Kupnja polovnog MacBook PRO 15.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja polovnog MacBook PRO 15.4

26.07.2011 | 10:01
Odlucio sam za MacBook pro 15,4 sa kraja 2009 CPU-2.53 RAM-4gb 250 HDD i baterija 7h tako on kaze. Cijena mu je 1400km = 5600kn. Kupujem ga od covjeka kojeg sam naso na piku.
Koliko su izdrzljivi ti laptopi i sto im najcesće otkazuje?
I sto trebam gledati kod njega kad ga odem vidjeti?
26.07.2011 | 11:03
Ta serija nije imala tvornickih problema kao ona iz 2008 godine.
Najcesce im otkazuje opticki drive a cesto i hard disk, no oboje se moze jednostavno i jeftino zamijeniti. Sa MacBookom se isporucuje i "Hardware Test" medij pomou kojeg mozes izvrtiti testove koji ce testirati harverske komponente.
Ja bi također provjerio ima li prodavatelj račun jer se često prodaju ukradeni primjerci.
26.07.2011 | 12:42
Ja sam ga pitao za račun kaže da ga nema ima samo adapter i org sustav i laptop. Kaze da ga je takvog dobio od ujaka iz njemačke. Dali mi što mouže biti ako je taj laptop ukraden?
26.07.2011 | 13:39
Pa ne moze ti nista biti, osim da jednog dana policija ti pokuca na vrata i odnese taj laptop

Ako je MBP iz Njemacke, ocigledno je da ce imati i njemacki layout tipkovnice. Nadam se da ti to ne smeta?

Inace ta cijena nije losa, i mogu reci da je dobra kupnja, ukoliko je laptop dobro ocuvan.

Optika ce ti prva otici, na to odmah racunaj.

Pokreni i test baterije pa vidi koliko ima ciklusa punjenja, jer je to jedan od vecih izdataka.
26.07.2011 | 13:40
Ako je krađa prijavljena sa serijskim brojem, onda se u servisu to vidi jer servis treba serijski broj. Tako da bi ja prvo provjerio po serijskom broju.
26.07.2011 | 15:23
Odlučio sam da cu ga kupiti sada samo imam jednu nedoumnicu. On ima dva sa kraja 2009 godine jedan je 13" a drugi 15". sve su im perf iste osim procesorau 13" je 2.3 a u 15" 2,5. Možete mi reći u kome je baterija bolja. I koji je po vama bolji. Men treba za neta,faksa za održavanje web stranic akoje radim i sl. Cjena je 1200km=4800kn za 13" A 1400km=5600 za 15"
26.07.2011 | 15:31
Razliku u brzini proca nećeš primjetiti. Pitanje je da li ti je dovoljan 13" ekran?
Ja recimo imam MBP 13" i najčešće ga spajam na eksterni display, pa mi je 13" idealno za prenositi i sasvim dodvoljno za povremeno surfanje Za ozbiljniji rad mislim da ni 15" nije dovoljno. Pod "ozbiljniji" mislim da sjedenje za kompom po nekoliko sati
26.07.2011 | 15:36
Ja bi osobno uzeo 13" i vanjski monitor kada sam za stolom. Ako ga misliš nositi okolo razlika u dimenzijama i težini se osjeti.
26.07.2011 | 15:49
Ja sam tako i planiro kad nesto radim spojim ga na monitor. A sto se tiče baterije i kvalitete. To su prve serije mbp pa me zanima dali ima kakvih problema sa njima? I sto mi je bolje na tome mbp 13" sto je eng tipkovnica a ne njemacka
26.07.2011 | 18:03
Kad ćeš kupovat provjeri bateriju sa ovim: www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
Koliko znam ova serija nema problema, već kao što je već netko napisao, MBP općenito ima problema sa optičkim driveom, što mogu potvrditi na svom starom MBP.

Uglavnom, ako misliš spajat na vanjski monitor, definitivno 13".
27.07.2011 | 00:05
Na 15" modelu ces nek moci zavrtiti i neku pristojnu igru, dok na 13" koji obicno imaju smece od grafickih, to odmah mozes zaboraviti.

Znam da je laptop za posao, ali cisto da se zna
28.07.2011 | 18:40
Kupio sam MBP 15" baterija je dosta dobra ima samo 115 ciklusa. Ali imam jedan problem nisam dobio instalaciski cd sa njim. A htio bih reinstalirati sustav. Prijatelj mi je dao kopirani mac osx kaze da je napravio kopiju orginalnmog sustava kojeg je imao prije nego sto je prodao svoj mbp. Dali mogu njega instalirati da a da mi sve ostane raditi kako treba?
28.07.2011 | 20:42
Ako je isti MBP u pitanju, vjerojatno da, inače vjerojatno ne. A koji je gore trenutno OS? Koliko kužim, instalacijskih DVD-a s OS-om više nema u redovnoj prodaji, a novi Lion se prodaje preko Mac App Storea ($30, ili tako nešto), a za to moraš biti na 10.6.7.

Ili si možeš kupiti neki retail DVD sa Snow Leopardom preko E-baya.
29.07.2011 | 00:36
Evo odradio sam instalaciju sa kopiranog MAC OS-x sustava i sve radi ok. Sustav je ya isti ovakav kao moj 15" MBP
23.01.2012 | 18:16
Riba kaže:
Ta serija nije imala tvornickih problema kao ona iz 2008 godine.
Najcesce im otkazuje opticki drive a cesto i hard disk, no oboje se moze jednostavno i jeftino zamijeniti. Sa MacBookom se isporucuje i "Hardware Test" medij pomou kojeg mozes izvrtiti testove koji ce testirati harverske komponente.
Ja bi također provjerio ima li prodavatelj račun jer se često prodaju ukradeni primjerci.

Da li "Hardware Test" medij dolazi sa svakim MB/MBP i da li se moze negdje DW taj medij,
jer je zgodno ako ga prodavatelj nema?
24.01.2012 | 01:57
Nekad je dolazio, ali nisam siguran da je sa svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO