10.04.2011 | 21:44
Nekako mi se čini da se to jednostavno mora dogoditi, da Jobs izda još jedan Cube kompjuter (nakon NeXT Cubea i G4 Cubea), da okuša "treću sreću" i složi još jednu "ikonu dizajna", ali i fantastičan stroj za multimedijske studije i računalne entuzijaste.
Karakteristike bi mogle biti ove:
- glavna odlika bilo bi aluminijsko "unibody" kućište (zamislite ga izgledom kao "Apple Design Award" nagradu, samo povećanu 3-4 puta) koje bi istovremeno bilo ogromni hladnjak! Ploča s Xeonima (možda daughterboard?) montirala bi se direkno na kućište, a u idealnom slučaju uopće ne bi imao ventilatore,
- ideja nije da se napravi što manjim poput Minija, nego da bude što dojmljiviji - tih, a moćan, prava informatička ikona - The Kocka!
- trebao bi biti pozicioniran kao proizvod iznad hi-end iMaca, ali ispod velikih Mac Pro towera. Ako se time unosi neravnoteža u "product grid", onda neka bude kompletni nadomjestak za Mac Pro, ali onda mora biti izveden u x varijanti da pokrije cijelo tržište,
- bez optičkog pogona! DVD produkcija polagano, ali sigurno umire, Blu-ray je dugoročno slijepa ulica, a ionako ih Apple ne želi isporučivati uz strojeve. Dakle, oni kojima to treba radi produkcije ionako će kupiti third-party, pa onda nije bed staviti eksterni kome baš treba optički drive,
- mogu smanjiti broj PCI-Express slotova, dovoljna su dva - za grafičku i još jedan za RAID kontroler ili karticu za optičku vezu, a ako ukinu Mac Pro, onda mogu ići na 3 slota ili više,
- 8 ili barem 4 slota za memoriju, dakle slično kao sada u Mac Pro,
- ugrađeni SSD boot drive (ali ne on-board!), 128GB bi trebao biti dovoljan,
- četiri 3.5" HDD drive baya za diskove uz neki zgodni adapter da se mogu koristiti i 2.5" SSD diskovi,
- zadnje, ali jako važno - odabir grafičke u barem tri klase, a obavezno nešto high-end!
- i opciono šminka: da se alu-kućište može birati u 3-4 boje, npr. srebrno, crno, tamno plavo i tamno crveno!
Eto, to je moja lista želja!
Poslao sam ovo Djed Mraz Jobsu, pa tko zna!
Jednom mi se 95% ispunila lista želja (za Mac mini), pa možda bude sreće i ovaj put bez obzira što oni tvrde da uopće ne slušaju svoje korisnike!