Imac 27 pomoc....
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac 27 pomoc....

08.12.2010 | 16:11
Pocele su mi se pojavljivati fleke u gorenjem desnom kutu ekrana,pa me zanima ako postiji koji nacin da ih se rijesim,posto sam cuo da na 27 ici to nije do stakla vec do lcd...hvala
08.12.2010 | 16:15
Pročitao si često postavljana pitanja u ovom forumu, naravno:

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/31782-nec...e-imac-monitora.html
08.12.2010 | 16:20
procitao,probao,ali ne pomaze,fleke se i dalje sire prema sredini ekrana....
08.12.2010 | 17:01
Počekajmo onda nekoga sa iMacom!
08.12.2010 | 18:19
imam imac 27" ali nemam fleku, tak da neznam.
08.12.2010 | 18:33
pravac u servis..Jel imaš garanciju još?
08.12.2010 | 19:39
Kakva fleka? Ako je sivo-crna i širi se znači da su mikročestice od pušenja ili od strujanja zraka preko stroja u prljavoj prostoriji, pogotovo ako je klima u blizini. Ako je stroj van garancije, imaš upute na netu kako vakuumskim sisaljkama odvojiti i očistiti staklo.
08.12.2010 | 21:33
hvala puno na odgovorima...!je iMac je u boravku bas ispod klime,a usput se i pusi tako da ce mikrocestice biti razlog..:)imam garanciju tako da ga nosim na servis da ga srede dok je jos pod garancijom... hvala jos jedanput
08.12.2010 | 22:33
Bok svima!
Regao sam se ovdje jer imam slican problem kao i duran a garancije nema

Ja pak imam problem sa svojim iMacom 24".
Radi se o sivim sjenama (flekovima) koji su najizrazajniji na bijeloj desktop podlozi.
Sjene su najizrazajnije na lijevom i desnom rubu ekrana u rasponu od cijele visine ekrana u sirini od cca. 2cm i malo slabije vidljive na sredini.

E sad mene zanima kako izgleda proces rikavanja lcd-a odnosno kako izgleda ekran kad se nakupi prasina iza stakla.
S time da otvaranje kod kuce ne dolazi u obzir jer bum jos nekaj zahebao

evo fotki kako to izgleda u mom slucaju (na fotkama izgleda tamnije nego sto zaista jest, fotkao sam tako samo iz razologa da se bolje vidi gdje se fleke nalaze)

http://slike.hr/slike/a1_afa8a.jpg.html

http://slike.hr/slike/safari_0344f.jpg.html

da nadodam, u blizini kompa se ne pusi, nit je pod klimom, preko dana temperatura u prostoriji je oko 13-15C.
Navecer je na sobnoj temepraturi oko 20-22C, jedino moze biti pod utjecajem prasine ali ne u prevelikoj mjeri

Pozdrav!
08.12.2010 | 22:38
dpasaric je napisao:
Kakva fleka? Ako je sivo-crna i širi se znači da su mikročestice od pušenja ili od strujanja zraka preko stroja u prljavoj prostoriji, pogotovo ako je klima u blizini. Ako je stroj van garancije, imaš upute na netu kako vakuumskim sisaljkama odvojiti i očistiti staklo.

Imas kakvu fotku ekrana kako to izgleda kad su mikrocestice u pitanju
09.12.2010 | 11:17
ej! eto i tebe! dobrodosao
Ako se ne usudis sam rastavljati javi se u iservis.hr, nisam jos cuo da je netko nezadovoljan s njima.
09.12.2010 | 23:55
Hvala!

E jucer mi je palo na pamet da jos detaljnjije pogledam ekran ali ovaj put kada je bio u sleep-u.
Ukljucim bljeskalicu od moba, i krenem gledat ekran.. na ugasenom ekranu vidim isto neke nepravilne valovite mrlje.
Tesko je opisati ali izgleda kao da je netko s unutarnje strane ostavio packe.
22.12.2010 | 14:27
da ne otvaram novu temu,imam i ja problem sa 27-om.juce sam zamijenio svoj stari imac za novu 27-icu i primjetio sam da pri radu hd pusta neke cudne zvukove koji me iritiraju.na starom imac nisam nikad cuo HD.sta da radim?da li da zovem servis ili da se naviknem na ovaj zvuk?
22.12.2010 | 15:08
Scarface, koji je točno razlog što nisi otvorio novu temu s obzirom da tvoje pitanje nema baš nikakve veze za ovom?
Za Danijela - da, to je prašina s unutranje strane stakle, skini ga i očisti.
22.12.2010 | 15:25
razlog je sto se tema zove imac 27 pomoc.kontam da je za sve vrste pomoci oko ovog modela imac-a.ako nije otvorit cu novu temu,nije problem
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.12.2010 | 16:09
ako je klikanje u pitanu, feler na disku.. koji ce riknut.. kad tad..
22.12.2010 | 16:45
ma zuji i cuje se zvuk ako kod gladnog stomaka.citam sad po netu da dosta korisnika ovog modela imaju iste probleme.sutra ga nosim u prodavnicu pa cemo da vidimo da li ce da mi zamijene hd ili ne
22.12.2010 | 17:26
Evo ti pa pogledaj ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/31782-nec...e-imac-monitora.html

Ja sam tako rijesio svoj problem. Nikakav servis ti nije potreban. Sve ti je opisano u threadu.
21.02.2011 | 11:46
Izgleda da je i mene zahvatio ovaj problem sa mrljom,jel uspio netko ovo rješit?iMac 27 je u pitanju. Nemože bit ništa vezano sa vanjskim utjecajem jer se nepuši u sobi niti radi klima uređaj.. baš je gadno,skroz u desnom kutu..Koliko mogu očekivat vremenski bit bez iMaca?
22.02.2011 | 11:15
Također i ja imam taj problem sa mrljama (prašina valjda), radi se o iMac 27 (mid 2010), vidljivo je u gornjem dijelu sa lijeve i desne strane...stroj je stari 6 mjeseci, još je pod garancijom...mrlje se vide na bijeloj pozadini, izgleda kao da je netko kistom pisao po displayu ...to sam prvi put primjetio prije cca 2 mjeseca...
Zalijepit ću screenshot kad dođem s posla...i da, u sobi se ne puši nit je klima u blizini, jedino što se nalazi blizu prozora (malo manje od 1m)...jel moguće da promjene temperature utječu na to? (sobna temperatura po noći je oko 12C, preko dana 18-24C)
22.02.2011 | 11:27
Jeste li provjerili nalazi li se prašina samo iza stakla koji prekriva LCD panel ili se baš zavukla u sam panel? Znam da je bilo oba slučaja, ali ako je iza stakla, skinete ga i očistite te vratite. Ne znam drži li se na zadnjoj seriji iMaca staklo i dalje magnetima? Ako da, u raznim China shopovima ili Konzumu imate kukice za vješanje kuhinjskih krpa sa vakuum sisaljkama, koštaju od 5-10 kuna i savršene su za dizanje tog stakla.
22.02.2011 | 12:32
Mislim da se drži na magnetima, nisam još skidao staklo nikada jer mi frka to raditi sam... :/
E sad dal je prašina samo iza stakla i LCD panela ili se zavukla u sam panel (nedaj Bože!), to neznam...vidjet ću šta će se događati sa tim mrljama, ako će se i dalje širiti morat ću ga odnijeti u servis dok je još pod garancijom...hvala ti na savjetu Riba!
22.02.2011 | 12:53
www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-i...h-Glass-Panel/1631/1
Izgleda da i nije nešto komplicirano.
22.02.2011 | 12:55
Jucer sam zvao servis, i kažu da je vec bilo slučajeva zamjene, očito nemozemo nist nego zamjenit..7-10 dana traje procedura.. Sam treba toliko dugo ostat bez imaca.. Bolje nist ne dirat.. Nego zanima me jel se može produžiti garancija?
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
24.02.2011 | 17:59
Pozdrav svima,

meni eto istekla garancija i odlučio se osobno riješiti tih mrlja. Rastavio sam panel i našao što sam tražio - prašinu između backlighta i samog LED panela.

Dakle nisu u pitanju nikakvi burnin-ovi, vlaga i kojekakva druga čuda nego jednostavno prašina koja je nekako dospjela unutra.

Rastaviš, pobrišeš, sastaviš i vozi dalje!

Uputstva sam ostavio tu: forums.macrumors.com/showthread.php?t=1101370

Inače ima lik u Ilici koji to radi za 300 kuna, no nije tako strašno kad se jednom krene.

Ogi
24.02.2011 | 18:16
Da nemam garanciju vjerovatno bi isto tak napravio..ali nek oni to rješe..nego postavio sam pitanje a nitko ne odgovara,jel moguće produžit garanciju?
24.02.2011 | 18:21
Ogi kaže:
Pozdrav svima,

meni eto istekla garancija i odlučio se osobno riješiti tih mrlja. Rastavio sam panel i našao što sam tražio - prašinu između backlighta i samog LED panela.

Dakle nisu u pitanju nikakvi burnin-ovi, vlaga i kojekakva druga čuda nego jednostavno prašina koja je nekako dospjela unutra.

Rastaviš, pobrišeš, sastaviš i vozi dalje!

Uputstva sam ostavio tu: forums.macrumors.com/showthread.php?t=1101370

Inače ima lik u Ilici koji to radi za 300 kuna, no nije tako strašno kad se jednom krene.

Ogi

kako saznat jel iza stakla a da nije na ekranu neki defekt? Screenshot?
24.02.2011 | 18:31
Garancija se može produžiti samo ako jednogodišnja nije istekla, ako ej istekla nema mišta od produžetka garancije.
24.02.2011 | 19:03
zabac kaže:
Garancija se može produžiti samo ako jednogodišnja nije istekla, ako ej istekla nema mišta od produžetka garancije.

meni još traje do 9mj...Kakva je procedura i koliko košta produživanje?
24.02.2011 | 19:38
store.apple.com/at/product/APPLECAREIMAC...MTYzNjAwNjQ#overview

Na ovakav način, preko AppleCare Protection Plana. Ne znam za koje sve proizvode se može primjenit bez obzira gdje se kupili. Znam da na prijenosnike ide, za iMac nisam siguran. Možda ima tko iz prve ruke kakvu informaciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO