iMac 27" trokira, puno misli slabo radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 27" trokira, puno misli slabo radi

• Sank
  • Moderator
  • 221
20.07.2011 | 23:18
Sve je počelo od mog povratka prije tjedan dana. Tada sam još imao 10.6.7 instaliran. Firefox je prestao raditi u potpunosti, Windows 7 pod Parallelsima 6 bi svako toliko dobili plavi ekran smrti s nekim tekstom za neki driver ili nešto slično, ali nisam nikad stigao pročitati što, a što je najgore od svega OS je počeo debelo trokirati.

Pokretanje bilo koje aplikacije traje predugo s time da se u Activity monitoru zna pojaviti da je "Not responding" pa se nakon nekog vremena oporavi. Ponekad klik na traci izbornika ga baci u duboko razmišlanje sa rotirajućom dugom i treba neko vrijeme prije nego se padajući izbornik pojavi. Nije doduše pravilo, pa sve to ponekad i dobro radi, ali svako toliko opet zatrokira, nema nekog pravila.

Napravio sam Hardware test i to temeljiti (držanje tipe D kod pokretanja) i javio je da je sve OK! Nema nikakve greške. Tijekom testa ventilatori su se ubrzavali i usporavali i sve se činilo super.

Onda mi je počela dolazit neka čudna pošta, pa sam pomsilio da je možda supruga pustila uljeza na njega te sam pokrenuo OS sa original DVD-a napravio zeroing tvrdog diska i sve nanovo instalirao, ali opet ista stvar sa tim torkiranjem, prvo sa upgradeom na 10.6.8, a zatim najnovije i na Liona, koji eto riče glasno, ali se svako toliko zagrcne i zakašlje.

Sve što je dodano na iMac jest još 8Gb odgovarajuće memorije, a i radio je s njom dobro prije mjesec dana kad sam iMac prepustio ženi

Dakle, ako jest tvrdi disk u pitanju i odumiranju, kako da to dokažem u servisu kad hardware test kaže da je sve uredu?

Ne bi smio biti u pitanju ni sam OS kad je na friško instaliran? Činjenica jest da pokrenute aplikacije znaju kod pokretanja i kod zatvaranja javiti u Activity Monitoru da su Not responding, ali sama aktivnost bilo koje od njih nikada nije prelažila neku normalnu granicu zauzeća CPUa.

Usput, onu sumnjivu poštu sam dobivao od Yahoo servera i slao ju je na sve e-mail adrese koje sam tamo imao prijavljene pa sam ih sada obrisao da mi više ne rade neugodnosti, tako da iMac nije bio zaražen ničim malicioznim, ali očito da je njihov server nečim zaražen

Nadam se da sam dobro opisao problem, pa ako je netko imao sličnih iskustava ako mi može javiti bilo kakvu ideju što mi je dalje činiti. Ne mogu vjerovati da mi je zadovoljstvo trajalo tek pišljivih 7 mjeseci. Hvala unaprijed makar na utješnim riječima.
20.07.2011 | 23:39
Forsiraj hard. Napravi zeroing diska još n puta i svaki put poslije clean install. U jednom trentuku će ti prilikom instalacije izletjeti kernel panic.

Inače, taj HW test je go*no. Bar što se pokvarenog harda tiče.

Moja je procjena da ti je to hard koji krepava. 99%.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.07.2011 | 23:53
Ufff, baš sam se toga i bojao. Mislim da si u pravu jer ni ja ne vidim što bi drugo moglo biti osim krepavajućeg harda.

Hiljadu mu pokvarenih hardova, najgore je što mi je skoro pa neizvedivo sada vozit iMac u Zagreb, a naročito čekati tjedan dva da ga naprave zbog prirode posla kojeg radim pa sam često po mjesec dana u inozemstvu.

Mislim da ću na kraju ipak morat sam nešto poduzeti, a srećom imam backup rađen sa Time makinom pa šteta neće biti velika. Baš mu je pravi tajming sad u vrijeme godišnjih odmora. Sto mu gromova!
21.07.2011 | 00:00
Najprije će biti gotovo , ako sam napraviš. Međutim ako ima neka kvaka oko hardova s novim serijama, treba paziti.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.07.2011 | 00:05
Moj je ona prethodna generacija, pa mislim da ću samo morati paziti kod odljepljivanja senzora sa tvrdog diska da ga ne oštetim. Nekad sam radio u informatičkoj firmi i održavao sam i Macove, ali davno je to bilo u stara dobra vremena kad se i lemilicom još imalo smisla koristiti...
21.07.2011 | 08:49
Pa, onda bi za cca pola sata to mogao obaviti i usput još popiti kavicu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.08.2011 | 14:20
Nakon dobivenih savjeta ovdje na jabučnjaku, te uzimanja u obzir nekih faktora vezano uz jamstvo i servis u Zagrebu, odlučio sam se ipak da ću zamjenu tvrdog diska na iMacu napraviti u kućnoj radinosti. Evo ukratko mog iskustva:

Prvo sam sa iFixit skinuo upute za zamjenu diska na iMac intel 27" i isprintao ih da mi budu pri ruci. Za skidanje prednjeg stakla trebaju "suction cups" ili vakuumske ručke. Ja sam se snašao sa dva auto nosača za mobitele koji se montiraju na staklo u automobilu. Sasvim su dovoljni za ovu operaciju, a za odvajanje stakla od magneta dovoljan je lagani trzaj (vidi sliku).

Skidanje ekrana išlo je glatko, osim što za podizanje ne trebaju nikakve spajalice. dovoljan je manji odvijač kojim se podigne prvo jedna strana, a zatim i druga strana ekrana. Kontektori LCD ekrana su se u mom slučaju lagano odspojili i bez pincete, a sve ostalo kako je opisano na iFixitu.

Skidanje tvrdog diska je dobro opisano osim što su u mom slučaju svi vijci T10 Torx. Skidanje vijaka sa Tvrdog diska išlo je teže jer su bili osigurani plavim Loctiteom 243, ali pomažu kombinirana kliješta da se otpuste.

Važno je napomenuti da je jako bitno da je novi disk koji se ugrađuje od istog proizvođača tako da nema problema sa temperaturnim senzorom i ventilatorima za hlađenje. Originalni disk u mom iMacu bio je WD Caviar Black WD1001FALS 1Tb 32Mb cache, a zamjenio sam ga sa WD Caviar Black WD2002FAEX 2Tb 64Mb cache. Najvažnije je paziti da se konektor za temperaturni senzor ispravno vrati tako da crna žica na konektoru bude bliža LCD ekranu bez obzira kako je to prije bilo spojeno. iFixit tu jasno daje uputu kako spojiti.

Sklapanje uglavnom ide lagano baš kao i rasklapanje, osim što je zbog magneta vrlo teško vratiti neke vijke koji drže LCD panel. Tu pinceta baš ne pomaže i s njom se lako može dogoditi da vijak čak upadne iza ekrana pa ga onda opet treba podizati. Ja sam za vraćanje vijaka upotrijebio komad žice za lemljenje. Mekana je i lako se omota oko vijka da ga pridržava i kad se vijak uhvati u navoj lagano se izvuče.

Ovo sam radio još prije par dana, ali sam se htio prvo uvjeriti da je temperaturni senzor zaista dobro spojen te da ispravno funkcionira. Sve radi ko podmazano i sada imam iMac sa 2Tb diskovnog prostora Zahvaljujem se svim jabučarima na savjetima i podršci.

Korištene upute: www.ifixit.com/pdf/ifixit/guide_1634_en.pdf
iMac model: iMac 11,3, iMac 27" mid 2010 intel Core i5 2,8GHz

iMacStaklo01.jpg

Nakon ugradnje diska, iMac sam pokrenuo uz pomoć dobivenog sistemskog DVDa, prvo napravio particiju sa Disk Utilityem, a onda s Time Machineom sve vratio iz backupa na novi disk. Restartao i sve je radilo super na SL 10.6.7. Zatim sam prvo napravio upgrade na SL 10.6.8 te sam također napravio upgrade svih instaliranih aplikacija za koje je bio dostupan. Ponovo sam napravio backup i tada sam instalirao Liona. Evo sad već par dana radim na njemu i sve za sada funkcionira bez greške.
12.08.2011 | 14:47
Čuj... Nakon jzelkovog zahvata ubodnom pilom, ovo tvoje djeluje ko dječja igra.
12.08.2011 | 15:04
Vidiš, tko bi reć da će caviar black ići serijski u iMac. Ja sam bio malo skeptičan kada sam ga išao ugrađivati ( nakon caviar green, kojeg ne bi preporučio za OS disk) zbog temperature, da se grije, da je bučan... Al sve je ok, malo zagrebe kad zapisiva i to je to.
Baš me zanima koja ti je temp. sada preko iStat-a?
Meni je HD bay 54 stupnja
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.08.2011 | 17:05
@smajoo, ha, ha, imaš potpuno pravo, ja srećom za sada još nisam trebao pilu Napisao sam moje iskustvo čisto da pokažem upravo da ovakav zahvat i nije nešto posebno težak čak i za one s manje iskustva. A par tipova uvijek dobro dođe.

@BigMac, skinuo sam iStat i uz ambijentnu temperaturu od 27'C disk mi je trenutno na 59'C, a HDD ventilator se vrti na 1099 rpm. Trenutno je toplo u stanu, a klimu još nismo upogonili.
12.08.2011 | 17:26
posto sam bio na godisnjem , nisam upratio ovu temu. Drago mi je da se jos neko uvjerio da su HD-i koje stavljaju u iMac obicno sr.... Ne kontam poslije toliko zalbi od korisnika na seagate i na wd da apple to ignorise i jos uvijek stavljaju HD od istih proizvodjaca i sto je najgore stavljaju isti tip HD-a.
12.08.2011 | 17:46
JA zapravo nisam siguran da postoji neki brand HDD-a koji se nije u tom smislu kompromitirao. Mislim da je jednostavno došlo do toga da je to sada tehnologija na zalazu, cijene su ogoljene do kosti, sve te firme su vjerojatno već odavno kompletnu operaciju bacile u Kinu i nikom se više ne isplati time baviti jer za kvalitetu više nitko ne pita (pita, ali nije spreman platiti). Možda je već došlo i dotle da jedna te ista tvornica u Kini proizvodi hardove za sve brandove, kao što je bilo prije par godina s katodnim cijevima za monitore.

Sjetite se floppy disketa ili snimabilnih optičkih medija. U vrijeme kad su bili tehnologija u zenitu, imali su super kvalitetu. Imam flopice iz kasnih 80-ih koje još uvijek rade super i nemaju nijednog bad sectora. A one koje su se prodavale pod kraj 90-ih (1999. kutija po cijeni jednog komada 1992.) su pod normalno bile 2-3 neupotrebljive ravno iz kutije. Isto i sa snimabilnim CD-ima i DVD-ima. CD-i koje sam zapržio 1996. (jedan medij je koštao 10 DEM) i dan danas se uredno čitaju u bilo čemu, bez frke. Ovi koje kupiš u cake boxu po 20 Kn za 25 kom već nakon godine dana nisu čitljivi.

Isto tako se sada događa s hard diskovima.
13.08.2011 | 08:55
Nego, koliko sam shvatil, Sank, sad je komp u redu i radi ko grom? Znači da si riješio problem? I da, potpis ti više nije točan; treba stajati 2 Tb;)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.08.2011 | 10:52
Da Djuro, problem sa trokiranjem je riješen zamjenom tvrdog diska. Hvala što si me podsjeti za potpis koji sam ispravio

Smayoo slažem se s tobom u vezi brandova i tvrdih diskova i da se povijest floppyja i CDova ponavlja sa tvrdim diskovima. I premda je na etiketi trokiranog diska pored WDovog loga i Appleova odgrižena jabuka, danas to očito više ne znači ništa, a najmanje kvalitetu.

Mislim da ne može jeftinije. Kinezi proizvode smeće na koje onda drugi igrači i lovci na profit lijepe svoje brandove. Pitam se samo do kada će takvi brandovi živjeti na staroj slavi?
14.08.2011 | 23:59
Sank kaže:
Nakon dobivenih savjeta ovdje na jabučnjaku, te uzimanja u obzir nekih faktora vezano uz jamstvo i servis u Zagrebu, odlučio sam se ipak da ću zamjenu tvrdog diska na iMacu napraviti u kućnoj radinosti.

Kakav ti je sada status s jamstvom?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.08.2011 | 00:29
Pa iskreno nisam o tome razmišljao niti me previše brine. Jamstvo bi mi trebalo trajati još četiri mjeseca, tj. negdje do polovice prosinca. Da mi sada nešto drugo na njemu otkaže poslušnost vjerojatno bih opet popravljao sam, jer mi jednostavno nikako ne odgovara da moram iz Rijeke voziti dva puta u Zagreb i još tko zna koliko dugo čekati na popravak.

Pored toga, s obzirom na jamstvo, sigurno bi mi opet ugradili disk istih karakteristika, pa još da je od iste serije Ovako sad imam disk duplo većeg kapaciteta. Bio sam čak planirao da u toj akciji DVD pogon zamjenim sa jednim SSD diskom, no na kraju sam odustao za još neko vrijeme dok im cijene ne padnu na neku normalu, a kapacitet poveća.

Dakle, vjerujem da mi je jamstvo ovim potezom poništeno. Stari disk još nisam bacio, pa bih njegovim vraćanjem u iMac prije odlaska na servis možda ipak dobio jamstvo, ali kao što sam već naveo, to me ne brine previše jer sam opet spreman popravak učiniti sam.

Što se isplativosti tj. financija tiče, WD Caviar Black 1Tb 32Mb cache košta oko 600 kn. Dva odlaska do Zagreba i nazad 240kn autoput + 4x170km=680km sa potrošnjom od 7lit/100km to je oko 50lit eurodiesela x 9,23kn= 461kn

Dakle sveukupno bi me posjet npr. iStyle servisu koštao 701 kn (autoput 240kn + gorivo 461kn), da ne spominjem utrošeno vrijeme i živce itd.
15.08.2011 | 00:59
I što sad ako ti se desi neki kardinalni kvar, tipa - crkne nešto na matičnoj što nemaš šanse popraviti bez zamjene matične? Koliko si onda popušio što ćeš morati platiti novu matičnu?

Mislim - nedajbože - naravno da ti želim da ti Mac radi dugo i zdravo.

Postoji puno jeftinijih načina za riješiti logistiku. Slanje iMaca nekom kurirskom službom (Overseasom, HPexpressom...) bi koštalo vjerojatno ispod 200 kn u jednom smjeru. Da ne govorim da ima ljudi (ja, npr.) koji su ionako često u Zagrebu i nije im problem usput ti to obaviti...
15.08.2011 | 08:13
Probaj ovaj stari disk uvaliti u neku ladicu i vidjeti da li je stvarno disk krepao. Nekakp mi se cini da dosta crkavaju a uzrok nitko ne provjerava.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.08.2011 | 13:28
@smayoo, ah, što bi bilo kad bi bilo... Ne znam da li bih uopće ikada kupio iMaca da sam tako razmišljao. Na PC mi je isto tako krepao tvrdi disk. Izvadio sam ga van, odnio sa računom i jamstvom u Vemil gdje sam ga bio kupio i dobio sam novog. Ugradio i to je to. Koliko je meni poznato to se na žalost ne može napraviti sa komponentama Apple računala već ga moraš cijelog nositi njima da bi oni zamjenili neispravan dio. Crkla mi jednom i matična na PC pa sam naravio isto, izvadio, odnio, zamjenio, ugradio.

Ako mi, ne daj Bože, umre matična na iMacu, tada ću razmišljati o rješenju. Koliko vidim iz tuđih iskustava to se srećom ne događa često, a onda i kad se dogodi obično je to kad je već prošlo jamstvo. Cijena takvog kvara je onda obično tolika da se opet ne isplati ići u servis, već ako se može nabaviti negdje iz druge ruke (eBay i sl.) ili prihvatiti pušionu i kupiti novog Maca možda ne više iMaca

Usput da napišem, primjetio sam da su se počele pojavljivati fleke na ekranu. Ništa strašno za sada. Primjete se samo kod prvog bijelog ekrana kad se iMac uključi i to u najgornjem dijelu ekrana. Dok mi počnu stvarno smetati vjerojatno će mi jamstvo već isteći. Tada neće biti druge nego šrafi opet sam. Usprkos ovoj epizodi sa tvrdim diskom, a očito da će biti i sa ekranom, još uvijek mi je iMac puno draži od PCja s kojim sam daleko više potrošio vremena na održavanje nego ću to ikada s mojim iMacom.

Glede transporta, hvala ti što si se ponudio, ali ja ipak ne bih volio moju muku prenositi na drugoga, a kurirske su službe ok i ja čak imam spremljenu originalnu ambalažu, ali mi se jednostavno ne sviđa ideja da budem bez iMaca na ko zna koliko vremena, ili pak da mi se ne vrati dok sam ja doma, pa da moram svoju ženu zamarati oko svega toga.

@zabac, disk je kod uključivanja iMaca i dok je još bio relativno hladan, dobro radio, ali čim bi mu se temperatura digla iznad 50'C prema iStatu počeo bi trokirati, pa pretpostavljam da je stvar u kotroleru, nekom čipu koji kad se zagrije počne trokirati. Mogu ga pokušati ugraditi u PC i formatirati pa vidjeti kako će se ponašati, ali ne očekujem ništa bolje.
15.08.2011 | 13:37
59º je vec na granici radne temperature za disk i vrlo vjerojatno uzrok trokiranju. Primjerice radna temperatura WD Caviar Black/Blue je deklarirana na -0° C do 60° C.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.08.2011 | 14:22
@SuperUnknown, istina je to za radnu temperaturu, a meni ponekad disk ide i do 66'C, što znači da mogu u budućnosti opet očekivati probleme. To samo znači da onda iMac nije predviđen za taj tip tvrdih diskova, jer ventilator mi radi i povećava brzinu vrtnje kako temperatura raste, ali očito da nije dovoljno da ga drži unutar potrebne radne temperature

Naravno, ako je iStatu za vjerovati što mjeri?

Možda bi Caviar Green radio hladnije, ali koliko je meni poznato on baš nije namjenjen da bude sistemski disk na desktop računalima.
15.08.2011 | 15:25
iStat, mislim, ne mjeri ništa posebno, on samo prikazuje vrijednosti koje mjere postojeće sonde. Ako one griješe, griješi i iStat.

Općenito, čini mi se da je iMac jednostavno prekoračio prag termičke stabilnosti. Previše komponenti zgruvanih na premalo prostora, prejaki procesori, previše termičke disipacije... Vjerujem da su svi ili gotovo svi kronični problemi novih iMacova više ili manje povezani s tim.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.08.2011 | 18:41
Ok, smayoo, krivo sam se izrazio. Mislio sam zapravo na to da li je za vjerovati što sonde mjere, a iStat pokazuje

U svakom slučaju da je problem sa sondom na tvrdom disku, s obzirom da je novi, ne serijski za iMac, onda bi očitanje temperature bilo u najmanju ruku čudno. S obzirom da mi se čini da je mjerenje temperature ispravno, a iStat samo pokazuje mjereno, onda mora da je neki problem sa kontrolom ventilatora za tvrdi disk. Jučer sam napisao da se brzina vtnje ventilatora podiže kako raste temperatura tvrdog diska, ali krivo sam gledao. Zapravo se ventilator cijelo vrijeme vrti na 1099 rpm bez obzira na temperaturu tvrdog diska. Sad mi nije jasno, zašto?

Skinuo sam sa neta smcFanControl i podigao brzinu vrtnje HDD ventilatora na 2000 rpm i za sad je najviša temperatura 54'C, tako da je barem unutar radnog raspona.
16.08.2011 | 21:38
Automatski rad ventilatora je vjerojatno poštelan u nekim stepenicama pa brzina nije dignuta jer ni temperatura još nije prekoračila stepenicu. Iako je očito to automatsko podešenje neadekvatno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO