Laptop stand
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Laptop stand

25.03.2011 | 16:10
Zanimaju me iskustva korisnika koji imaju postavljen setup:

laptop (macbook pro, macbook, air, ili sl.) te cinema display

Da li koriste laptop stand i dodatnu apple tipkovnicu te naravno miša?

Koliko je to komforan rad u odnosu na "golu" kombinaciju laptop + cinema display.
25.03.2011 | 16:40
Mora li baš biti Cinema display? Ja ga koristim sa vulgaris LCD monitorom. Kako bi sa vanjskim monitorom koristio isti bez vanjske tipkovnice? Stand ne koristim, on nema smisla ako koristiš vanjski monitor.
Ugodnije je nego rad na laptopu u svakom slučaju.
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.03.2011 | 17:07
Kad radim na vanjskom monitoru doma imam dva setupa..

jedan je za rad, surfanje i uobičajeni boravak za kompom i sastoji se od elevetora (stand) na kojem je MB, vanjskog monitora, tastature i miša.. tastatura alu žičana za 1 extra usb i mighty mouse.. Elevator mi jako paše da su ekrani u koliko toliko istoj ravnini..

za igranje, stand sa kompom ide iza monitora, poklaplja se, okine po tastaturi da se MB probudio, otvara se da se bolje hladi i igra.. u tim situacijama mijenja se i postava periferija, a to su dodatna logitec G13 i miš MX1000..
25.03.2011 | 17:45
Da, smetnuo sam s uma mogućnost korištenja dva ekrana. Vjerojatno zato jer mi je i ovaj jedan previše.
25.03.2011 | 18:08
Dijete, super.

Riba, apsolutno, dvomonitorski rad je ZAKON. Kad se navikneš nemoguće više raditi na jednom...

Ajde možda moguće ako je taj jedan 30"

Znači stvar funkcionira kako treba?

Meni je problem što mi je MB ravno ispred mene, pa tako i njegova tipkovnica a cinema mi je više desno pa je položaj pomalo neprirodan.

Koji stand imaš?
Thanks.
25.03.2011 | 22:19
Za rad s dva monitora je stalak neophodan rekao bih. Ja ga nemam jer mi je jedan monitor dovoljan, ali poslužit će bilo baš bilo koji, ne bih previše para trošio na to.
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.03.2011 | 22:35
najjeftiniji Elevator od Griffina

www.griffintechnology.com/products/elevator
26.03.2011 | 00:32
Imam složen sustav sa običnim LCD-om, ali ne koristim dvomonitorski rad jer mi je nezgodan - imam MBP 13" i razlika u veličini ekrana me dosta smeta, pa dvomonitorski rad koristim samo kad na velikom nešto radim a na malom komuniciram sa drugima (Fejs, twitter, skype)

Stalak sam si sam složio, nisam ga kupovao. Sastojak za stalak: drvena transportna kutija malo veća od kutije za cipele (40x30x15) iz Bauhausa za 25 kuna Ovo podigne laptop za 15 cm gore, da mi gornji rub bude u razini očiju. Dodatno sam složio ventilator, koji, da ne bi vibrirao u kutiji, stoji na komadima spužve za pranje A da budem siguran da hlađenje funkcionira kako spada, uzeo sam dva stopera za vrata, i oni lagano nakose MBP kako bi topli zrak odlazio od kompa.

Nabacih par sličica na Pikasu, zlu ne trebalo: Slikice mog stalka

Dodatni plus je što kutiju i dalje mogu koristit kao kutiju, pa tamo spremam stvari koje ne želim pogubiti (poput tokena na slici)!

BTW važna stvar: ako želiš koristiti samo vanjski monitor, onda MB mora biti na napajanju. Ako radi na baterije onda mora biti otvoren i mora raditi njegov monitor.
26.03.2011 | 13:47
Stajp, kladime se da tebi ne bi smetao USB kabel od numeričke tipkovnice...
26.03.2011 | 15:09
Daaaa, oooo znam kome to ide u djep

Smayoo uzimam stand i zamisli zicanu Apple tipkovnicu sa number padom posto nema bezicne.

A dodatna tipkovnica mi je obvezna posto je lap na standu a kako mi treba i taj number pad jedino logicno rjesenje... Postam sliku kada slozim cijeli setup...
26.03.2011 | 15:13
Stajp,

Ooooooo Boze koliko kablovaaaaa!!!! izgleda ko bolje opremljena centrala Hepa
Mislim da se i Dino zapetljao
26.03.2011 | 16:05
Također imam Griffin elevator.

26.03.2011 | 17:28
wow, serafin ovo izgleda cool
Kako funkcionira to spajanje na vanjski monitor, vidim da je laptop zaklopljen, može li se probuditi iz sleep moda sa bezicnom tipkovnicom i ako da, jel onda on vrti ventilatore dok je zaklopljen jer ne znam koliko je to dobro.
26.03.2011 | 17:37
Jednostavno, Cinema ima i power adapter, stoga vam više punjač u blizini nije neophodan, osim powera tu su USB i miniDisplay port za spajanje zvuka i slike.
Što se pak tiče buđenja iz sleepa, da dovoljan je klik miša ili tipkovnice. Ventilatori rade najnormalnije i laptop se uopće ne grije. Taj problem je otklonjen dolaskom unibody modela i staklenog Led ekrana. Nikada nisam imao problema s pregrijavanjem, niti slično. Preporuka za sve skeptike
Naravno laptop se može otklopiti i tada se može koristiti prikaz na dva monitora, što svakako olakšava svaki ozbiljniji rad.
26.03.2011 | 22:08
smayoo kaže:
Stajp, kladime se da tebi ne bi smetao USB kabel od numeričke tipkovnice...

Mah, sve se to može vezicama vezati i lijepo složiti (tipkovnica ima 2 metra kabla, miš isto, a i monitor ima hub na koji je sve spojeno pa samo jedan kabel ide do MBP-a), ali nemam problema sa kabelima, nisam mimozica. Više me nervira kad moram miša ostaviti na točno određeno mjesto za punjenje, ili mjenjati baterije svakih par tjedana. Nisam mimozica da me smeta kabel tu ili tamo

BTW Radi fotkanja je iz kutije je izvađeno par kabela koji tamo čuče da ih ne pogubim
02.04.2011 | 18:12
Ovo je taj setup.

Ipak bežična tipkovnica.

Mac book pro 15 + cinema 20"

U dogledno vrijeme prodaja cinema 20" i kupnja cinema 27".
Obratite pažnju da je glavni ekran cinema (dock i sve je na njemu) a pomoćni macbook-ov ekran.

Tko jednom proba rad na dva monitora teško je raditi na jednom...
Prilozi:
02.04.2011 | 18:16
Slika
IMG_0594.JPG
02.04.2011 | 20:19
Jednom davno sam radio kod obrtnika čiji je stol izgledao kao Stajpov. Prvi dan sam sve posložio: računi, otpremnice, sitni rezervni dijelovi (četkice el. motora, rotori, statori, krama), telefon, fax, pisaći stroj, mislim, Olivetti (kompjutora još nije bilo), sve cakum pakum. Dođe on, primi se za glavu i veli: što si napravio, sad ne mogu ništa naći:) Svatko ima svoj sistem;)
03.04.2011 | 00:29
Ahm, zašto itko misli da je meni stol neuredan? Ono je šuma kablova, ali - svi dodatni kablovi i uređaji koji mi samo ponekad trebaju su uredno pospremljeni u kutiju koja služi kao stand, a sva papirologija je u ladicama stola. Lijevo od kompa imam pola metra praznog prostora za rad
12.05.2011 | 22:36
gdje bi bilo najpovoljnije kupiti Griffinov laptop stand u RH ?
jedino što sam našao je u Apcomu po 305 kn
12.05.2011 | 22:39
Ni ja nisam nigdje našao jeftinije.

Usprkos tome vrijedi mi svake kune.
12.05.2011 | 22:42
preko ebaya je preskup shipping za vecinu sto sam pogledao ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, smayoo, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (536)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO