Kvar - iMac "mrtav"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kvar - iMac "mrtav"

04.08.2011 | 19:59
Danas kad sam došao s posla primjetio sam da mi je iMac (17", early 2006) i sve ostalo kaj je na istoj strujnoj letvi, ostalo bez napajanja i odmah sam primjetio da je i osigurač izbacilo.

I sada iMac više ne želi upaliti, vjerojatno je nešto pregorilo. :/
Pa mi predložite, što bi sljedeće mogao sam provjeriti, raskopati, pogledati, eventualno naći kvar?

Također sam u zadnjih par mjeseci nekoliko puta znao pronaći iMac-a ugašenog (iako ga nikad ne gasim).

Št li bi to moglo biti?
04.08.2011 | 20:11
Hm, ja sam zbog čestih nestanaka struje već davno nabavio UPC. Kratki nestanak ti ugasi Mac, a zbog toga ti je vjerovatno i otišao. Nazovi iServis pa pitaj za savjet.
05.08.2011 | 11:24
Napajanje ti moze pogledati bilo koji servis elektronike, a u krajnjem slucaju moze se na Ebayu naci novo napajanje za normalnu cijenu.
07.08.2011 | 18:22
Hvala na odgovorima.
Ipak sam išao sam rastaviti iMac, i naravno, napajanje je bilo crne boje i "sprženo". Gledam po ebayu i oglasnicima, napajanje se da kupiti no ipak bih prije volio provjeriti da nije i nešto drugo pregorilo (matična npr.)

Ima li netko ideju kako bi to mogao izvesti, nekako sa PC-a dati iMacu struje?
08.08.2011 | 12:17
Teško bez originalnog napajanja....
17.08.2011 | 22:13
Dakle, imao sam sreće i uspio originalno napajanje kupiti preko njuškala, još je i prodavač skroz ok bio.

iMac je oživio no ide uskoro na prodaju, kupio sam nov Mini u međuvremenu.
03.09.2011 | 22:29
Što je UPC i kako zaštiiti iMac od kvarova ili pregaranja nastslih učestalim nestancima i dolascima struje?
03.09.2011 | 23:08
Mislim da je bila greska u kucanju zove se UPS a vise o tome mozes procitati ovdje : en.wikipedia.org/wiki/Uninterruptible_power_supply
03.09.2011 | 23:10
@Lunatik
Valja bezprekidno napajanje. Ukratko akumulator, na koji se potrošač preusmjeri ako nestane struje. Zaštita? Pa upravo time
03.09.2011 | 23:13
UPS. Uređaj koji osigurava neprekinuto napajanje (pomoću baterija) u trajanju od 5-10 minuta u slučaju ispada mrežnog napajanja. Služi tome da se računalo ne ugasi naprasno, nego da se stigne propisno napraviti shutdown, pospremiti disk, isprazniti cache... Odnosno da za kratkotrajne ispade omogući neprekinuti rad.

Nema baš nikakve veze s kvarovima hardverske prirode. Učestali nestanci i dolasci struje neće pokvariti uređaj, osim ako se ne radi npr. o 100 ispada i uklopa u minuti ili tako nešto.

Hardverske kvarove izazivaju prenaponi koji su najčešće prouzročeni grmljavinom (čak i stotinama km daleko). Da bi zaštitio Mac (i bilo koju drugu elektroničku opremu) od prenapona, za kućne uvjete je najbolje nabaviti produžni kabel - letvu s ugrađenom prenaponskom zaštitom.

Pri tom treba imati na umu još dvije stvari:

1. Da bi prenaponska zaštita radila, električna instalacija mora imati propisno uzemljenje (ne nulovanje, nego moderno uzemljenjenje trećim, žuto-zelenim vodičem) dovoljno malog otpora. Ovo je obično problem u kućama građenim prije 1980-1985. i stanovima građenim prije 1970-1975.

2. Postoje dva tipa prenaponske zaštite - jeftina i skupa. Obje su jednako učinkovite (jeftina je čak nešto pouzdanija), ali jeftina je jednokratna. Jednom kad odradi, upali se crvena signalna lampica koja znači da je zaštita odradila, oprema je spašena, ali je zaštita pregorena i više je nema, treba je zamijeniti. A to je posao za stručnjaka i najčešće se (osim ako to čovjek ne radi sam) ne isplati pa ti onda ostane produžni kabel bez prenaponske zaštite. Skupa je višekratna. Kad odradi, iskoči signalni gumb. Pritiskom na gumb zaštita je opet aktivna.
03.09.2011 | 23:49
Pa u prenaponima i je problem Vraćam se iz sela u Švicarskoj u selo u Slavoniji. Ovdje je u 4 godine 2 puta nestalo struje, i o tome smo tjedan dana prije bili obaviješteni. Razlog, i točno vrijeme. A u Slavoniji, kako mi brat kaže, struja nestaje i dolazi u prosjeku 3 puta dnevno. Valjda je to povezano s izvanzemaljskim aktivnostima i NLO-ima. Gdje se može nabaviti taj kabel i kako točno da ga tražim.
04.09.2011 | 00:04
U tom slučaju bih preporučio UPS s prednaponskom zaštitom. Trebale bi ga imati sve trgovine informatičke opreme. Ovisi o snazi uređaja u Watima, koji bi bili priključeni, treba uzeti UPS.
Koristim ga iz sličnog ili istog razloga, jer imam dosta često nestanke struje, bez upozorenja. Za iMac , router i printer mi je dovoljno 650W da u slučaju nestanka struje prekinem program normalno. To mi je oznaka na UPSu a stvarna snaga izlaznog napona je oko 350W, ako se ne varam.
Pogledaj potrošnu snagu kompjutera, te uređaja koje bi eventualno priključio, te kupi UPS barem 20-30% više izlazne snage, radi sigurnosti. Nadamse da sam ti pomogao !
04.09.2011 | 00:28
Lunatik, ako zaista struja nestaje i dolazi 3x dnevno, to je lokalni problem preslabe trafostanice u tom selu i treba nagaziti Elektroslavoniju da to riješi. U Hrvatskoj je elektroenergetski sustav u prosjeku iznad prosjeka EU što se tiče stabilnosti. Baš ako govoriš o ruralnim područjima, situacija u HR je bolja nego npr. u Njemačkoj, Švedskoj, Italiji ili Španjolskoj. Kako je u Švicarskoj - ne znam, ali mogu vjerovati da je tako dobro kako kažeš (uz naznaku da tamo struja sigurno nema socijalnu cijenu). No u Hrvatskoj baš tako loše kako pišeš može biti mjestimično, zbog nekih specifičnih lokalnih problema.

No, da ne skrećem s teme, ako ti električna mreža zaista ispada tako često, onda je jzelkov savjet na mjestu - nabaviti UPS s ugrađenom prenaponskom zaštitom. Gdje? U nekoj boljoj i većoj trgovini informatičke opreme, u Zagrebu, Osijeku, Rijeci... U manjim mjestima i manjim trgovinama vjerojatno ne drže UPS-ove, ili drže one najjeftinije koji niti imaju zaštitu, niti su baš pouzdani.

Ako ipak želiš samo produžni kabel s prenaponskom zaštitom, opet probaj u nekoj boljoj i većoj trgovini informatičke opreme, u Chipoteci, ili u nekoj boljoj i većoj trgovini elektromaterijala. Mjesta kao što su Bauhaus, BauMax, Praktiker i sl. također igraju. Tražiš produžni kabel s prenaponskom zaštitom koja nije jednokratna (s lampicom), nego automatska (s tipkom za reset).

Ali, ako se radi o slavonskom selu, vodi računa o napomeni koju sam naveo vezano za uzemljenje! Kuća mora imati trožičnu električnu instalaciju (smeđa-plava-žutozelena) i propisno izveden temeljni uzemljivač tako da je uzemljenje instalacije otpora ne većeg od nekoliko ohma.
04.09.2011 | 00:46
Otprilike 250 kuna mjesečno, s tim da je minimalac 18 000 kuna. Toliko o socijalnim cijenama . Struja je uvedena prošli mjesec, moraću se raspitati za detalje. Hvala na odgovorima! Zasad mi se ovaj UPS s prednaponskom zaštitom čini kao najbolja opcija. A što se ganjanja Elektroslavonije tiče, prije mjessec i pol sam platio priključak vode i guess what?, još nije priključena.
04.09.2011 | 01:17
Pa kad je tako super u Švicarskoj, što se onda vraćaš?
Kakve veze ima Elektroslavonija s priključkom vode? Napisao sam da treba gnjaviti Elektroslavoniju jer se u selima takvi problemi kao što je opisano obično dešavaju zato što je lokalna trafostanica preopterećena novim potrošačima (npr. tamo gdje je jučer bilo obiteljsko gospodarstvo danas nikne svinjogojska farma za 400 komada svinja i sl.). Elektroslavonija izdaje elektroprivrednu suglasnost na priključenu snagu i dužna je osigurati opskrbu za taj teret (ili odbiti izdati suglasnost dok se ne riješi investicija). Postoje pravilnici, papirologije i procedure. Ako netko želi riješiti problem, neka piše dopise i fakseve, sve po pravilnicima i procedurama. Ako ne riješe, i ne daju nikakav odgovor, pošalje sve novinarima. Stvar funkcionira.

Ali jbg to se ljudima ne da, nego je lakše ovako kukati i ništa ne poduzimati. Nigdje na svijetu nije nijedna velika firma, ni državna, ni privatna, počela odgovorno i pošteno raditi svoj posao dok je nisu ljudi sami nagazili i natjerali na to. To je evolucija društvenog sustava.

I, ne da je bitno, razumjeli bi te svakako, ali nije prednaponska, nego prenaponska zaštita (zaštita od prenapona, tj. od prevelikog napona).
04.09.2011 | 01:32
www.immergenugstrom.ch/assets/sources/18...klung.jpg?1286213588

Kaže, dakle, da je cijena kWh trenutno oko 0,19 CHF/kWh, tj. po trenutnom tečaju oko 1,23 kn/kWh. I to za vrlo štedljiv razred potrošnje do 4.500 kWh/god. Uglavnom, jest skuplje 42% od struje u Hrvatskoj što znači da je u relativnom omjeru jeftinije, ali je dosta jeftinije od Njemačke, Italije, Engleske... Moram priznati da nisam mislio da još ima zemlje na zapadu gdje je struja tako jeftina.

Tvojih spomenutih 250 kn mjesečno znači oko 200 kWh mjesečno. Podijeljeno na 720 koliko mjesec u prosjeku ima sati znači da ti je prosječno opterećenje 280 W. Nije nemoguće, ali je upola štedljivije od njihovog vrlo štedljivog razreda. U principu to znači da nemaš ništa na struju osim elektroničkih uređaja i nekoliko štednih lampi te frižidera. Tako da mislim da možda ipak trošiš malkoc više, ha? Ili se radi o garsonijeri u kojoj živiš sam (i pri tom veći dio dana provodiš na poslu).
04.09.2011 | 01:42
Moram, inače ne bih. Nisam rekao da je super.Nekome je, nekome nije, kao i svugdje. ES i voda nemaju direktne veze, samo ilustracija kako stvari funkcioniraju. Prije otprilike 5 godina, jedan dan je struja sat vremena nestajala i dolazila par puta u minuti. Problem je, dakle, vjerojatno u trafostanici. Pa jzelko mi je preporučio preDnaponsku zaštitu, vjerojatno je napravio lapsus, samim time i ja.
04.09.2011 | 01:58
Ma vidi, reagirao sam baš zato što mi smetaju takve generalističke "kod nas je sve q..." kritike. Apsolutno se slažem da u Hrvatskoj puno toga ne funkcionira kako bi trebalo ili kako znamo da bi moglo, ali ovakvo paušalno pljuckanje me uvijek smeta jer je ovdje puno ljudi koje se svaki dan trudi i bori da svojoj djeci ostave bolje, zdravije, pametnije i poštenije društvo.

Dakle, prije 5 godina bio je jedan dan kad se dogodio neki kvar koji su otklanjali sat vremena. I od toga si ti kreirao generalnu tezu "U Švicarskoj je nestalo struje 2x u 4 godine, a u Slavoniji nestaje 3x dnevno.". Zašto? Čemu?

Vjerujem da te takve stvari frustriraju, kao i mene. Ali ako nemaš volje učiniti nešto konstruktivno (u okviru svojih mogućnosti i dosega) da ih popraviš (ili da radiš na njihovom popravljanju), čemu to hračkanje iz visine? Zar ti to pomaže? Ili nekom drugom?

To s vodom nije ilustracija kako stvari funkcioniraju. To je problem (društveni, sustavni, politički) koji treba riješiti. Ako oni ljudi kojima se takvi problemi dešavaju - sami ne pokrenu njegovo rješavanje - tko će onda? Nije ni u Švicarskoj uvijek sve bilo tako super uređeno. I oni su do toga došli mukotrpno, kroz generacije. I vlastitim angažmanom.
04.09.2011 | 02:31
Da, zivim u garsonijeri, i cijeli dan sam na bausteli. Sretan? Se to uklapa u tvoju šablonu? Čemu sarkazam, ili da se malo slobodnije izrazim, podjebavanje?! Ne pljuckam paušalno. To što se dogodilo prije 5 godina sam naveo kao dokaz da vjerojatno trafo nije u redu. Nisam stvorio nikakvu generalnu tezu, nemoj raditi ono za što mene optužuješ, a to je hračkanje iz visine, kako ti kažeš. Prekjuče je 3 puta nestala struja, dan prije toga 2 puta, itd... Nešto nije u redu i želim se osigurati koliko je u mojoj moći. Zar sam ja rekao da je kod nas sve u k...? Problem je konkretan i navodim konkretne primjere. Tema je struja, ne pravo glasa žena, odnos prema strancima ili uloga za vrijeme ww2.
Prilozi:
04.09.2011 | 02:53
smayoo kaže:
www.immergenugstrom.ch/assets/sources/18...klung.jpg?1286213588

Kaže, dakle, da je cijena kWh trenutno oko 0,19 CHF/kWh, tj. po trenutnom tečaju oko 1,23 kn/kWh. I to za vrlo štedljiv razred potrošnje do 4.500 kWh/god. Uglavnom, jest skuplje 42% od struje u Hrvatskoj što znači da je u relativnom omjeru jeftinije, ali je dosta jeftinije od Njemačke, Italije, Engleske... Moram priznati da nisam mislio da još ima zemlje na zapadu gdje je struja tako jeftina.

Tvojih spomenutih 250 kn mjesečno znači oko 200 kWh mjesečno. Podijeljeno na 720 koliko mjesec u prosjeku ima sati znači da ti je prosječno opterećenje 280 W. Nije nemoguće, ali je upola štedljivije od njihovog vrlo štedljivog razreda. U principu to znači da nemaš ništa na struju osim elektroničkih uređaja i nekoliko štednih lampi te frižidera. Tako da mislim da možda ipak trošiš malkoc više, ha? Ili se radi o garsonijeri u kojoj živiš sam (i pri tom veći dio dana provodiš na poslu).

Ako ovaj post nije klasični primjer "hračkanja iz visine", onda ne znam što je . Čemu to, smayoo? Zašto bih lagao?! U ove 4 godine računi za struju su se kretali od 115-190 CHF. To je potrošnja za 3 mjeseca, znači ako uzmemo prosjek od 150 CHF, mjesečni račun je 50 CHF. Po sadašnjem tečaju više od 250 kuna, po onom unazad 2 godine dosta manje. Stan je četverosobni. Supruga, kćerka i ja. Televizor, iMac, router, perilica rublja, perilica posuđa, šporet ( tako se kaže u Slavoniji ), zamrzivač, toster i 10-ak neštednih lampi.
04.09.2011 | 09:45
Ispričavam se što sam te uvrijedio. Sasvim sigurno nisam imao namjeru biti sarkastičan. Garsonijera je realni scenario za tako nisku potrošnju struje, a ne šablona (koju si sam konstruirao). I na kraju ispada ipak da trošiš ne malkoc, nego dosta više (30%) od onog što si napisao (jer ne trošiš 250 kn, nego 50 CHF). Eto, to sam htio dokazati.

Ja nemam šablonu. Niti sam tražio šablonu za tebe. Jednostavno sam se pobunio protiv šablone koju ti namećeš. "U Švicarskoj je super, a u Hrvatskoj je sr...". I ja ti onda pokušam objasniti u čemu može biti problem i kako ga treba rješavati, a ti meni pričaš o vodovodu "ilustrirajući" time - što?

I, moram priznati, mene to vrijeđa. Ne vrijeđa me to što tko misli o Švicarskoj, Njemačkoj, Engleskoj ili Americi. Uopće me nije briga za pravo glasa žena, odnos prema strancima u Švicarskoj, ili njena uloga u WW2. Vrijeđa me stav "u Hrvatskoj je sve sr...". Puno toga jest, ali to nam nitko neće popraviti, ako nećemo mi sami.

Eto, to je nihilizam koji je meni s tvoje strane zasmetao i šablona koja je mene uvrijedila.
04.09.2011 | 13:53
Ispričavam se i je tebi, ako si iz moje usporedbe stanja u strujnoj mreži u dva sela iščitao da je u Švicarskoj sve super a u Hrvatskoj sr..e. Zbog takvih paušalnih ocjena se stalno sukobljavam s većinom "naše" populacije ovdje. I zbog toga što "ljudi u Hr ništa ne rade, samo sjede u kafićima, itd...". Općenito takvih crno-bijelih, neargumentiranih stavova. Tako da te razumijem, ali ne stavljaj mi u usta nešto što nisam rekao.
Prvi račun za struju je bio 129 CHF, po tadašnjem tečaju manje od 200 kuna za jedan mjesec. Zadnji 155 (svibanj 2011), po tadašnjem tečaju oko 300 kuna. Znači prosjek u ove 4 godine je otprilike 250 kuna. Na zahtjev dajem knjižicu s potvrdama o uplatama na uvid.
Što se vode tiče, ona ilustrira ono što mi ti dobronamjerno savjetuješ, a to je borba za bolje sutra ( eto malo patetike ). Kako? Ne sjedenjem skrštenih ruku par mjeseci dok se sami ne sjete priključiti, nego svakodnevnim nazivanjem, traženjem razgovora s odgovornim osobama itd... Isto kao i prije 5 godina kada sam nakon 20-ak minuta telefonskih razgovora konačno došao do nekog u ES, podružnici Vinkovci, koji mi je obećao poslati radnike na teren. Tih 20-ak minuta je uključivalo i razgovore sa arogantnim i nepristojnim službenicima/šefovima odjela, koje sam poslije prijavio njihovim nedređenima. Da li je bilo kakve koristi od toga, ne znam, ali je sam svoju građansku dužnost ispunio. Vjerujem da se to uklapa u popravljanje stanja koje spominješ.
Dakle, cilj mi nije pljuvati po Hr, u kojoj nije sve sr..e, ali dosta toga jest. I slažem se, to možemo srediti jedino mi sami, korak po korak.
Hvala jzelku i tebi na savjetima.
04.09.2011 | 14:08
Zovi, samo zovi svi će ... . Ako bude još štogod nejasno, slobodno se javi !
04.09.2011 | 14:53
Nema na čemu. Drago mi je da se oko bitnog na kraju ipak slažemo. I da sam pogrešno protumačio tvoje riječi.
04.09.2011 | 15:18
Ma u Hrvatskoj je sve krasno

Ni slucajno ne ukazujte na konkretne probleme jer ce se Smayoo naljutiti

Vi tamo koji godinama ne mozete dobiti adsl internet prikljucak ima da cutite!

I svi vi koji nemate pojma sto je to 3G signal, tisina molim

Pitajte ljude u Makarskoj (centar grada, ne sela okolo) koliko im je puta ovo ljeto nestalo struje. Mislim koliko puta dnevno?

To naravno podrzava sto je smayoo rekao o porastu broja potrosaca, i drzi vodu, jer rast ditributivne mreze ne prati istim tempom rast potrosnje.

Ali isto tako cinjenica je da niko nista ne poduzima po tom pitanju...
04.09.2011 | 15:36
Jednom je Riba reko gorku istinu : "Mi smo loši gospodari ali dobre sluge". Dok god se to ne promijeni (u glavama), bit će ovako.
04.09.2011 | 17:37
drlovric kaže:
Ma u Hrvatskoj je sve krasno

Ni slucajno ne ukazujte na konkretne probleme jer ce se Smayoo naljutiti

Izvrćeš stvari. Vrlo sam jasno napisao što me je naljutilo. Čemu sad ovaj zlonamjeran i posve osoban napad?

Vi tamo koji godinama ne mozete dobiti adsl internet prikljucak ima da cutite!

I svi vi koji nemate pojma sto je to 3G signal, tisina molim

Upravo sam među takvima. I to čak ne u nekom zabačenom selu, nego Viškovu, koje je, po zadnjem popisu stanovništva, druga jedinica lokalne samouprave u primorsko-goranskoj županiji, odmah nakon Rijeke. Iako općina, veća od svih ostalih gradova u PGŽ, a i od npr. Rovinja, Slatine, Novske, Županje, Gospića, pa i spomenute Makarske.

Pa na tome radim aktivno i konstruktivno. Kuknjava nikad nikom nije pomogla.

Pitajte ljude u Makarskoj (centar grada, ne sela okolo) koliko im je puta ovo ljeto nestalo struje. Mislim koliko puta dnevno?

To naravno podrzava sto je smayoo rekao o porastu broja potrosaca, i drzi vodu, jer rast ditributivne mreze ne prati istim tempom rast potrosnje.

Ali isto tako cinjenica je da niko nista ne poduzima po tom pitanju...

To je sve istina i najveći dio problema leži u Elektrodalmaciji, odnosno, općenitije, HEP ODS-u koji indolentno promatra kako sustav srlja raspadu.

A zašto? E, pa, odgovor je jednostavan - zato što mogu.

A kako mogu? E, pa tako, mogu. Dokle god ima onih koji će podmićivanjem doći do elektroenergetske suglasnosti za koju ne postoje tehnički uvjeti. I onih koji će podmititi poslovođu da upravo njima pošalju terensku ekipu preko reda (pa oni koji očekuju da je sve pošteno plaćeno pa će sad biti i napravljeno na kraju umjesto tjedan dana čekaju mjesec-dva).

I njima sličnih. Koji će k tome reći - svi tako rade, pa što ne bih i ja!

Sve je to začarani krug i svaki problem je barem onoliko naš koliko i onoga na kojeg smo uperili prst. Ako ne i više.

I, da nije nevažno spomenuti i to da, pogotovo u Dalmaciji, postoje deseci tisuća kućanstava koji su odavno dobili elektroenergetsku suglasnost na 2-3, možda 4 kW, a danas u sezoni usisavaju po 20. I prave se blesavi.
04.09.2011 | 17:55
Pravo je pitanje zasto takve ne odrezu? Naravno, zbog love, ali ako im pada cijeli sustav zbog toga nije bas ni najjeftinije ponovno podizanje.
04.09.2011 | 18:06
Ja sam mislio da je tema Kvar-iMac
04.09.2011 | 19:09
Pa i je tema Kvar-iMac. Kad nema struje iMac ne radi! LOL
Traži se riješenje kako iMac ipak radio kad nema struje. Jedini je problem što se ne zna koliko neće biti struje pa je teško izdimenzinirati bateriju. LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO