Magic Mouse pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic Mouse pitanje

10.08.2011 | 13:56
Pozdrav!
Evo me, nov sam. Prije dva tjedna mi je stigo MacBook Pro 15" i7 2.2 sa hires antiglare ekranom i PREZADOVOLJAN sam!

Jucer sam kupio Magic Mouse i imam jedan problem, ako on to je. Naime, moguće je kliknut prstom skroz lijevi rub, čuje se klik i miš reagira. Ali kada probam kliknut skroz desno ili pola centimetra od desnog ruba ne cuje se klik niti mis reagira na klik. Dal je to normalno ili bi cijela prednja površina trebala biti za klik? Pa da znam dal da ga odem zamijenit.
10.08.2011 | 14:31
meni klika na obje strane.
10.08.2011 | 18:37
Po zadanoj postavci radi samo lijevi klik, tj. Apple još uvijek njeguje filozofiju rada sa samo jednom tipkom miša. Nadalje, moguće je raditi i sa desnim klikom (kao na PC-u), no tada se to mora podesiti u System Preferences. Tamo podesi tu opciju i sve će biti u redu.
10.08.2011 | 19:16
Nemam Magic Mouse, nego Mighty, na kojem se isto čuje klikanje kad pritišćeš s obje strane, a onda se ovim podešenjem koje spominje Dražen određuje da li je to desni ili lijevi klik. Ali mislim da bi se moralo fizički čuti i osjetiti "klik" kad pritišćeš s desne strane.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.08.2011 | 19:51
Magic Mouse, kao što se može vidjeti na slici ima samo jedan mikro prekidač za tipku i to na lijevoj strani. Da li se radi o desnom kliku vjerojatno prepoznaje zahvaljujući površini osjetljivoj na dodir za geste. Da bi to funkcioniralo, potrebno je učiniti ono što je Dražen napisao.

MagicMouseTipka.jpg
10.08.2011 | 22:17
Isto tako to funkcionira i kod Mightyja. Samo je jedan mikrić, i zato moraš dići srednji prst od miša kad klikaš, ako želiš da to skuži kao lijevi klik. Ali gdje god da pritišćeš, lijevo ili desno, uvijek se čuje kako klika.
11.08.2011 | 14:44
Stvar je u mehanickom problemu, nije problem u softwareu i desnom kliku u OS-u.

Bio sam u iStyleu i oni su to pogledali, svi smo se cudili kako ne radi. Govorim o mehanickom kliku koji mora bit jednak na gornjem dijelu misa, lijevo i desno po rubovima. Znaci ne moguce ga je kliknut desno, pola cm od ruba. Otvorili smo novog, isto ima taj problem, ali malo manje izražen. Serviser im je na godisnjem. Tak da cemo u utorak otvarat jos pakiranja, ne valja cijela serija izgleda.
12.08.2011 | 12:30
Sank kaže:
Magic Mouse, kao što se može vidjeti na slici ima samo jedan mikro prekidač za tipku i to na lijevoj strani. Da li se radi o desnom kliku vjerojatno prepoznaje zahvaljujući površini osjetljivoj na dodir za geste. Da bi to funkcioniralo, potrebno je učiniti ono što je Dražen napisao.

Sank, imaš ti još tih Magica rastavljenih? Kaj je unutra isto ona folija kao i na Moćnomišu ili je drugačija tehnika?

Naime, svrbi me da napravim gornje kućište od karbona pa.....

Moćnomiša sam napravil, iako je za_eban oblik, obli na sve strane, jako ga je teško izvesti da bude dobar.....

Dakle, ako ima tko rahmetli Magica (ne Johnsona, nego miša), javljam se za posudbu da skinem kalup.....
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.08.2011 | 13:15
Djuro, pa zapravo nemam rastavljenog. Onu sliku sam posudio sa iFixita Medjutim, ja ne koristim svog magica jer mi zumiranje s njim baš ne ide onako kako bi ja htio pa sam si nabavio jednog drugog mišonju. Mogu ti ga posudit za tu svrhu ako hoćeš? Ako je i proces destruktivan isto nema veze.
12.08.2011 | 21:45
Zapravo, pitanje svih pitanja jest: ona njegova gornja ploha, ona je osjetilna na dodir, ne? Ili je samo gore radi šminke? Jer moćnomiš ima s unutarnje strane ona plastike neku foliju za koju ja procjenjujem da joj se na neki način mijenja provodljivost struje pa na temelju toga moćnomiš 'zaključuje' je li u pitanju lijevi ili desni klik...
Kod magica se stvar komplicira utoliko kaj on podržava i skrolanje....

Žal mi je uništiti magica, kaj ti je?! Prije se budem malo probal informirati o tome kak on radi pa da vidim jel uopće ima smisla moja ideja...

Čujemo se, u svakom slučaju
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.08.2011 | 02:29
Je, ispravno si zaključio, ispod blještave plastike nalazi se kapacitivna folija sa senzorima, kao na slici:

334884207.jpg

Ako je za dobrobit i nova znanja, onda je uništenje jednog magica sasvim prihvatljivo. Meni bi bilo zanimljivo da možeš napravit zamjenski pokrov koji bi unio malo živosti u dizajnu, a ne da bude bolnički bijeli. Ako ti je lakše budem ga ja rastavio pa poslao to što ti treba za napravit kalup.
13.08.2011 | 08:53
Ne, nisi me skužil. Skidanje kalupa nije destruktivan proces. Na to sam mislil. Ajde onda rastavi magica pa probaj uslikati njegovu unutrašnjost gornje plohe. Da vidim na koji je način spojen s bazom. Vjerojatno ima pante kao i moćnomiš, ali je jedonostavniji utoliko kaj nema kuglicu koja jako komplicira stvari.
IZUZETNO bitna je debljina stijenke i njen materijal; meni se s jednim moćnomišem koji sam napravil samo presvlačenjem dogodilo da onda ta folija nije više reagirala pa nije razlikoval lijevi i desni klik.
Čujemo se
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.08.2011 | 11:37
Ma kužim da sam proces izrade kalupa nije destruktivan, ali je problem što Apple jako voli ljepilo i daje mu prednost pred vijcima tako da su gornja ploha, kapacitivna folija i nosač međusobno slijepljeni, a odljepljivanje može biti i često jest destruktivan proces, na žalost.

Još odvajanje nosača, one crne plastike možda može proći bez posljedica, ali skidanje kapacitivne folije je vrlo upitno. Zato mi se čini da bi takvu foliju trebalo nekako nabaviti za izradu zamjenskog dijela. Na iFixit su tako sve odvojili osim gornje plohe i kapacitivne folije, vjerojatno zato jer bi taj dio bio destruktivan.

Evo ti linka gdje možeš vidjeti cijeli proces rastavljanja i komentare:

www.ifixit.com/Teardown/Magic-Mouse-Teardown/1240/1
13.08.2011 | 13:13
Gle, upravo ovo je pitanje svih pitanja: ako se ova folija da odvojiti, onda sve skupa ima smisla da se napravi the Dark One

Inače, nula bodova. Hm, bi li se , možda, moglo nabaviti tu foliju kao rezervni dio? Sumnjam, miševe vjerojatno cijele mjenjaju i bacaju u smeće; to niko ne bu popravljal, ne?

S tim, da ako se napravi samo iz jednog sloja karbona, i kroz njega bi se vidjelo, ali kariranim uzorkom
Picture_2-20cce2af537a1de2ea533b44a88f71d7.png
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.08.2011 | 13:41
Moj je Magic mouse našao novog vlasnika, srećom za njega, prije nego sam ga išao rastavljati. Pokušao sam pronaći da li se negdje može nabaviti folija sa kapacitivnim sensorima, ali nisam imao uspjeha. Da provjerim da li se folija može skinuti bez destrukcije trebao bi mi drugi magic. Da li možda netko ima nekog magica koji više ne radi?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO