iMac mrlje!!!??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac mrlje!!!??

03.06.2011 | 15:10
Pa eto meni u 21,5" iMac-u starom 7 dana nema nikakvog zvuka iz HD-a. A valjda je to kako ti je grah pao...
03.06.2011 | 23:15
e ja sam bas peh. ovo je treca 27-ica, i na svakoj se cuo hd.sto je nagore isti hd je i na prosloj i na ovoj. a toliko se korisnika zalilo na to i oni opet iste hd-ove ugradjuju.pa stvarno nema smisla vise.isto sa ekranima. ali krivi smo mi. dok god im ide dobro prodaja, sumnjam da ce ista mjenjati.
04.06.2011 | 01:40
Ja također imam 21.5" od 12. mjeseca prošle godine, znači 6. mjesec teče. iMac mi radi danima upaljen i ne čujem apsolutno nikakav zvuk iz njega.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.06.2011 | 09:15
I ja imam iMaca 27" od 12. Mjeseca prošle godine i čuje mu se samo ventilator kad mu dam da mi kovertira video, a inače je jako jako tih.
04.06.2011 | 11:11
ma imao sam i ja tih ali s tim da sam mu mjenjao HD sa 1 na 2TB. izgleda da cu i ovom morati 2TB ugradjivati.
05.06.2011 | 02:00
scarface32 kaže:
ma imao sam i ja tih ali s tim da sam mu mjenjao HD sa 1 na 2TB. izgleda da cu i ovom morati 2TB ugradjivati.

Hardovi u novim iMacaim, od 2009 naovamo, imaju drugčije senzore. Za svaki brend drugačiji senzor. Promjeniš sam hard, senzor postane neadekvatan i fanovi odu na full speed. Ponekad čak gnjavi i ako staviš identičan model harda...

RIješenje je drljanje mrljanje sa pinovima senzora... Ili pljunut pare za "appleov" hard....
  • User
  • Posjetitelj
25.12.2011 | 16:15
Jel se gubi garancija ako skinem samo staklo i probam tako počistit?

Moj 21.5" (Mid 2010) je isto dobio malu smeđu mrlju, a ne mogu si baš priuštit bit bez njega na 2-3 tjedna + slanje iz ST u ZG.

Ovo mi je najvjerojatnije zadnji iMac ikad.
25.12.2011 | 16:24
Pričam napamet, ali ako nema prilikom demontaže stakla nijednog zahvata koji je "destruktivan" (da se lomi neki pečat, oznaka, naljepnica...), onda nema ni tragova da si nešto sam otvarao. Onda ne može nitko ni odbiti jamstvo.
  • User
  • Posjetitelj
25.12.2011 | 16:27
Tako nekako i ja razmišljam, samo mi je malo vjerojatno da se nisu osigurali po tom pitanju :/
25.12.2011 | 17:08
staklo se ne može detektirati da je bilo skidano jer se drži putem magneta a ne nekog ljepila ili slično. Kada se skine staklo moće se proći po panelu i unutarnjem cijelu stakla, ali nisam siguran da će to pomoći no ne vjerujem da će utjecati na garanciju.
25.12.2011 | 18:20
Već sam više puta skidao staklo i mislim kao i rusty.Mogu ti i pokazat ! Ako se doskitaš !
25.12.2011 | 20:00
Na novim serijama moguće je skinuti staklo čak bez vakuumskih hvatača ako imate malo jače prste i nokte. Nema nikakvog pečata i lako se čisti. Naravno, ako je problem samo na staklu, a ne na samoj matrici.
  • User
  • Posjetitelj
27.12.2011 | 19:04
Hvala svima na odgovorima, vidit cu sta se da napravit jos.

@jzelko hvala na pozivu, malo sam u gužvi jedino pa ce morat pricekat

Ugl. neću skidat ništa što ne smijem zbog garancije, ali me isto jako smeta što ovaj problem u Apple-u još nisu naznačili kao onaj koji bi trebao bit rješiv i van garancije. I posebno me smeta što je tako česta pojava.
27.12.2011 | 19:19
Prašina, nitko joj ne može uteći
Ja planiram otovriti svoj iMac i očistiti LCD panel ( dakle ne ovo staklo tj. plastiku, jer prašina nije na njoj) slijedeći upute na forums.macrumors.com/showthread.php?t=1101370&page=2
garancije nema, odavno je istekla, a neki dan sam gledao jedan iMac iz iste serije ( godište) kao i moj i razlika se vidi i to dosta ( očito moj radi u manje čistoj prostoriji)
27.12.2011 | 20:26
Kako prepoznati je li prašina na staklu ili na samoj matrici? Ja bih svog rado očistio prije nove ako je moguće.
27.12.2011 | 22:20
Jednostavno, ako si očistio zaštitnu plastiku, a fleke se i dalje vide, onda znaš da je na samom panelu
01.01.2012 | 14:16
eto i na mom 1mj. starom imac 21i prasina...
nije puno,ali eto pocelo je ulaziti..naravno smeta me:)
u zg sam,kad odlucim to rijesiti dal da furam u servis ili sam??
ako moze savjet??hvala
01.01.2012 | 16:13
Kod mene se još nije pojavila prašina ali koliko vidim da svi imaju problema pa i mene čeka isto
Imam ga oko 2mjeseca ali svaki dan malo pojacam ventilatore dok igram nekakvu igru i možda je to razlog što se još nije pojavila prašina.?
01.01.2012 | 17:39
ja imam skoro 10 mjeseci star imac i nema ni traga mrljama. održavam ga svaki dan čišćenjem, ali i uvjeti u kojima se nalazi sam mac sigurno pridonose tome (nema previše prašine, ne puši se u prostoriji itd...)
12.01.2012 | 22:30
Ja imam iste uvjete, ali i isti (gornji problem). Mrlje su posebno osjetne pri pokretanju sistema, tj. na bijeloj podlozi). No to je po meni manji problem, naime sa vremena na vrijeme (valjda pri dužem radu) javi se preko trećine ekrana jedna nazovimo mrlja, ali više me podsjeća na bukvalno pokvašen materijal. Znači razlikuje se od ove standardne prljavštine.
Imam garanciju još godinu dana, ali nisam nešto previše razmišljao o servisu, no možda bi trebao? Mišljenja?
13.01.2012 | 13:30
ako je u garanciji, peglaj u servis da ti naprave zamijenu
13.01.2012 | 16:49
I ja imam mrlje od otprilike prvih par mjeseci kada sam kupila komp ali mi se nije dalo ići zbog toga do servisa (loša iskustva) pa sam to zanemarila
No prije par mjeseci sam uočila još par mrlja i javila se u servis (istyle) i ovo su mi javili:

"Nažalost garancija je istekla, te kvar nije moguče otkloniti preko jamstva.

Postoji mogučnost čišćenja LCD ekrana, međutim pošto je to dosta osjetljiva stvar postojim mala mogučnost oštečenja istog. Tako da mi možemo očistiti LCD ali uz Vaše odobrenje te prihvačanje rizika oštečenja."
13.01.2012 | 17:00
Očigledno im je i "ć" tipka neispravna. Oh, nije, vidim da su ga na jednom mjestu uspjeli upotrijebiti.
13.01.2012 | 17:10
To je tipfeler. Htjeli su napisati "čiščenja"
  • User
  • Posjetitelj
02.02.2012 | 20:55
Poslan za ZG danas, pa ćemo vidjet ishod. Garancija traje još oko tjedan dana.

U međuvremenu sam otkrio da se i prašina zavukla pod ekran oko mrlje. Valjda neće bit ista priča za godinu dana, samo šta onda neće bit ni garancije
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.02.2012 | 22:47
Meni je garancija istekla, ali možda mi ne bi ni vrijedila jer sam bio prije oko pola godine sam mijenjao krepani tvrdi disk, tako da me sada čeka akcija čišćenja u vlastitoj izvedbi. Definitivno ću morati rastavljati LCD panel, jer sam već probao skinuti prednje staklo i brisati prednju stranu panela, ali te su mrlje s unutarnje strane.

Do sada me nisu toliko smetale, ali sada počinju pomalo iritirati moje očice. Najviše ih je na gornjoj strani LCD panela. Ja se samo nadam da neće biti takvih problema na iTVu ako ga stvarno naprave jednog dana.
16.02.2012 | 14:16
Nakon što sam pogledo ovaj video ipak sam odlucio ne slati ga na servis nego ću sam to obaviti.
16.02.2012 | 14:38
Izgleda tako jednostavno, ali vidi se da covjek ima prakse u tome.
16.02.2012 | 14:47
Ninjago kaže:
Izgleda tako jednostavno, ali vidi se da covjek ima prakse u tome.

Ma nemaš tu šta komplicirati.
Čak i ovo gledam ako se odlučim na izbacivanje optike i stavljanje ssd,je malo veći zahvat ali isto nebi bio toliko velik problem.
www.ifixit.com/Teardown/iMac-Intel-21-5-...2428-Teardown/5485/1
Ali ipak mislim da bi ga za taj zahvat nosio na servis,jer se bojim da bi popusio garu od 3 godine.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.02.2012 | 15:35
Sve bi to bilo super kad bi te mrlje bile na unutrašnjoj strani staklenog poklopca ili na vanjskom staklu LCD panela, ali na žalost mrlje mogu biti i unutar samog LCD panela, tj. na reflektivnoj podlozi iza njega, a tada ova akcija čišćenja više nije tako jednostavna jer osim skidanja staklenog poklopca treba izvaditi i LCD panel te ga pažljivo rastaviti da bi se rješilo tih mrlja te ponovo sve pažljivo sastaviti.

To je barem kod mene slučaj. Nadam se to jednom napraviti i naravno sve lijepo dokumentirati. Jamstvo mi je isteklo tako da mi ništa drugo i ne preostaje nego sve sam napraviti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (528)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO