26.03.2011 | 00:32
Imam složen sustav sa običnim LCD-om, ali ne koristim dvomonitorski rad jer mi je nezgodan - imam MBP 13" i razlika u veličini ekrana me dosta smeta, pa dvomonitorski rad koristim samo kad na velikom nešto radim a na malom komuniciram sa drugima (Fejs, twitter, skype)
Stalak sam si sam složio, nisam ga kupovao. Sastojak za stalak: drvena transportna kutija malo veća od kutije za cipele (40x30x15) iz Bauhausa za 25 kuna
Ovo podigne laptop za 15 cm gore, da mi gornji rub bude u razini očiju. Dodatno sam složio ventilator, koji, da ne bi vibrirao u kutiji, stoji na komadima spužve za pranje
A da budem siguran da hlađenje funkcionira kako spada, uzeo sam dva stopera za vrata, i oni lagano nakose MBP kako bi topli zrak odlazio od kompa.
Nabacih par sličica na Pikasu, zlu ne trebalo:
Slikice mog stalka
Dodatni plus je što kutiju i dalje mogu koristit kao kutiju, pa tamo spremam stvari koje ne želim pogubiti (poput tokena na slici)!
BTW važna stvar: ako želiš koristiti samo vanjski monitor, onda MB mora biti na napajanju. Ako radi na baterije onda mora biti otvoren i mora raditi njegov monitor.