04.09.2011 | 17:37
drlovric kaže:
Ma u Hrvatskoj je sve krasno
Ni slucajno ne ukazujte na konkretne probleme jer ce se Smayoo naljutiti
Izvrćeš stvari. Vrlo sam jasno napisao što me je naljutilo. Čemu sad ovaj zlonamjeran i posve osoban napad?
Vi tamo koji godinama ne mozete dobiti adsl internet prikljucak ima da cutite!
I svi vi koji nemate pojma sto je to 3G signal, tisina molim
Upravo sam među takvima. I to čak ne u nekom zabačenom selu, nego Viškovu, koje je, po zadnjem popisu stanovništva, druga jedinica lokalne samouprave u primorsko-goranskoj županiji, odmah nakon Rijeke. Iako općina, veća od svih ostalih gradova u PGŽ, a i od npr. Rovinja, Slatine, Novske, Županje, Gospića, pa i spomenute Makarske.
Pa na tome radim aktivno i konstruktivno. Kuknjava nikad nikom nije pomogla.
Pitajte ljude u Makarskoj (centar grada, ne sela okolo) koliko im je puta ovo ljeto nestalo struje. Mislim koliko puta dnevno?
To naravno podrzava sto je smayoo rekao o porastu broja potrosaca, i drzi vodu, jer rast ditributivne mreze ne prati istim tempom rast potrosnje.
Ali isto tako cinjenica je da niko nista ne poduzima po tom pitanju...
To je sve istina i najveći dio problema leži u Elektrodalmaciji, odnosno, općenitije, HEP ODS-u koji indolentno promatra kako sustav srlja raspadu.
A zašto? E, pa, odgovor je jednostavan - zato što mogu.
A kako mogu? E, pa tako, mogu. Dokle god ima onih koji će podmićivanjem doći do elektroenergetske suglasnosti za koju ne postoje tehnički uvjeti. I onih koji će podmititi poslovođu da upravo njima pošalju terensku ekipu preko reda (pa oni koji očekuju da je sve pošteno plaćeno pa će sad biti i napravljeno na kraju umjesto tjedan dana čekaju mjesec-dva).
I njima sličnih. Koji će k tome reći - svi tako rade, pa što ne bih i ja!
Sve je to začarani krug i svaki problem je barem onoliko naš koliko i onoga na kojeg smo uperili prst. Ako ne i više.
I, da nije nevažno spomenuti i to da, pogotovo u Dalmaciji, postoje deseci tisuća kućanstava koji su odavno dobili elektroenergetsku suglasnost na 2-3, možda 4 kW, a danas u sezoni usisavaju po 20. I prave se blesavi.