Novi iMacovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMacovi

23.02.2011 | 12:48
Evo kruže glasine da će ubrzo i novi iMacovi.

Ovaj photoshop na linku i novi iPhone 4, su mi stavili bubicu u glavu. Iman neki feeling da bi zadnja strana mogla bit od stakla kao na iPhoneu. Znači kostur i obrub od unibody aluminija kao i nosač, a prednja i zadnja strana od stakla.

Kaj velite?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.02.2011 | 13:08
Sviđa mi se ta koncepcija slična iPhoneu, samo na žalost ponekad dizajn mora biti žrtvovan zbog tehničkih problema, a kod iMaca aluminijsko kućište ne služi samo ljepoti već i boljem hlađenju unutrašnjosti. Ovo sa staklom izgleda cool, samo je pitanje kako onda hladiti unutrašnjost bez upotrebe bučnih ventilatora?
  • User
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 16:51
A taman kupio novi
23.02.2011 | 17:08
User kaže:
A taman kupio novi

Znam taj osjećaj, ali ne treba se sekirati.. Da si čekao, izgubio bi vrijeme, od objave do dolaska u RH bude i po dva mjeseca, a onda još i čekaš ako nemaš sreće...

Inače MacRumorsi imaju dobar Buyer's Gudie - treba pogledati prije kupnje, za svaki slučaj..
Buyer's Guide

Inače, ne mislim da si mnogo izgubio, osim LightPeaka, odnosno kako ga očito Apple zove: THUNDERBOLT.
Već sam se sav naježio! ThunderBolt FTW!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.02.2011 | 18:16
Ja sam prije par mjeseci kupio iMac i nije mi žao i da su drugi dan poslije toga objavili da izlazi nova varijanta. ovih par mjeseci s iMacom nikakav THUNDERBOLT ne može nadoknadit Uostalom što će se moći spojiti na taj Light Peak i oće li trebat kakvi adapteri? Ako se ne varam originalno se radi o otpičkoj tehnologiji.
23.02.2011 | 18:59
Niste mogli ne znati. Zna se da Lavić stiže na ljeto, a s njime i novi Mekići. Uvijek se isplati biti strpljiv i čekati, pogotovo ako se cijeni svaka kuna. Jedva čekam osvježenje novih Macova. Jedino će biti velika šteta ako ne bude Štefa da nam to sve lijepo prezentira svojim karizmatičnim nastupom.
  • User
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 19:08
Preživit ću još 2-3 godine s njim sad, zapravo komp radi odlično i mislim da mi ne bi puno značilo ni da novi bude i 100% brži od starog... A i mogu se tješit da je moj model već dobro provjeren

Pričekat će se iPad 2 ionako, pa da bar na jednom području budem early adopter...
23.02.2011 | 19:18
I ja sam prije par mjeseci kupio novi,ali ako bude bas nekih vecih promjena na bolje ,onda bi se moglo razmisliti o prodaji ovoga i kupnji novog.Mislim da ne bih trebao dodati vise od 200 €. ali o tom po tom.cekamo ljeto pa cemo vidjeti.
samo mislim da nece nekih vecih promjena biti.Mozda uklone dvd, da bi iMac bio tanji i za oko ljepsi.
23.02.2011 | 19:45
Na slikama je tanak koliko je širok aluminij. Možda i nebude optike, jer ima jeftinih vanjskih, uglavnom čut će se !
  • User
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 22:31
Inače, da Apple proizvodi izgledaju kao ovi mockupi već bi odavno bio na PC-u
23.02.2011 | 23:05
Ne vjerujem da bi odustali od aluminijskog kućišta koje je odličan hladnjak samo tako. MacBook Pro ide sada u obnovu, ali mislim da iMac neće tako brzo, možda na ljeto.
24.02.2011 | 09:47
Pa već smo naučili da Apple kad ocjeni neisplativost (FW na slabijim modelima) to izbaci. Pošto optika i nije neka jača strana, a imaju vanjski pogon, iMac ostane bez nje. Teško da bu kome nedostajala ovakva koja se kao kvari. Ne vjerujem da vanjsku optiku prodaju masovno.
24.02.2011 | 18:48
Sank kaže:
Uostalom što će se moći spojiti na taj Light Peak i oće li trebat kakvi adapteri? Ako se ne varam originalno se radi o otpičkoj tehnologiji.

Naravno da će za prvo vrijeme trebati adapteri, no na Thunderbolt (i Intel ga sada tako zove - valjda znaju da Apple zna bolje) možeš spojiti sve. Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

One port (one cable) to rule them all... Budućnost je krasna.

http://intel.ly/hx1pU4
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.02.2011 | 21:46
Vanjuška kaže:
[quote]Sank kaže:
Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

Ovo mi je bio glavni razlog da mi ne fali FW na MacBooku... strpljen, spašen..
24.02.2011 | 22:56
Eeeee, vidiš vidiš... Možda zato nisu ugrađivali u iPad USB konektor, jer su znali da će izbaciti tu novu vrst konekcije. A svi su trubili da iPad ne valja zato jer nema USB (iako se bez njega ODLIČNO prodaje). Dakle, tko zna? Možda taj priključak bude dio novog iPad-a i iPhone-a.
24.02.2011 | 23:02
Evo, već kenjaju po forumima da to nema budućnost, bla, bla, bla. Tako su govorili i za USB, kad je jedini Apple izbacio sve druge vrste konektora (prvi iMac, RevA G3233) te ostavio samo USB. Bravo Apple, još jednom!
24.02.2011 | 23:32
Vanjuška kaže:
Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

nije mi jasno što to treba značiti kada se radi o starijim modelima sa mini display portom?
25.02.2011 | 09:23
To je kao novi FireWire?
25.02.2011 | 10:23
@ tkubiček - @Vanjuška je mislio da svi koji imaju mini display port na monitorima mogu već koristiti ovaj port, jer u biti je unatrag kompatibilan sa mini display portom.
@zabac - ajmo reči da je novi firewire samo puno brži, makar osim brzine nudi i još neke benificije.
Super fora je što možeš uštekat Thunderbold disk u Macbook Pro, pa iz tog diska uštekat monitor sa display portom.

Evo primjer:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO