11.01.2011 | 01:51
Hvala svima na savjetima. Na kraju sam ipak kupio Cinemu.
Jedostavno mi se više svidjela i stvarno je odlicna. Tek kad sam došao doma sam shvatio koliko je ogromna, cak možda i prevelika.
Evo upravo ga koristim dok pišem ovaj post. Kupljen je prije par sati. Evo sad i neki dojmovi:
1. kad sam ga donio u sobu i stavio na stol, skužio sam da ne da je velik, nego da je ogroman.
Jednostavno u velikim ducanima svi ti monitori izgledaju nekako manje, a kad ih stavite doma
nekako kao da promjene dimenziju Da se razumjemo, ne žalim se, ali ocekivao sam manji
ekran. Bio sam prije toga na 13.3" na laptopu i ocito da ce mi trebati neko vrijeme da se priviknem na 24"
2. Boje su izvrsne gledano sa svih strana/kuteva. Baš žive, žarke. Tek sam sad vidio koliko su neke slike bolje, nego kad sam prije gledao. Jedino mi se cini da crna pri nekim kutevima gledanja prelazi u sive nijanse
3. Glossy mi za sad nije zasmetao, nadam se da nece ni ubuduce
4. Osvjetljenje je super, brightness mi je prejak cak na 60 prejak. Sad ga držima na nekih 25%. Što mi je najvažnije osvjetljenje je ravnomjerno i nema nekih dijelova slike da bi izgledali tamnij, a neki svjetliji.
5. Bijela je bijela Jednostavno je cista i nema nikakvih žuckastih nijansi koje sam mogao uociti na nekim drugim monitorima
6. Zvucnici su super, taman meni po mjeri. 30-50% volumena mi je taman za neko normalno slušanje. Sve više je za filmove
Pogotovo mi je zanimljivo kako je bas dobar s obzirom da je u monitoru. Jednostavno zvuk je cist i meni po mjeri.
7. Uparivanje sa laptopom je rekao bi savršeno. spojiš samo 2 kabla (napajanje laptopa i video/audio izlaz) i to je to
8. Dizajn je po meni skoro savršen, monitor zaista izgleda impresivno, jednostavno i odlicno. Cista petica!
Eto to su neki prvi dojmovi. možda kasnije dopišem s vremenom koji novi komentar
Iznenadilo me koliko je monitor težak kad sam ga vadio, jednostavno ta masivnost, aluminij i sve mi nekako djeluju stvarno kvalitetno kao i slika. Svjestan sam da se za lovu po kojoj se prodaje (7000-8000kn) može nabaviti mnogo kvalitetniji i profesionalniji monitor, ali meni to nit je potrebno a nit sam platio trecinu njegove cijene pa smatram to odlicnom kupnjom. Kako god okrenem, na kraju sam zadovoljan. Ako nebude nekih tehnickih problema onda je to tek pun pogodak.
I dalje sam mišljenja da je Dell u2311h izvrsna kupnja i izvrstan monitor. Do zadnjeg trena sam dvojio koji cu. Ovaj mi je bolje došao jer se super slaže s laptopom, ima kameru, mic, i zvucnike u sebi i riješio me viška kablova, pogotovo za napajanje
@Vanjuška - Kako sam ipak kupio Cinemu, nema ih više po toj cijeni. Navodno je ostala jedna, ali ta je nešto skuplja(4000-4500kn mislim) ali je u boljem stanju i možda dolazi s garancijom.. Netko ju je mislim cak rezervirao ali to nije ništa 100% pa je najbolje da ih nazoveš u glavni ducan u Vlaškoj di sam i ja kupio..
@Stain - Hvala za dobar prijedlog, no nemam i dalje iPhone (narucio sam ga al ko zna kad ce doci) tako da to nemogu isprobat a i maloprije sam saznao da je serijski broj ispod stalka a tam sam si sve sredio, tako da ništa za sad
Navodno piše još negdje na kutiji serijski no ja ga nisam našao
Pozdrav!!!