16.03.2011 | 12:09
Evo neka moja razmišljanja.
S obzirom da je zadnja generacija i5 procesora (Sandy Bridge) znatno jača od prošle generacije i5 procesora sada bi imalo smisla staviti te procesore u novi Air, jer sam CPU kompenzira slabiji GPU. Što kod prve generacije i5 procesora nije bio slučaj, pa se Apple odlučio za starije CPU-e, ali bolje i jače GPU-e.
Ono što me malo brine je zagrijavanje, najme u 11" modelima su ipak unutra ULV procesori koji imaju znatno manju potrošnju i grijanje od novih i5 procesora koji se nalaze u MBP strojevima, tako da će ako dođe do nadogradnje sigurno Apple ubaciti i5 ULV procesore u MBA, a koliko su oni sporiji od "čistih" i5 procesora ne znam.
S njima će se sigurno dobiti na brzini, ali ne toliko koliko je skok bio na MBP strojevima.
Što se nove Intel integrirane grafike tiče ona je jača od nVidia 9400, evo ovdje c/p iz testiranja Intelove integrirane grafike:
"performance is typically high enough to handle minimum to medium detail levels. Average frame rates on Sandy Bridge across the 20 test titles ends up at 41FPS. That works out to a 128% improvement over the previous Intel HD Graphics, and a 136% lead over AMD’s HD 4250. The HD 5650 with a slower CPU still leads by over 55%, and GT 425M likewise maintains a comfortable lead of 62%; that said, you can certainly make the case that mainstream gaming is easily achievable with Sandy Bridge." (izvor:
www.anandtech.com)
Sve u svemu 11" 1,4 GHz Air kojeg imam je odličan prijenosnik za ne zahtjevne poslove (zaboravi multimediju), web ili kako znam rećl iPad s tipkovnicm koji vrti flash i ima Mac OS umjesto iOS-a