Izašli novi iMac-ovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izašli novi iMac-ovi

03.05.2011 | 17:33
Koliko vidim nema nekih većih promjena za razliku od stare serije, prednost novih su Sandy Bridge procesori, Thunderbolt portovi, Facetime HD kamera i bolja grafička kartica...Dizajn ostao isti...svoj stroj sam kupio prošle godine u 9. mjesecu (mid 2010), da sam čekao novu seriju, načekao bi se dosta, uglavnom sada mi nije žao što nisam čekao jer za mene osobno nema nekih velikih promjena na novim iMac-ovima...

www.apple.com/imac/
www.9to5mac.com/65011/apple-updates-imac...-hd-camera-and-more/

Zanima me cijena novih strojeva kada stignu u hrv, mislim da će bit paprena!
03.05.2011 | 17:39
Ma čekanje gotovo nikad nema smisla. Kupiš i voziš...i tako promjene nisu nikad drastične (osim ako ne čekaš promjenu arhitekture kao dva puta do sada )
03.05.2011 | 17:43
Ja mislim da ovaj model od 27' sa procesorom i7 3,4 Ghz će ići preko 90 megaflopsa pa ćak vjerujem da će do 100 dogurati!
03.05.2011 | 17:43
Ja sam se nadao novoj liniji minia, i3, i5 ali izgleda nista za sada.
03.05.2011 | 17:51
@renzo - ja navijam za pravokutnikasti mini u kojeg bi se moglo birat želiš li ugradit slabiju ali ipak diskretnu grafičku ili pak dodatni hard disk za one kojima grafika nije bitna...
03.05.2011 | 18:25
2 thunderbolt konektora - uf, to ostavlja puno mogućnosti

npr. spojiti još 2 cineme i slične perverzije
03.05.2011 | 19:10
Zanima me dal su riješili problem sa displayom u novoj seriji, posebno na 27" strojevima, konkretno mislim na prašinu koja se skuplja između stakla i lcd panela jer na žalost imam taj problem, nije jako ali se vidi, ako sam dobro skužio prašina ulazi sa gornje strane ekrana (lijeve i desne) jer se vidi mali razmak (cca 1mm) između stakla i samog vrha ekrana...
03.05.2011 | 20:43
@vanjavzd — pošto je dizajn identičan već nekoliko godina, to se nije promijenilo. Moj 24 inčni iMac iz 2008. izgleda kao da sam ga vukao 50 km po pustinji. Ne bih si nikad više priuštio tako skup stroj da znam što me čeka. Uzalud sva snaga kada prvo što vidim su oblaci prašine. Ekran je po meni najbitnija stvar. Bilo kako bilo, svaka roba ima svog kupca, pa tko voli nek izvoli.

Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice.
03.05.2011 | 20:59
@ danijelr15, moj 20"alu od kraja 2007 izgleda samo malo korišten. Skoro ko nov. Tak da neznam kaj delaš s njim. Zadovoljan s njim i ako bude 21,5 ili sličan, uzet ću njega kad budem ovoga mijenjal. Nisam nikad imal prašine u ili na ekranu, osim izvana. Ipak , mislim da kaj dalje ide, kvaliteta mu opada, tak da se tu slažemo, s tim da treba imati i dozu sreće.
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
03.05.2011 | 22:05
Mene zanima što se desi kad spojiš novi MBP sa TB na novi iMac s TB? Osim očitog target moda...
04.05.2011 | 00:44
Na svakom iMacu koji sam do sada vidio prije ili kasnije se uvukla mikro prašina iza stakla, ali to je zaista čas posla za očistiti. Vakuumska sisaljka (može i ona od vješalice za ručnike u kupaonici) i hop-hop! Staklo je na magnet i očistiš...

Oni u prostorima gdje se puši se brže uprljaju, a ovim drugima treba preko godinu dana da se nešto nakupi.

Novi modeli su super i ako cijene kod nas budu slične starima svakako su dobrodošli upgrade, ali kvaka je što će se sada opet čekati i čekati... dakle, oni koji su ga sada nedavno kupili ne trebaju biti tužni, a po prošlom iskustvu možemo zaključiti da će proći još dosta dok počnu isporuke kod nas.
04.05.2011 | 09:15
ja sam svoj mac kupio u decembru, i bas sam nesto kontao da li sam pogrijesio , da li sam trebao cekati. ovaj sad za sad radi do doxa i nadam se da ce sluziti barem jos 3 godine, pa cu onda razmisljati o kupovini novog. ovaj novi nista novo nije donijeo ,barem za moje potrebe.dizajn isti ,poboljsanja u grafickoj ui procesoru meni ne znace puno, samo me interesuje da li ce se i na novom HD cuti ili su skontali pa neke nove HD-ove ugradjivali.
04.05.2011 | 12:07
hvala dragom bogu isusu nikad vise u zivotu necu uzet imac

sve radi besprijekorno osim onog najbitnijeg, a to je display. mijenjao sam 3 puta display u 24 inchnom i ovaj treci je jos i najgori od svih..

od prashine u pixel ploci, do toga da nakon 10 sati rada u komadu vidim obrise od aplikacija koje su zagashene. fino prepeceni pixeli ili sto vec...

jednom rijecju:

GOVNO sto se tice grafike. cak i novi 27 inchni imaju isti problem

jedino dolazi macbook pro u obzir...i to spojen na bilo koji monitor osim apple-ovog..(iznimka je stari cinema hd),

ili jos bolje heckintosh...pa nek mi samo dodje neki "jobsov podanik" u firmu srat da imam nelegalan softver ili stogod...dobija batine instant....
04.05.2011 | 12:07
Renzo kaže:
Ja sam se nadao novoj liniji minia, i3, i5 ali izgleda nista za sada.

E to i ja cekam! Bijeli iMac mi je spreman za mirovinu ali trenutni Miniji mi ipak nisu dovaljn upgrade tako da cekam nove.
Novom iMacu svaka cast ali jednostavno sam izgubio povjerenje u Appleov odabir monitora plus sto mi treba nesto na sto mogu spojiti i ps3
04.05.2011 | 12:28
nije istina da se samo prasina uvuce ispod stakla,ima i toga i to se ocisti, istina ..ali da je samo to nitko sretniji od mene...prasina se i na novima i na starima uvlaci u pixel plocu...ne moze se cisiti, nego se u servisu mijenja cijeli display, pod grancijom kompa unutar 12 mjeseci, te nakon toga ako se opet dogodi, a dogoditi ce se, mijenja se u roku od 3 mjeseca jer apple daje garanciju na zamjenske djelove 90 dana, be aware...

na kraju cete zbog samih sebe i posla koji radite biti primorani platit 4,5 k kuna za novi display jer imat random mrlje na ekranu i obradjivat slike nije bas cool....a fala bogu, bila teorija zavjere ili ne, prasina se pocne uvlaciti negdje u 5/6 mjesecu koristenja...milina
04.05.2011 | 12:43
imam i ja problem sa prasinom ili cime vec (mrlje, ne na staklu), rekli su da ga dofuram na servis. Valjda zamjena displeja. Jednostavno - sranje.
04.05.2011 | 13:14
Da kucnem od drvo, ja takvih problema nemam.
iMac 24" alu 2008
04.05.2011 | 13:26
Ajde baš me zanima hoće li se te mrlje pojaviti i meni. Nadam se da neće.
Imam iMac 21.5" kupljen u 12 mjesecu prošle godine, znači sad je cca 4-5 mjeseci star.
Kako morbith kaže, sad bi mogao očekivati da se počnu pojavljivati?
Nemam pušača u kući tako da od dima ni traga, soba je redovno čišćena i nema klime.

Usput, uzeo sam applecare za taj iMac i sad mi je garancija 3 godine.

Jel onda potencijalne fleke u samom display-u ulaze u tu garanciju i sa applecare-om aktivnim?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, smayoo, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (537)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO