05.10.2011 | 15:50
The Reem kaže:
nisi razmisljao da dedice i bakice imaju slabiji vid,ne? tako da sto veci ekran to bolje.Nov ipad + BT tipkovnica kosta vise pa cak i sam ipad kosta vise od ovog
laptopa.
Ti baš i ne znaš što pričaš?
15" ekran na lapu kojemu podesiš veći font i slično po specifikacijama možda i izgleda bolje od 10" ekrana - ali u praksi to neće usrečiti gospođu. Jesi li predvidio moju rečenicu o iskonskom strahu "da nešto ne pokvare"? Čovjek će si sa laptopom (bilo kojim), samo natovariti česte odlaske i servisiranje, a ako nije vičan linuxu, onda i frustracije.
Ponoviti ću - umirovljenica koja bi čitala, napisala mail, ovo, ono, po mogućnosti sa HR jezikom i nekakvom zaštitom od mogućih kvarova. Odgovor je iPad, isprobano u praksi.
Zapravo bi bilo najbolje da čovjek odnese svoj laptop na par dana toj gospođi (s kratkim isntrukcijama), a zatim i iPad, pa da se žena sama odluči.
Ova tvoja zadnja recenica je u stilu Stiv Jobsa i nju necu komentarisati "Velim ti, po svom iskustvu sa umirovljenicima, sve osim iPada ti je kolosalna greška, čak i da kreneš sa nekim Macom, imao bi zajebe i intervencije, kak ne bi tek sa linuxom"
Što je to u stilu Steve Jobsa? Reci mi, a ja idem po trapke i dolčevitu da bude uvjerljivije.
Volontirao sam u staračkom domu, stalno sam u kontaktu sa slabovidnim i slijepim osobama i znam o čemu pričam, iPad svi rado uzimaju u ruke, a od kompjutera uglavnom bježe kao od vraga.