Apple Cinema 24" ili DELL U2311H?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Cinema 24" ili DELL U2311H?

03.01.2011 | 16:49
Planiram kupnju monitora i prvo sam mislio uzeti Dell u2311h koji je kvalitetan IPS monitor velicine 23" i više no povoljne cijene od 1500-1600kn bez PDV-a.
Da bi danas naišao na ponudu Apple LED cineme 24" za 2300kn bez PDV-a. Dakle razlika u cijeni je nekih 700-800kn. Kad u to uracunam da bi trebao još kupiti potrebne adaptere i posebno zvucnike razlika u cijeni je još manja za 300-400kn. E sad zanima me kao 1.jel to ok cijena za taj monitor?
i 2.Ima li tko ovdje taj monitor, koliko je zadovoljan, ima li nekih problema s njim?

I na šta da pazim prilikom kupnje pošto uz njega ne dobivam garanciju?

Na njega mislim spajati MacBook Pro 13.3" i zanima me još ako tko zna koja bi otprilike bila vrijednost tog skoro godinu dana starog monitora? Inace je u dobrom stanju kolko sam vidio, samo je malo aluminijski stalk zagreban na par mjesta.

Tražio sam slicne postove ali nigdje nisam našao.
Hvala i pozdrav!
04.01.2011 | 18:35
Jel moguce da na cijelom jabucnjaku nitko nema 24" Cinemu?
Ako nista moze i iskustva s 27" ionako bi trebale biti jednako osim u dijagonali malo i to više u horizontali..
04.01.2011 | 19:31
možda taj koji ima 24" cinemu nije svaki dan na Jabučnjaku?
04.01.2011 | 20:04
Ja bih kupio Dell. Pogledaj detaljno specifikacije jednog i drugog monitora i ako nema konkretnih podataka koji govore u korist apple monitora osim što piše da je "the most advanced and super slick ultra glick elegant and sexy" nemoj uzet apple.
Njihovi su monitori u pravilu skuplji od ekvivalenta drugih brandova. IMHO

Isto ti nebih rekao za laptop primjerice ... ali držim da apple svoje "periferije" naplačuje previše.

poz
04.01.2011 | 20:30
Hvala na odgovoru
Ma dio stvari ide vecinom u korist Appleu. Npr.veci je 1" i to više u vertikalu što mi dobro dođe, ima H-IPS, dok DELL jeftiniju varijantu E-IPS pa bi Cinema trebala imati bolju sliku a tome bi joj trebalo pomoci i LED osvjetljenje koji ovaj DELL nema.
Isto tako cinema ima 2.1 sustav zvucnika ugrađen u sebi DELL nema nikakve.
Za DELL bi trebao kupiti i adapter jer nema mini displayport, a Cinema ima i to i magsafe napajanje za laptope što mi sve reducira mrežu kablova koje ionako mrzim.
Uz sve to naravno da izgleda bolje i kvalitetnie i trebala bi se bolje slagati s mojim MBP.

Ono u cemu je DELL bolji je što ima mat zaslon a ne glossy kao Cinema pa nema odraza i efekta zrcala. Ima bolji stalak kojem je sve živo moguce podešavat (visinu, nagib, smjer, pivot), ima više prikljucaka (DVI, VGA, displayport) naspramm Cineminog 1 jedinog - mini displayport zbog ceg se bez nekih skupih adaptera može koristiti jedino s Appleovim proizvodima.
I najvažnije od svega DELL ima garanciju 3 godine a Apple je nema pošto je korišten.

Uz sve to bilo bi zgodno da ga mogu što lakše i prodat kasnije, mislim da ne gubi toliko na cijeni. Ova Cinema je inace u ducanu 7000-8000kn, pa mi se cini da bi ipak trebala duže držat neku dobru vrijednost.

Nije ni ovih 800kn za baciti ali opet kad vec kupujem monitor kupio bi neki pošteni. Ipak ga ne kupujem svaki dan

Zanima me i kakve su mogucnosti da se pokvari taj monitor ako sada odlicno funkcionira?
Jel imala ta serija nekih specificnih kvarova?
07.01.2011 | 03:16
Mi smo u firmi uzimali 3 komada i s obzirom da imamo MacBookPRO računala, stvar je genijalna jer funkcionira kao docking station (ima na sebi strujni adapter). Osim toga, integrirani zvučnici, kamera i mikrofon također nisu nebitna stvar.

Od ta tri komada, jedan je imao jedan čudan "kvar" u smislu da je na sebi imao vertikalnu traku na kojoj je bio kao neki snijeg povrh slike, ali je u garantnom roku to riješeneo.

Dakle - ako imaš garanciju - svakako bi uzeo Apple.

p.s. ako se odlučiš za Dell, javi gdje se može uzeti po ovoj cijeni koju si naveo, meni treba jedan za po doma, teško je doći kući i onda se mučiti na 15"
07.01.2011 | 03:19
..sad sam vidio da nemaš garanciju na Apple...osobno bi opet riskirao s obzirom da je cijena stvarno povoljna i da monitor sada radi.
07.01.2011 | 03:31
Ma koji crni Dell... Cinema 24" je super monitor, to je ista matrica kao u iMacu 24" alu i s njima nema nikakvih problema. Vrijedi razlike u cijeni.
07.01.2011 | 13:04
Ekipa stvarno hvala na odgovorima, takve stvari su me i zanimale!

Ugl.problem je što monitor nema garanciju a bio je "demo" uređaj u iStylu u jednom trgovackom centru.
Isprobao sam ga neki dan i slika i sve izgleda perfektno.
Jedina zamjerka je što ima 2-3 ogrebotine na aluminijskom stalku navodno zato jer su ga svaki dan stavljali na pult i spremali u vitrinu. Boje izgledaju super, nema mrtvih pixela ili nekih probijanja svjetla i žutila što je navodno kod nekih monitora problem.
Sad mene zanima jel se može naknadno (npr.nakon par mj.) pojaviti ovo da na sebi ima "vertikalnu traku na kojoj je bio kao neki snijeg povrh slike"?
Kako je to uopce izgledalo, jeli tako ozbiljno kako mi zvuci ili skoro neprimjetno? I jel se to odmah pocelo dešavati ili nakon nekog vremena?
Jer kažem sad izgleda savršeno slika, pa bi mi bilo cudno da mi se nakon kojeg mjeseca to pojavi

Mislim razlika me cak dođe 700-1000kn, ali nadam se da vrijedi. Koristim MBP 13,3" pa bi mi ovaj dodatni magsafe kabel bio od velike pomoci, a i zvucnici i mini display port..

Ovaj DELL imaš za kupiti u telebitu za 1500kn+PDV iliti 1845kn( www.telebit.hr/Monitor-Dell-23--U2311H--...ack/p/160888999.aspx )
ili u kodeksu ali moraš cekat još tjedan dana jer ga nema nigdje na skladištu u hrvatskoj, a trebao bi navodno stici naredni tjedan. Inace izuzetno dobar monitor pogotovo po toj cijeni. Ima isto IPS ekran u mat tehnici pa je bolji za profesionalce, samo što je 1"manji i ima format 16:9, a ovaj kod Applea 16:10 mi je draži..
07.01.2011 | 13:11
Kada smo slali monitor na popravak, pitao sam baš da li se to često događa, rekli su da su to prvi put (i zadnji) vidili, a i monitor je bio jako brzo popravljen.

Kao što sam rekao, ja bi ga sigurno za te novce uzeo
07.01.2011 | 13:56
Kod mene su se izradili originalni plastični Cinema Display 22" (prvi u RH, bar su tak rekli, sad je kod Ribe), zatim još jedan takav koji je otišao dalje i dan danas radi. Zamijenjeni su sa 2 x 23" Alu Cinemama. Poslije je došao 30" Cinema i svi odreda dan danas rade bez greške i prezadovoljan sam.

Razmišljam o dodatnom 24" makar zbog kamere, pa ako ti uzmeš Della, daj mi javi kod kojeg iStyle prodavača da se javim, molim te lijepo, cijena je izvrsna.
07.01.2011 | 14:43
dpasaric je napisao:
Ma koji crni Dell... Cinema 24" je super monitor, to je ista matrica kao u iMacu 24" alu i s njima nema nikakvih problema. Vrijedi razlike u cijeni.

ekran na mojem 24" iMacu ima ekstremne simptome poput burn-in i ghostinga. stvar je dosta kritična i jako izražena što zna dosta smetati. star je svega 2 i pol godine. cvitko, u tvom bih se slučaju radije odlučio za Dell.
07.01.2011 | 15:11
Po meni je bolji taj Dell jer ima više mogučnosti konekcija i plus jeftiniji je. Cinemu bi uzeo samo ako nista drugo ne mislim na nju stavljati i jos dali si spreman boriti se s tim glosy. Garancija je garancija a riječi drugih ljudi i baš nije neka garancija.
07.01.2011 | 15:23
@danijelr15 - vidio sam burn-in probleme na starim Cinemama 23" - imamo dvije takve, ali to je nešto što se pojavilo nakon 6 godina heavy-duty uporabe i nije toliko izraženo da bi smetalo u radu, ali da - može se primjetiti ako tražiš. Imamo i jedan stariji iMac 24" (još 2.4GHz serija) i nema takve probleme.
07.01.2011 | 17:55
Imam Cinemu 24" i prezadovoljan sam. Imam 1 godinu garancije, i pri isteku mislim produžiti jamstvo za još 2 Applecare-om.
Monitor je fantastičan u bilo kojem pogledu, bilo da se radi o poslu ili čisto užitku i zabavi. Ako novac nije preduvjet, svakako preporučam Cinemu.
07.01.2011 | 18:18
Ma mislim da u ponedjeljak kupujem cinemu. Dell je skoro isti u prikazu i ima garanciju 3 godine, ali ipak cinema mi djeluje malo kvalitetnija, veca je + savršeno se slaže s mojim MBP, tj.i rađena je vecinom za njega. Uz dodatne troškove za adaptere, dodatne zvucnike, kablove i sl. cijena od 1000kn padne na nekih 500kn. Važno mi je i da imam što manje kablova i da što jednostavnije spojim laptop kad sam doma i odspojim kad ga zatrebam za van a to mi cinema pruža. Htio bi da mi najnormalnije radi bar nekih 4-5godina. Za kasnije kud koji mili moji
Samo nebi htio da je platim skuplje pa vec u prvoj godini da joj nešto ode ili prestane radit

A i inace volim Apple proizvode i njihov dizajn, jednostavnost i kvalitetu pa cu ipak valjda uzet cinemu.
Mrzim samo 1 stvar kod Applea - garanciju
Sve što drugima ima 2-3godine garancije kod njih ima samo jednu a skuplje je. Sad ce netko spomenuti Apple care al sta s tim kad ni to nije jeftino. Nego me zanimalo jel mogu na ikakav nacin preko nekog serijskog broja il ceg vec provjeriti jeli proizvod u garantnom roku? Necu dobit s njom garanciju jer ne žele garantirat za proizvod koji je možada ni godinu a možda 2 u funkciji. Ugl.ako je manje od godine mogu li to ikako doznat pa preko nekog serijskog broja produljit garanciju Apple careom il šta vec na 3?
07.01.2011 | 18:30
imas neki app za iphone (iwarranty) upises serijski i onda ti izbaci do kad si u garanciji, valjda kod mene za sve kaze da vise nije u garanciji ( i nije) pa ne znam sta se dogodi ako je u garanciji
11.01.2011 | 01:51
Hvala svima na savjetima. Na kraju sam ipak kupio Cinemu.
Jedostavno mi se više svidjela i stvarno je odlicna. Tek kad sam došao doma sam shvatio koliko je ogromna, cak možda i prevelika.

Evo upravo ga koristim dok pišem ovaj post. Kupljen je prije par sati. Evo sad i neki dojmovi:

1. kad sam ga donio u sobu i stavio na stol, skužio sam da ne da je velik, nego da je ogroman.
Jednostavno u velikim ducanima svi ti monitori izgledaju nekako manje, a kad ih stavite doma
nekako kao da promjene dimenziju Da se razumjemo, ne žalim se, ali ocekivao sam manji
ekran. Bio sam prije toga na 13.3" na laptopu i ocito da ce mi trebati neko vrijeme da se priviknem na 24"

2. Boje su izvrsne gledano sa svih strana/kuteva. Baš žive, žarke. Tek sam sad vidio koliko su neke slike bolje, nego kad sam prije gledao. Jedino mi se cini da crna pri nekim kutevima gledanja prelazi u sive nijanse

3. Glossy mi za sad nije zasmetao, nadam se da nece ni ubuduce

4. Osvjetljenje je super, brightness mi je prejak cak na 60 prejak. Sad ga držima na nekih 25%. Što mi je najvažnije osvjetljenje je ravnomjerno i nema nekih dijelova slike da bi izgledali tamnij, a neki svjetliji.

5. Bijela je bijela Jednostavno je cista i nema nikakvih žuckastih nijansi koje sam mogao uociti na nekim drugim monitorima

6. Zvucnici su super, taman meni po mjeri. 30-50% volumena mi je taman za neko normalno slušanje. Sve više je za filmove Pogotovo mi je zanimljivo kako je bas dobar s obzirom da je u monitoru. Jednostavno zvuk je cist i meni po mjeri.

7. Uparivanje sa laptopom je rekao bi savršeno. spojiš samo 2 kabla (napajanje laptopa i video/audio izlaz) i to je to

8. Dizajn je po meni skoro savršen, monitor zaista izgleda impresivno, jednostavno i odlicno. Cista petica!

Eto to su neki prvi dojmovi. možda kasnije dopišem s vremenom koji novi komentar
Iznenadilo me koliko je monitor težak kad sam ga vadio, jednostavno ta masivnost, aluminij i sve mi nekako djeluju stvarno kvalitetno kao i slika. Svjestan sam da se za lovu po kojoj se prodaje (7000-8000kn) može nabaviti mnogo kvalitetniji i profesionalniji monitor, ali meni to nit je potrebno a nit sam platio trecinu njegove cijene pa smatram to odlicnom kupnjom. Kako god okrenem, na kraju sam zadovoljan. Ako nebude nekih tehnickih problema onda je to tek pun pogodak.

I dalje sam mišljenja da je Dell u2311h izvrsna kupnja i izvrstan monitor. Do zadnjeg trena sam dvojio koji cu. Ovaj mi je bolje došao jer se super slaže s laptopom, ima kameru, mic, i zvucnike u sebi i riješio me viška kablova, pogotovo za napajanje

@Vanjuška - Kako sam ipak kupio Cinemu, nema ih više po toj cijeni. Navodno je ostala jedna, ali ta je nešto skuplja(4000-4500kn mislim) ali je u boljem stanju i možda dolazi s garancijom.. Netko ju je mislim cak rezervirao ali to nije ništa 100% pa je najbolje da ih nazoveš u glavni ducan u Vlaškoj di sam i ja kupio..

@Stain - Hvala za dobar prijedlog, no nemam i dalje iPhone (narucio sam ga al ko zna kad ce doci) tako da to nemogu isprobat a i maloprije sam saznao da je serijski broj ispod stalka a tam sam si sve sredio, tako da ništa za sad Navodno piše još negdje na kutiji serijski no ja ga nisam našao

Pozdrav!!!
11.01.2011 | 10:15
Gdje si uzeo Cinemu 24 i kolika je sada cijena?
11.01.2011 | 12:11
cvitko je napisao:
@Vanjuška - Kako sam ipak kupio Cinemu, nema ih više po toj cijeni. Navodno je ostala jedna, ali ta je nešto skuplja(4000-4500kn mislim) ali je u boljem stanju i možda dolazi s garancijom.. Netko ju je mislim cak rezervirao ali to nije ništa 100% pa je najbolje da ih nazoveš u glavni ducan u Vlaškoj di sam i ja kupio..

Hvala na informaciji.

Znaš da sada možeš laptopov ekran koristiti kao sekundarni?

i da, pripremi se na efekt zagrijavanja, Aluminij dugo drži toplinu - mislim da ćeš komotno moći smanjiti grijanje u sobi
11.01.2011 | 14:36
@ dCakmak - Uzeo sam je u iStyleu. Inace je cijena je 7700kn i jedino je ima u Nitelu-u
www.nitel.hr/monitori-24-inch-30-inch--a...display-24-inch.aspx
Ja sam kupio demo model (dakle izložbeni primjerak koji je bio u njihovom ducanu) pa je bila jeftinija.
Inace moguce da imaju još 1 demo model u ducanu u Vlaškoj i njemu je cijena 4000 i nešto kuna.
Probaj nazvati pa pitati. Negativna stvar cijele stvari je što se vjerojatno ne dobiva garancija..

@ Vanjuška - Ništa
Ovo z alaptop kao sekundarni znam, ali mi u vecini situacija nije potreban pa ga držim zatvorenim.
Cak mi smeta ponekad kad mi pobjegne strelica na drugi ekran
Ovo za zagrijavanje sad prvi put cujem, ali hvala na upozorenju. Sad bi mi to cak pasalo, ali kad dođe
ljeto naravno da ne Ionak ga ne diram pa me nece toliko grijat, a sad sumnjam da ce baš toliku toplinu zraciti.

Aluminij na njemu mi je za sad pre zakon stvar. Jednostavno prezakon izgleda. Precool, jednostavno Apple-ovski.
A i masivan je ekran baš nekako težak naspram slicnih.
Za sad nemam zamjerki na ekran. Kad bi mogao nekako produžit mu garanciju to bi bilo predobro.
I zvucnici su super, meni više nego dovoljni. Tako da cu prodat ove koje inace imam za 500kn
(ionako ih nisam u zadnjih pola godine koristio više od 20-30puta) pa taman pokrpat veci
dio razlike u cijeni između ovog i DELL-ovog

@ dpasaric - vidim da ti je ocito posao povezan sa prodajom Apple proizvoda, pa jel bi mi mogao reci,
kakva je Apple politika oko garancija. Konkretno zanima me ako otkrijem preko iwarranty (valjda je to
dost pouzdana garancija, ima li neki službeniji put?) da ekranu nije istekla garancija, i ako
kupim Apple care paket preko e-baya ili nekog u americi i aktiviram ga, hoce li mi u tom slucaju
ta garancija biti priznata u hrvatskoj u servisu (npr.u iStylu, apcomu i drugima)?
Jel tko nešto tako probao? Kako je prošlo i kakva je procedura?
11.01.2011 | 15:41
Ovaj iwarranty ti je vezan sa apple support stranicama, tako da vjerujem da mozes i tamo direktno provjerit garanciju sa serijskim brojem.
11.01.2011 | 19:16
cvitko je napisao:
Ovo za zagrijavanje sad prvi put cujem, ali hvala na upozorenju. Sad bi mi to cak pasalo, ali kad dođe
ljeto naravno da ne Ionak ga ne diram pa me nece toliko grijat, a sad sumnjam da ce baš toliku toplinu zraciti.

Toplina ide prema gore, no vjeruj, zavisno koliko daleko sjediš od njega, osjeća se.
Znam jer sam prvo vrijeme koristio one plastične Cineme, koje su isto bile vrhunske, no neusporedive dizajnom sa Alu modelima. A i Firewire priključci odiza su mi značili..

Al da grije, jao
12.01.2011 | 01:34
Za sad me dapace hladi ko ventilator lagano zrak koji izlazi ispod monitora na lijevoj strani. Ali dobro ne cuje se uopce
Jesi ti uspio nazvat iStyle? Jesu li prodali i taj zadnji ili?
13.01.2011 | 20:09
Danas sam napokon pogledao i taj serijski broj ispod stalka monitora i uspio bez ikakvih aplikacija provjeriti garanciju na sljedecoj stranica:

selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Za to sam se trebao prijaviti sa svojim ID-om i sljedece što su me tražili bio je datum kupnje. Krenuo sam sa datumima bližim sadašnjem ali mi nije dao s njima dalje.
Onda sam išao mjesec po mjesec i provjeravao. Ugl.došao sam do 1.mjeseca i stisnuo dalje i prihvatilo mi je no bio je namješten 10.1.2010. (10 mi je ostalo od prijašnjih pokušaja) i kad sam shvatio da prihvaca odmah sam stisnuo stop i back u browseru ali valjda je prihvatilo i nije mi dalo registrirat a kad sam ponovno ukucao serijski kod u traženo polje, na stranici mi je pokazalo moj monitor ali i informaciju da mi je istekla garancija. Ocito onda ništa od mog produženja garancije
Ali po toj logici ocito je mogao biti kupljen il šta vec najkasnije xx.1.2010. što bi reklo da ce sad godinu. A i da sam uspio stisnuti npr. 31.1.2010. vjerojatno je nebi mogao produžiti jer sumnjam da bi mi stigla neka garancija narucena putem e-baya il sl.u roku 2 tjedna i da bi je stigao registrirat. A tko zna jel bi je uopce mogao..
Ako ništa drugo bar nisam potrošio dodatne pare na to, pa se nadam da nebu problema ak Bog da u iduce 2 godine

Inace nakon korištenja par dana, testiranja i svega primjetio sam samo 2 nedostatka:
1) Monitor ima jedan dead pixel i to toliko sitan da se ni ne vidi osim kad se stavi potpuno bijela podloga i brightness pojaca. Al dobro je i to što je u doljnjem desnom kutu, blizu ruba pa je u bilo kakvom radu neuocljiv (osim u testiranju )

2) Kad odem na stand-by i monitor i laptop se ugase, i ako je potpuna tišina u sobi i okolo kad sam dosta blizu ekranu ili naslonim uho blizu dnu cujem neki slabi ali ipak pomalo iritantan zvuk, ko neka frekvencija. Kažem nije ništa specijalno ili posebno iritantno ali ne sviđa mi se. Jednostavno lako cujem te frekvencije i malo je iritantno, tj.pomalo se bojim da nije do monitora il neki kvar
Zanimljivo je da tog zvuka nema kad je monitor ukljucen, pa mi nije jasno šta je to. I zanimljivo je da se zvuk smanji kad maknem USB ili magsafe
Jel možda od zvucnika il napajanja. Nemam pojma. Šta vi mislite?

Ostalo je sve izvrsno i nadam se da ce tako i ostat
17.01.2011 | 16:03
cvitko je napisao:
Kad odem na stand-by i monitor i laptop se ugase, i ako je potpuna tišina u sobi i okolo kad sam dosta blizu ekranu ili naslonim uho blizu dnu cujem neki slabi ali ipak pomalo iritantan zvuk, ko neka frekvencija. Kažem nije ništa specijalno ili posebno iritantno ali ne sviđa mi se. Jednostavno lako cujem te frekvencije i malo je iritantno, tj.pomalo se bojim da nije do monitora il neki kvar
Zanimljivo je da tog zvuka nema kad je monitor ukljucen, pa mi nije jasno šta je to. I zanimljivo je da se zvuk smanji kad maknem USB ili magsafe
Jel možda od zvucnika il napajanja. Nemam pojma. Šta vi mislite?

Mislim da sam čitao nešto o tom zvuku, statičko nešto - dok se ne koristi... Ako čuješ i ako te smeta, hajd meni prodaj monitor, još stoji ponuda Pošalji na PM slobodno.

I usput, palo mi je na pamet - što se tiče zagrijavanja, do sad sam govorio o iskustvu sa LCD serijom, a ova tvoja ima LED LCD što je druga pjesma, pa se možda ni ne zagrijava kao stariji modeli...
17.01.2011 | 17:35
Ako se zvuk smanji kad odpojiš kabele, vjerojatno je 50 Hz broom koji dođe preko oklopa od kabela.
17.01.2011 | 23:44
smayoo je napisao:
Ako se zvuk smanji kad odpojiš kabele, vjerojatno je 50 Hz broom koji dođe preko oklopa od kabela.

Jel bi mogao to malo pojasniti?
Ugl.nije ništa toliko iritantno a i to je samo kad sam u neposrednoj blizini ekrana i kad je apsolutna tišina okolo.
Znaci preko dana se ni ne primjeti, a prek noci i nisam blizu ekranu, pa se opet ne kuži skoro.
Samo me zabrinulo da možda nešto nije uredu. Ugl.za sad sam zadovoljan. Tako da ga ne mislim prodavati za sad jer
ima ono što mi je najbitnije - potpunu kompatibilnost s laptopom, jednostavnost korištenja i odlicnu sliku i velicinu.
i naravno Apple je
Ugl.na velicinu sam navikao i sad mi je taman. Nikakvih zamjerki nemam osim tog cudnog zvuka koji nije ni redovit.
Nekad ga ima, nekad ne

Jedino nisam siguran na koji nacin da ga koristim. Dali da ga samo ostavim preko noci da on odzuji svoje
ili da ga odspajam od laptopa ili jednostavno da ga iskljucim iz uticnice pošto nema tipku za gašenje?
Mislim što bi mu najmanje smetalo i škodilo. Kako najbolje rukovati s njime?
18.01.2011 | 01:01
cvitko je napisao:

Jedino nisam siguran na koji nacin da ga koristim. Dali da ga samo ostavim preko noci da on odzuji svoje
ili da ga odspajam od laptopa ili jednostavno da ga iskljucim iz uticnice pošto nema tipku za gašenje?
Mislim što bi mu najmanje smetalo i škodilo. Kako najbolje rukovati s njime?

Ako moze jedan potpuno atehnicki odgovor:

opusti se i koristi ga onako kako tebi odgovara i sluzit ce te dokle god ti to zelis.
Sjeti se da si ti kupio njega i da ima da radi ono sto mu ti kazes!

E, sad, salu na stranu, za gore napisano bi mogao podastreti par teorija koje bi takvo sto i opravdavale. U svakom slucaju, misljenja sam da je danasnja tehnika napravljena sa ciljem da ju se maksimalno koristi u predviđenom vijeku trajanja. I mišljenja sam da ništa taj vijek trajanja ne moze niti produziti niti (ako govorimo o normalnoj upotrebi) skratiti ako je proizvod u startu ispravan.

Zakljucak: opusti se i uzivaj, i ovako i onako ne mozes nista promijeniti...
18.01.2011 | 01:45
Broom se javlja kad negdje neko uzemljenje nije propisno. Možeš ga čuti i iz televizora u istim uvjetima, ako nije dvostruko izoliran, odnosno ako ima šasiju koja bi trebala biti uzemljena.

Ili ta utičnica na koju ti je spojeno napajanje od monitora, ili cijela kućna električna instalacija nije propisno uzemljena.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO