19.04.2011 | 15:21
Pozdrav štovani jabučai...
Evo, ima dva dana kako sam napravio zamjenu, u naslovu navedenih računala. Naime, dao sam Macbook Pro model 7.1, 2.66 Ghz Core2Duo, 8 GB DDR3 RAM-a, Nvidia Geforce 320M i 320 HD koji vrti na 5400 RPM-a. Računalo je bilo, kao što neki od Vas i znaju, skooro novo i besprijekorno je radilo. Obzirom na moj posao, trebao mi je veći monitor, samim time i rezolucija i naravno želio sam sve malo pojačati.
Razlozi za jače komponente su sljedeći:
1. Veći hard, jer nevolim baš ove prijenosne hardove
2. Grafička kartica sa dedicated memory, jer kad se umorim od posla, potegnuo bih Assassin Creed ili nešto sličo čisto radi razonode
3. 1920x1080 px, jer volim pogledati neki dobar film u Full HD-u
Za navedeni MB Pro sam uzeo iMac 21.5 Model 10.1, 3.06 Ghz Core2Duo, 4 GB DDR3, Ati Radeon HD 4670, 1 TB HD koji vrti na 7200 RPM-a. Star je godinu dana i na računu je cijena iz i Stile-a od cca 12.500 HRK.
Zanima me Vaše mišljenje o ovom mom pothvatu i kako sam u biti prošao.
Koliko vidim za sada, a hardware diagnostiku sam napravio odmah, sve štima i sve radi bez greške. Temperature su ok, i pri zahtjevnijim radnjama, procesor radi bez poteškoća.
Još jedna stavka me zanima, a to je sljedeće. Obzirom da taj stroj ima mjesta za 16 GB RAM-a, isplati li mi se to uzimati, ili mi je dovoljno 8, koliko mislim za prvu ruku staviti.
I na kraju, obzirom da mi je ovo prvi iMac, koje su mu slabe točke. One dobre sam već upoznao
Zahvaljujem na svim sugestijama i odgovorima.