04.07.2011 | 09:01
Imam iMac 20' iz 2007. godine kao i MacBook Pro iz iste godine. Novi vanjski disk (to mi je drugi Western Digital MyBook Studio 2TB nakon godine dana) sam sredio, stavio sam novi Firmware i SmartWare 1.3.3.8. Sve je prošlo u redu.
Nakon toga sam se vratio na prvi, stariji disk od 2TB želio sam staviti novi Firmware i SmartWare, ali poslije traženog restarta računala je sve ostalo kao prije, sistem mi je postao 1.1.1.4 kao prije nego što sam priključio novi WD disk od 2TB.
Kako da napravim update prvog, starijeg WD diska?
Razlika među prvim i drugim diskom je što prvi ima 2 particije, a drugi (nabavljen prije par dana) ima samo jednu. Na prvom disku mi je na prvoj particiji WD SmartWare i još par aplikacija, a na drugoj particiji su mi fileovi od 78 miniDV kaseta.
Kako da sredim i prvi disk, da li da maknem stariju verziju WD SmartWare sa prve particije i stavim zadnju verziju (1.3.3.8), a da druge aplikacije ostavim ili?
Prije godine dana sam na prvi disk stavio password na SmartWare, što nisam sada na drugom disku. Kako da i njega maknem?
Na prvom disku su mi fileovi od 65 miniDV kaseta koje radim u Final Cut Expressu, ne bih volio da mi se nešto desi sa tim fileovima.