iPod Photo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod Photo

27.10.2004 | 12:34
Od svega mi se čini da je naj-cool kao prezentacijsko pomagalo umjesto notebooka - eksportiraš Keynote ili PowerPoint prezentaciju u JPG slideshow i radiš demo iz džepa. Možda ipak ne bi bilo loše da su dodali opciju da vrti QT fimove, ali pomalo... početak je dobar!

Killer opcija ipak nedostaje - da u suradnji s nekim proizvođačem foto-aparata naprave da se fotke mogu direktno snimati na njega - ili barem prebaciti nekakvim kabelom bez računala u procesu.
27.10.2004 | 12:55
hm...šta se tiče killer opicije...dostupna je već neko vrijeme....Belkin Media Reader koji se direktno spaja na iPod i već je i prije mogo prebacivat slike na iPod (čini mi se od 2. generacije (ispravite me ako griješim)), no prije se te slike nisu mogle pregledavati na iPodu, a sad nam je to omogućeno
27.10.2004 | 13:36
Belkin je sranje.

Dok prebacis kapacitet 256MBajtne CF kartice, potrose ti se njegove baterije i usput pocucla pol iPodove. A traje li traje.

Dok nesto novo ne izadje, nikome ne preporucam.
27.10.2004 | 15:03
Ne, ne, ne smije biti treće strane - sve mora raditi samo između foto-aparata i iPoda. Sve druge opcije sukz.
27.10.2004 | 18:12
iPod Photo je i meni donio tu misao, gotovo smjesta.
Steta bi bilo da Apple, ili netko pametan, ne iskoristi iPodovu prenosivost i sav taj software na njem, te kolor ekran.

Sve sto treba jest nekakav malecki konektor, koji se usteka u dock port, a koji ima USB i FW ulaze (tako pokrijes sve digitalke). U te ulaze se usteka kabel iz kamere, kojeg dobijes kad kupis kameru. Softwer iz iPoda skine sve sto je na kartici u kameri, pita te oce li pobrisat sve iza sebe i snimi sve u iPodovu mapu "Upravo skinuto s digitalke"

Kad iPoda opet spojis na racunalo, iPhoto pogleda ima li stagod u toj dolaznoj mapi i prebaci na racunalo za dalju uporabu/obradu. Cak bi, na Appleovom sajtu, mogli staviti update za pojedine popularne modele kamera tako da iPod Photo moze prikazaii i njihov RAW zapis, a ne samo JPEG i TIF. Tako korisnik koji ima iPoda moze sam izabrati koji specijalni format zeli.

Jednostavno ko grasak, a sve temeljeno na standardima. Neka netko napravi takav konektor i odma kupujem tog iPoda! Nadam se da Apple kuzi da je ovako, samo kao igracka za pokazivanje slika, novi iPod poluupotrebljiv i skoro .. besmislen. Ali s ovom mogucnoscu spajanja s digitalkom, Appleu se otvara cijelo novo, goooolemo trziste, nesagledivo vece i od trzista svih digitalnih glazbenih pleyera zajedno.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
28.10.2004 | 13:47
Ne, ne, ne smije biti treće strane - sve mora raditi samo između foto-aparata i iPoda. Sve druge opcije sukz.

Ja to ovako vidim kad zbrojim 2+2: kartica ili kamera se ukopćavaju u USB2.
Dakle, FireWire postaje nepotreban?

Istinabok, o tome govorim kao navijač, ali iza toga leži i ponešto iskustva s FireWireom...
Takvo rješenje s iPodom bilo bi početak kraja FW-a, bar na consumer razini. To znači da bi oni koji produktivno koriste FireWire bili suočeni u perspektivi sa sporijim razvjem formata i skupljim rješenjima. No tomu tako ide, vidjeli smo da i još gori istisne još boljega. I iPod bi bio samo simbolični početak. Ako ne bi bio iPod, dogodilo bi se to na nečem drugom.
28.10.2004 | 19:09
Ja to ovako vidim kad zbrojim 2+2: kartica ili kamera se ukopćavaju u USB2.
Dakle, FireWire postaje nepotreban?

Zbun ... ?!?
Koji USB2? Ako se spajaju iPod Photo i digitalna kamera, komuniciraju dock port na iPodu i USB/Firewire port na kameri. Buduci da hi-end digitalke cesto imaju Firewire, a sugave male i obicne kamere najcesce USB, konektor treba ima imati oba ulaza. Zasto Firewire postaje nepotreban?

iPod nema nikakve veze s time sto proizvodjaci kamera ugradjuju u svoje kutije.

Btw, FW je izvrstan port/tehnologija, i mnogi proizvodjaci ga se ne zele ni u ludilu odreci. Jesi li citao upute koje dolaze s Lacie triple interface diskovima? Lacie iznosi trista dokaza ljudima i moli ih da koriste Firewire najprije, a tek ako bas ne mogu drukcije, da koriste USB2.

Iako razumijem tvoj strah, mislim da nema puno veze s iPodom
  • User
  • Posjetitelj
28.10.2004 | 21:57
iPod Photo je gotovo savrsen player... Kao sto se gore navelo, dobar pocetak... Medjutim, u buducnosti se nadam necemu s vecim ekranom, mozda preko cijele jedne plohe i podrsci za QT filmove... Naravno, ni DivX ili XviD te MPEG filmovi ne bi bili naodmet. Jedini je problem kod Applea sto bi to maaaaaaaasno naplatio... iPod se drzi svog standardnog dizajna, ali kad-tad ce se morati maknuti od njega... Naravno, pod ovim ne kazem da je los
29.10.2004 | 03:24
Naravno, ni DivX ili XviD te MPEG filmovi ne bi bili naodmet. Jedini je problem kod Applea sto bi to maaaaaaaasno naplatio...

Tesko, ili nikad. Dok god se filmovi ne mogu downloadati iz online ducana u roku 5 ili 10 minuta, nista od cijele price. Trenutno zadovoljstvo je kljuc uspjeha iPoda -- AAC skines dok kazes keks i odmah slusas. Filmovi skidas satima. Plus, DVD se nametnuo kao standard distribucije filmova. Zasto bi u onlajn ducanu platio film 10 dolara kad mozes u ducanu na uglu kupiti DVD za isti novac? Filmovi nisu glazba, to su dvije razlicite bestije, kako bi rekao Jobs.

iPod, pa cak ni Photo iPod, opce nije skup. Usporedi cijene slicnih pleyera i vidjet ces da je po svemu, pa i cijenom, daaaleko bolji od svega. Ta iluzija koju stvaraju jeftini i bijedni flash memory pleyeri cini da je iPod skup, ali nije uopce.
  • User
  • Posjetitelj
29.10.2004 | 21:11
Dobro, iPod i Flash playeri su neusporedivi, a pod DivX i QT podrskom nisam mislio na Online Store, iako je dobro da si se toga sjetio... To mi nije palo na pamet... Mislio sam cisto prebacit s kompa na iPod iz bilo kakvog izvora(npr. filmovi snimljeni obiteljskom DV kamerom nece bit na Online Storeu ... No ocito je da se stvari ne moraju nuzno skinut s Online Storea, bili oni MP3, WMA(kojega prezirem, valjda zato sto je od MSa ili nesto deseto, a opet ne moraju nuzno bit ilegalni...Na primjer, 60nine je tri svoje stvari, od koje svaka traje prilicno vremena. besplatno dao na PC-Chipovom CDu... A i pitanje je kad ce to u HR...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO