Apple daljinski
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple daljinski

17.02.2011 | 20:51
opet ja.hehehehhe
imam problem sa dva apple daljinska.jedan sam dobio uz novi imac a drugi dobio uz apple tv.sad kad saltam sa daljinskim apple tv ,desava mi se da mi film ili muziku pusti i na mom imac-u.npr ja radim nesto na mac-u a zena gleda slike,i kako ih ona prebacuje tako se meni pali na macu.mogu li kako podesiti da daljinski sa apple tv-a ne salje signal na moj mac a da drugi daljinski radi sa mac-om.
nasao sam da mogu iskljuciti sve daljisnke ali to mi ne odgovara.ima li kakva druga mogucnost?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 21:19
Pokrij crnu odgriženu jabučicu ispod ekrana sa npr. neprozirnom karticom ili nečim sličnim. Može i kakva aluminijska naljepnica ala Hello Kitty I dalje će raditi ako usmjeriš daljinski prema jabučici, ali kad je usmjeren u drugom pravcu više ne bi smjelo raditi. prilično je osjetljiv prijemnik, ali ovako bi trebalo bit ok.
17.02.2011 | 21:29
Argh...
System Preferences, pod Security. Možeš svaki Mac upariti s točno određenim remoteom, tako da radi samo s njim. Gumb "Pair" (odnosno, ne znam kako ti piše, ako ti je Mac na holandskom jeziku).
17.02.2011 | 21:30
"Spoji" ili "spari" svaki daljinski sa svojim uredjajem. Vidi ovdje: support.apple.com/kb/ht1619
Pozdrav
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 21:50
Eto što ti je kad se predugo družiš sa windozama... Sad sam i ja nešto naučio. Moj je već sparen, za svaki slučaj. System preferences -> Security -> General tab -> "Pair" ili ima i za isključit infrared prijemnik.

Eto, pa neka neko kaže da je Mac preskup, a ja sam imao raznih daljinaca prije na PC i nisu imali te opcije Eto, ne treba napljepnica Hello Kitty
17.02.2011 | 21:59
Iako se meni svidila ideja s naljepnicom
17.02.2011 | 22:44
Može li neki grafički profi napraviti tu montažu da vidimo kako bi izgledao "Hello Kitty" spimpani iMac?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 22:59
Eto, moja ideja pa da ju i dočaram:

Nisam grafičar i ovo je na brzaka
Prilozi:
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 23:02
Evo sad konačno i slika:

IMac_aluminium_copy.png

Malo sam ja, a malo moj Mac
17.02.2011 | 23:02
isao sam ja na security, i spario ovaj jedan sa mac-om ali ovaj drugi nikako da rasparim sa maco-om.sad ne znam,da li kad se drugi spoji sa apple tv-om ,automatski rasparuje sa mac-om.
17.02.2011 | 23:11
To ne znam, nemam Apple TV, ali ne vjerujem. Jer daljinac tu ne radi ništa. Jednostavno Macu (ili nečem drugom) kažeš da ignorira komande bilo kojeg drugog daljinca.
17.02.2011 | 23:19
sad isao na suport stranicu od applea i pise tamo da drugi daljinski mozes raspariti ali ja ne vidim gdje treba kliknuti ili to kod mene nema.evo sad samo jedan spario sa mac-om ali i drugim mogu komandovati jos uvijek.kako njega raspariti?
17.02.2011 | 23:25
malo dorađeno....
IMac_aluminium_copy-c283a5881bd73d4f4c9773481d4b1430.png
17.02.2011 | 23:40

Scarface, koliko ja kužim, klikaj Unpair sve dok nisi počistio sve daljince. Nakon toga spari samo s jednim. Pri tom vodi računa da se onaj drugi ne koristi baš u tom času dok radiš sparivanje.
Ja nisam nikad s tim imao problema. Odnosno, jednom sam se našao u situaciji da mi je netko drugi u dvorani svojim apple daljincem klikao po mojoj prezentaciji. Izašao sam van, napravio sam pairing na svoj daljinac, vratio se natrag i problema nije više bilo (iako je dotični i dalje pokušavao).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 23:48
Stain, dorada je vrhunska!
17.02.2011 | 23:56
smayoo klikao bih ja unpair kad bih nasao gdje je to dugme.tamo gdje apple kaze da je ja imam samo pair.

18.02.2011 | 00:13
Kako ti i piše - Mac ti radi s bilo kojim daljincem. Klikni na "Koppel" i spari ga s jednim (pri tom pazi da se drugi ne koristi baš u tom času). Nakon toga će raditi samo s tim.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.02.2011 | 00:14
Eto, ono "Koppel..." ako dobro upariš bi trebalo posle postat "Unkoppel..." Klikneš to dugme, onda se spusti roletnica sa uputama, a ti stisneš na daljinskom u isto vrijeme tipku MENU i desnu točku bijelu na kružnom dugmetu. Kad se ekran zatamni i pojavi se slika lanca s dvije karike onda je daljinski uparen i to je to.
18.02.2011 | 00:25
sank ,hvala ali izgleda da je do daljinskog.sve vrijeme pokusavao ovaj daljinski koji sam dobio sa macom spariti i nece,uzmem daljinski od apple tv-a i on hoce.izgleda da cu morati daljinski mijenjati.do cega moze biti ne znam.da li je do baterije?
18.02.2011 | 00:37
Neće se spariti? Da, možda jest do baterije.
24.07.2015 | 22:56
Baš sam se danas iznenadio.

Tamo početkom 2008. kupio sam crni MacBook. S njim je došao daljinski kojeg nikad nisam koristio, bio je cijelo vrijeme zapakiran. Danas sam ga primjetio, raspakirao i usmjerio prema novom Mac Miniju. Kupio sam Mini prošli tjedan i tek sam danas na njega stavio par pjesama. Pokrenuo se iTunes i počela je svirati muzika.

Kao prvo, nije mi jasno kak je baterija izdržala, kao drugo, neki novi Apple hardver je kompatibilan sa hardverom iz 2008. Crna magija.
25.07.2015 | 08:02
Cemu cudenje? Taj daljinski je zakom stvar. Isti se koristi i za ATV samo je metalni.
25.07.2015 | 09:23
Nije baš tako. Noviji MBP nemaju više IR prijemnik za te stare daljince. Nisam ni ja znao da Mini još uvijek ima.
25.07.2015 | 10:41
Mini je nozda zamisljen kao HTPC ali elegantnije.
25.07.2015 | 12:14
Meni je nelogično što su izbacili IR prijemnik sa laptopa jer je čest slučaj da se laptopi koriste za prezentaciju (Keynote, PowerPoint i sl.). Osobno sam pogođen time jer sam morao dokupiti uređaj (usb stick + daljinski) da bih imao tu funkcionalnost. Ne radi se samo o dodatnom trošku već i o tome da ta kombinacija vrlo ružno izgleda (a i zauzima jedan od dva raspoloživa usb porta!).
25.07.2015 | 13:30
Pa zar iPhone ne moze glumitit BT daljinski?
Mislim da sam gledao neke appoce koji koriste BT i sve zajedno je zamjena za daljinski.
S druge strane, zasto ne kupiti neki BT prezenter i tada nema problema.
25.07.2015 | 14:03
Ima par aplikacija koje pretvaraju iPhone u daljinski za Mac. Ovo je video koji prikazuje jednu od njih...
Ne znam da li je to ta koju sam ja koristio (ne sjećam se) ali znam da je bilo tako nešto i da je radilo super.

25.07.2015 | 14:09
iPhone aplikacije očekuju da su Mac i iPhone spojeni na istu WiFi mrežu. Nekom tko je često gostujući predavač, ovo je puno češće nedostižno, nego izvedivo.
Uređaj koji radi preko USB sticka meni je deal breaker, tako da (meni) ostaje jedino BT prezenter. A ti su skupi i teže dostupni. A sve zato što se njima svidjelo maknuti IR prijemnik (da mi je znati koliko im je to ičeg uštedjelo).
25.07.2015 | 14:24
Ako govorimo o nemogućnosti korištenja Apple daljinskog sa novijim MacBook strojevima meni to i nije neki problem.
Imam stariji MacBook koji ima IR reciver i mogu s njim koristiti daljinski, isto tako mogu i sa Minijem... I šta mogu kontrolirati s njim? Ne puno toga... ITunes i to je to... Keynote nisam pokušavao pa ne znam da li radi i s njim...
25.07.2015 | 15:01
smayoo kaže:
iPhone aplikacije očekuju da su Mac i iPhone spojeni na istu WiFi mrežu. Nekom tko je često gostujući predavač, ovo je puno češće nedostižno, nego izvedivo.
Uređaj koji radi preko USB sticka meni je deal breaker, tako da (meni) ostaje jedino BT prezenter. A ti su skupi i teže dostupni. A sve zato što se njima svidjelo maknuti IR prijemnik (da mi je znati koliko im je to ičeg uštedjelo).

Točno tako. BTW ja nemam iPhone, a i kada sam ga imao to nije bilo zgodno rješenje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO