Problematični macovi iz oglasa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problematični macovi iz oglasa

18.03.2011 | 10:01
Poštovanje Macovci,
Evo, zasigurno se niki sjećaju, imao sam nekoliko zestokih problema sa macbook whiteom i jednim Airom.
Dakle, kupljeni su putem oglasa i bili su, dakako polovni. Neprekidno mi je nešto radilo probleme. Oba su prilikom učitavanja web flash sadrzaja doslovno divljali, mislim konkretno na procesor , temperaturu i fan. Rjesio sam se oba racunala i privremeno oddustao od Mac-a. No, pojavila mi se situacija gdje sam prije tri dana dosao u Zagreb i kupio novi Macbook Pro, koliko sam vidio, bio je uredno i originalno zapakovan, sve u savrpenom stanju. Stroj je sljedeći.
Model 7.1 , Intel Core 2 Duo (P8600), 2.66 Ghz , 8 GB 1067 Mhz DDR3 , Nvidia GeForece 320M i 320 HD.
Malo mi cudno, ali nemogu mu pronaci niti jednu manu, ali baš niti najmanju, osim jedne pozitivne, a ta je sljedeća

Recite mi kako je moguće da je racunalo u originalnom pakiranju i da na kutiji piše da je unutra 4 GB rama, a kad ono u stroju nisu dvije karte po 2 gb nego dvije po 4 gb.

O čemu se tu radi i tko je tu lud?!

Pozdrav i drago mi je sto nisam otišao nazad na PC, jer očito se pokazalo da sam dva puta imao nesreć i kupio loša računala.

Emil
18.03.2011 | 10:08
Pa odi u ducan di si kupio i vrati im tih 4 GB. Ako ti smeta
18.03.2011 | 14:43
Ma to je Steve nacuo (cita on Jabucnjak, znas) da si imao nekih problema sa Macovima i da zelis prebjeg napraviti na "dark side", pa odlucio da ti se malo iskupi za neprijatnosti prouzrocene njegovim racunalima
18.03.2011 | 14:44
Jesi ga kupio pod 4 GB ili pod 8 GB??
Ako si ga kupio pod 4 GB, onda te netko u proizvodnji "počastio" s 4 GB.
18.03.2011 | 14:47
Ili je stroj netko već bio kupio, ili naručio s 4 GB ekstra RAMa pa odustao od njega, ili tako nešto.
18.03.2011 | 15:12
Ovo da procesor divlja zbog Flasha je feature a ne bug na Macu.
Ovo drugo - moguće da se radi o kakavom "silent opgradeu" ili možda custom konfiguraciji...a moguće da se jednostavno radi o greški. Recimo nedavno sam u Mercatoru vidio Ananas na kojem je pisao da je zemlja porijekla Hrvatska.
18.03.2011 | 15:20
Kupljen je pod 4 giga, a kad ono, stvarno sam ugodno iznenadjen, ne samo viskom rama, nego tek sad vidim stvarni potencijal pravog mac stroja, jer sad kada hladne glave, a vruceg srca, kako kaze nasa premijerka, uvidjam da macbook white i air sluze za ljepotu, a pro verzija za ozbiljan posao. Cini mi se da ne grijesim.
Ova dva prije su me definitivno bacila iz takta, a sad, sad sam opet onaj stari i dolovce uzivam u svakom trenu u radu. a ono, sta da kazem, dignem mu nekoliko aplikacija iz adobeovog paketa, ponekad jos neku aplikaciju, a zauzece sistema je uistinu na minimumu.

koje olaksanje, ma nemam rijeci.

Pa evo, zakljucak je sljedeci, odusevljen u potpunosti i svakom savjet ukoliko ima potrebu za necim ozbiljnijim od cistog surfanja internetom, samo pro verzija i sve ok
18.03.2011 | 15:29
Naravno ovisi o režimo korištenja, Pro je ipak Pro... ja nemam potrebu za takvim zahtjevnim aplikacijama pa bi me vjerojatno bilo što poslužilo (kao što i služi )
18.03.2011 | 16:55
Ma vidi, ja stvarno trebam takve aplikacije, jer od toga zivim, al stvarno mi je muka bila kad sam placao acs5 master kolekciju. I onda kad mi se dogodila ova situacija sa bivsim macbookovima, totalno sam se bio ohladio od ove platforme, no vidim da sam ocito pogrijesio u dvije stvari, a to su sljedece, dobio sam pogrene savjete, kao ono, macbook bilo koji ti gura takve alate bez problema, i drugo, gledao sam da uzmem nesto za pocetak polovno iz oglasa, a tu sam napravio grdnu pogresku koja me jako skupo kostala. Izgubio sam na tome dosta novca, ali najvise zivaca. Dosloce sam poludio.
Sad vidim da nije sve crno bijelo, i tocno se zna sto za sto sluzi.

I na kraju, eto jos jednog zadovoljnog mackoljupca. I sad, obzirom da apple platforma i nije komplicirana kako pojedinci kazu, smatram da sam naucio puno i po nekim pitanjima po forumu, vidim da bi se i ja ve usudio nekome odgovorit ako negdje zapne. Pa i meni kad treba, uvijek sam dobio odgovore od ove ekipe. Prema tome, neka ljudi (a i ja skupa s njima ) uce, a odgovarat mozemo svi, naravno onoliko koliko i sami znamo...
Uglavnom, drago mi da nisam otisao natrag na win iliti (dark side)......
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, smayoo, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (498)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO