "no signal" nazalost, ali mi nije jasno kako mac vidi da je spojen televizor kad ga prebacim na taj hdmi utor. I samo da napomenem da oba hdmi utora uredno rade sa PS3 konzolom pa sam malo
02.01.2012 | 23:27
Probaj se poigrati rezolucijama ili refresh rateom...
02.01.2012 | 23:31
@smayoo - u KO već dugo imamo MDP na DVI, pa DVI na HDMI i to radi bez problema (Mac mini i iMac). I doma imam Mac Pro s MDP na DVI, pa duuugački DVI na HDMI do TV i isto radi bez problema. Naravno, i ja sam za to da se koristi što manje adaptera ako je moguće.
02.01.2012 | 23:40
probao sam i rezolucije i refresh rateom i nikaj nisam dobio, jel ima mozda neki programcic da se dobije vise tih postavki za vanjski uredaj ili tak nesto
02.01.2012 | 23:50
dpasaric kaže:
@smayoo - u KO već dugo imamo MDP na DVI, pa DVI na HDMI i to radi bez problema (Mac mini i iMac). I doma imam Mac Pro s MDP na DVI, pa duuugački DVI na HDMI do TV i isto radi bez problema. Naravno, i ja sam za to da se koristi što manje adaptera ako je moguće.

DVI i HDMI su digitalni protokoli. Zamislivo mi je da video kartica može po handshake signalu po jednoj te istoj žici ustanoviti da se radi o DVI ili o HDMI monitoru te ovisno o tome šalje ovaj ili onaj signal, i da pri tom ne treba nikakva pretvorba, nego čisto prežičavanja s konektora tipa DVI na konektor tipa HDMI.

Čovjek je, međutim, pitao za MDP na DVI, pa DVI na VGA. A VGA je analogni signal koji je u DVI konektor po standardu doveden na rezervirane, namjenske pinove - ona četiri složena u križ, bočno. MDP konektor, međutim, nema te namjenske pinove, nego grafulja pušta na signalnim pinovima digitalni ili analogni signal ovisno o tome što dobije na kontrolnom pinu. Dakle, MDP ne može istovremeno dati van i digitalni (DVI/HDMI), i analogni signal. A MDP na DVI adapter je tako izveden da analogni pinovi s DVI nisu nikamo ni spojeni.

en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

en.wikipedia.org/wiki/Mini_DisplayPort
02.01.2012 | 23:59
Mirkec kaže:
probao sam i rezolucije i refresh rateom i nikaj nisam dobio, jel ima mozda neki programcic da se dobije vise tih postavki za vanjski uredaj ili tak nesto

HDMI protokol funkcionira tako da monitor (tj. uređaj za prikaz slike) deklarira izvoru koje rezolucije i r.r. podržava, tako da ono što ti je Mac ponudio za taj HDMI uređaj jest ono što je taj HDMI uređaj deklarirao kao podržano. Ako on ne prikazuje ono što je deklarirao, onda je neispravan.

E, sad, ako prikazuje nešto drugo, počni od toga da doznaš koja je rezolucija koju to drugo daje van (npr. u manualu od toga) pa vidi da li ti uopće nudi tu rezoluciju na Macu. Ako nudi, i ako to namjestiš, a TV opet kaže "no signal", onda je stvar u naponskim razinama - pragovi za nule i jedinice su na TV-u takvi da on signal s Maca ne doživljava kao valjan signal. Probaj s puno kraćim HDMI kabelom (ako imaš neki od 5-10 m, probaj s nekim od 50 cm ili 1 m).

Ako ni to ne pomaže, onda je vjerojatno problem u tome da ti TV krivo deklarira podržanu HDMI verziju. HDMI verzije razlikuju se u pixel clock rateu (efektivno, maksimalnoj rezoluciji za koju se slika stigne prenijeti dovoljno brzo za prikaz u realnom vremenu). Ako ti je telka starija, podržan je vjerojatno HDMI 1.0. Aktualan je HDMI 1.4, a razlika u brzini prijenosa je nešto preko duplo. Tu bi eventualno pomogao neki softver kojim se ovo ručno da forsirati. Ali ja ne znam za takav.
03.01.2012 | 00:03
A jesi li potražio da li M-san nudi neki firmware update za taj TV? To je očito bug u firmwareu od TV-a koji je vjeorjatno u međuvremenu otklonjen.

Vivax je, naime, brand od M-sana, a ne ime proizvođača, tako da pitaj Boga koji to Kinezi zapravo proizvode, ali neki tech support od M-sana ili njihov servis vjerojatno s proizvođačem kontaktiraju i imaju pristup do firmware updateova, ako ovi (Kinezi) to prakticiraju.
03.01.2012 | 00:21
gledo sam za rezoluciju i r.r - ps3 720p i 50Hz PAL i na istoj tim postavkama radi i max tv, a mac nece. Moram pogledati ovo za M-san
03.01.2012 | 00:45
Probaj i kraći kabel.
03.01.2012 | 00:54
probat cu sutra sad nemam kraci kabel a i nemam vise zivaca
03.01.2012 | 01:26
@smayoo - you got the point... vidiš uopće mi nije palo na pamet da bi netko danas koristio VGA za išta osim za spajanje na video projektor starije generacije...
03.01.2012 | 01:33
ipak sam se jos zafrkavo s ovim i isprobo sam spojit curin sony vaio ta kombinacija radi bez greske radi pa ja cu se upucati
03.01.2012 | 04:21
Nisam pročitao sve, ali ja sam imao problem s mac mini i hdmiom.

Reci mi da li si možda stavio Lion gore na macbook?

Ako je odgovor, DA, onda napravi sljedeće.

Update na najnoviji lion. Ako to ne pomaže, upiši sljedeće:

cd /System/Library/Displays/Overrides/DisplayVendorID-410c/

sudo mv DisplayProductID-0 DisplayProductID-0.old

Restartaj poslije toga i trebalo bi sve funkcionirati!

Također, pogledaj ovaj link tu ćeš naći brdo ljudi s tim problemom i skoro svi su ga uspjeli riješiti s ovom komandom gore ili updateom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO