iBook g4 punjac?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook g4 punjac?

03.03.2011 | 13:00
Izgleda da mi je krepao punjac za zenin stari 14" iBook (G4 1.42ghz, zadnji model)
Ono sto me muci je sto i ovaj kojeg imam nije orignal i on je 45w ali po netu nalazim razlicite informacije i negdje pise da je 45 a negdje da je 65w tako da nemam pojma kojeg da narucim. Ako ima neka dobra dusa sa istim modelom a da jos uvijek ima original charger molio bi ga da mi tocno napise koji je model.
Naravno ako netko ima kojeg viska na lageru slobodno neka mi se javi
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.03.2011 | 13:27
U aplikaciji Mactracker na iPhoneu kaže za iBook G4 ID PowerBook6,7 (kad ovako nešto pitaš samo daš ID), za napajanje kaže dvije mogućnosti 50Wh i 62Wh baterije, a za punjač kaže da je M8943LL/A, a za toga google kaže da je od 65W

Vidi: http://store.apple.com/us/product/M8943LL/A#overview
03.03.2011 | 13:41
Ja imam powerbook 12" G4 na 1.33 GHz. On koristi punjač od 45W. Nadam se da sam pomogel; imam dva, ali ne bi ih prodaval. Pravac eBay, i gledaj da kupiš original, a ne loš kineski klon......
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.03.2011 | 14:03
Ja ako spojim iPad na punjač od iPhonea i dalje se on puni, samo što punjenje traje duže, a i punjač se jače grije, a time mu se vjerojatno skraćuje životni vijek.

MoschuS ima onaj veći 14" iBook i sa jačom baterijom, a MacTracker je odlična aplikacija i za vjerovat joj je, pa kad se sve to uzme u obzir mislim da je bolje uzet jači punjač s oznakom M8943LL.

Evo još jednog linka za nevjerne:

www.global-laptop-batteries.com/apple-ac...3lla-ac-adapter.html
03.03.2011 | 15:04
@ Sank, u pravu si. Moschus uzmi 65W.
03.03.2011 | 22:20
@ Sank ovaj prvi link koji si gore poslao sa Apple Storea je mene i zbunio jer sam do tog trenutka mislio da mi treba 45w.
Ovaj drugi link (global-laptop) opce nema moj ibook u popisu (M9848LL/A) podrzanih modela ali je u popisu kod 45w adaptera? Fakat sam zbunjen
www.global-laptop-batteries.com/apple-ac...k-g4-ac-adapter.html
Jel ima stete ako uzmem jaci adapter? Znaci 65w umjesto 45w i 2.65A umjesto 1.875A?
03.03.2011 | 22:40
Manje će se grijat. Bilo bi više problem da je slabiji, jer bi se jače grijao. Baterija ionako uzme koliko joj treba. Mirno spavaj.
Jedino ako nije razlika u konektoru, a to bi trebao negdje provjeriti. Ili ideš na sigurno i uzmeš original.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.03.2011 | 22:40
Samo mi pogledaj pod Jabučicom -> About This MAC -> More Info... što ti piše za Model ID ili Model Identifier i onda ti mogu sa sigurnošću napisati točan model punjača, ili ako imaš iPhone skini sa App Storea besplatnu Mactracker aplikaciju i provjeri sam.

U svakom slučaju jači adapter bolji adapter samo da je isti napon koji daje, ali najbolji je onaj koji je namjenjen za tvoj model iBooka. Po ovome što sam ja pronašao za tvoj iBook ide ovaj od 65W, a za onaj 12" vjerojatno može i slabiji, ali Mactracker za oba iBook-a 12" i 14" preporuča 65W tj. M9843LL/A (iBook G4 Model Number A1133 (12" ) & A1134 (14" ) Model ID: PowerBook6,7)
03.03.2011 | 22:50
Nema štete od jačeg napajača, osim što je teži i veći pa ga se malo više osjeti u torbi.
03.03.2011 | 23:03
E znao sam da ce Smayoo znati a tezina nije problem jer je stroj stalno kuci
Sank rado bi pogledao ali posto je punjac mrtav ne mogu vise upaliti stroj jer mu je baterija isto dosta klimava i drzi 15tak min u najboljem slucaju. Meni je ovaj 45w bio "sumnjiv" vec dugo jer stroj opce nije htjeo raditi sa izvadjenom baterijom dok je na punjacu sto bi, mislim, trebao tako da mi je palo na pamet da je mozda slab.
ovo je tocno moj tj. zenin stroj www.everymac.com/systems/apple/ibook/sta...book_g4_1.42_14.html
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.03.2011 | 23:27
Onda sam točno gledao model (mid 2005) i nema greške 65W i ne možeš pogriješiti
03.03.2011 | 23:53
Hvala! Idem se sa bacit na trazenje, vidim da ih je teze naci nego 45w
04.03.2011 | 17:25
ja sam uzela ovaj za powerbook g4:
www.buydifferent.it/index.php?main_page=...&products_id=506
nije original, daje 65W i laptop mi radi kad izvadim bateriju. ako ne vidiš konektor na slici, javi pa ću ti ja postati sliku
04.03.2011 | 18:03
Imam iBook 1.2 GHz,a punjač je 65 W ( njegov originalni ).
04.03.2011 | 20:03
mislim da cu uzeti jedan od ova dva pa cemo vidjeti, valjda ce izdrzati godinu dana
cgi.ebay.com/AC-adapter-power-charger-AP...9eacd#ht_1776wt_1141
cgi.ebay.com/AC-adapter-power-charger-AP...d9669#ht_1580wt_1141
10.04.2011 | 23:57
Eh kako se ono kaze? Dva puta mjeri, jednom rezi?
Ja i frend smo brzinskim mjerenjem unimerom potvrdili da je punjac mrtav ali smo, naravno, mjerili krive pinove. Dosao novi punjac sa ebaya (80tak kn), spojim i opet nista i onda mi se upali lampica da ipak progooglam pinout i eto sad imam 2 punjaca koja rade ali ibook ne radi.
Mislm da cu ga odnjeti nekome tko bi ga mogao malo bolje pogledati da vidimo sto je, ako je par sto kn popravak onda bi ga poporavljao jer stroj radi sasvim pristojno i za ono sto trebaj mojoj dragoj je dovoljan jos neko vrijeme.
Jel imate neku preporuku za servisera kojem ce se dati zahebavati sa ovom starudijom jer mi nece moci maznuti soma-dva za popravak
11.04.2011 | 01:27
MoschuS kaže:

Jel imate neku preporuku za servisera kojem ce se dati zahebavati sa ovom starudijom jer mi nece moci maznuti soma-dva za popravak

iservis
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO