Preporuka za kupnju rabljenog prijenosnika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za kupnju rabljenog prijenosnika

• iMo
  • Korisnik
  • 19
22.08.2011 | 23:08
Trebam dati savjet starijoj osobi za kupnju 1. računala. Primarna namjena: korištenje Interneta.

Moje iskustvo s Mac-om je takvo da bih za sebe radije kupio rabljeni Mac negoli za iste novce novi PC. Zato molim znalce da se osvrnu na dva aktualna oglasa koja su mi cijenovno pristupačna, da ih prokomentiraju i obrate mi pažnju na što obratiti pažnju kad ih budem mogao nakratko isprobati?

Također, na što bih morao pripremiti dotičnu osobu ukoliko kupi rabljeni laptop, na kakva neugodna iznenađenja mora biti spremna?

+++

1. oglas: RENEPOSAVEC
PowerBook G4 15" Alu
1.67 GhZ PPC
2 GB DDR2
80 GB HDD
USB 2.0
FW
Ati Radeon 9700 128 MB vram
1440x900
DVDRW
na njemu je 10.5.8
BlueTooth
Airport Extreme
ima sav originalan software koji je dosao s njim, koji ukljucuje 10.4 Tiger-a te software po zelji
u super stanju, na poklon uz njega ide torba, te airplane/car charger
Cijena: 1700 KN
Kontakt:
Posavec, Rene
0981637584
Zagreb

+++

1. oglas: MATKONI
iBook G4 12" 1.33 GHz 1.5gb
Prodajem jako očuvan apple iBook G4. Prije dva tjedna je kupljena nova baterija 4400 maH i drži do četiri sata. Kao što možete vidjeti po slikama, ima 1.33 GHz procesor te 1.5 gb ram. Odličan je za surfanje internetom te gledanje filmova, pisanje radova. Također imam originalnu kutiju sa svim priključcima i dodatcima te originalnim 10.4. sustavom. Trenutno je instaliran 10.5.8. Koji radi vise nego odlicno. Takoder su instalirani
Firefox
Vlc Player
te mnogi drugi programi.
Cijena je 1299kn.
Laptop se može pogledati u Zagrebu i Bjelovaru, a na upit mogu poslati i detaljnije slike.
Za sve dodatne upite zvati na
091/93-16-702
Cijena: 1299 KN
Kontakt:
Dragoner, Matej
0919316702
Zagreb
  • User
  • Posjetitelj
22.08.2011 | 23:24
Kratko i jasno - ne kupuj ništa od ovoga.

Nije da ne želim da oglašivači prodaju te strojeve, no smatram da čak ni za korištenje Interneta u nekim slučajevima ove mašine neće biti dovoljne. Flash će sigurno trzat, youtube vrlo vjerojatno na većim rezolucijama, a i sve je teže naći moderan browser koji će radit na PowerPC procesoru (ne znam jel ih itko još i radi za tu arhitekturu).

Moj ti je savjet da pucaš barem na nekakav stariji macbook, jer se sigurno može nać za oko 2000-2500 kn, što nije toliko puno iznad tvog dozvoljenog budžeta, a razlika je nebo i zemlja. Bilo što drugo od Macova na Intelu (i to po mogućnosti Core 2 Duo, ne Core Duo) je isto OK.

E da, i na svaki MacBook osim onih prvih možeš stavit Lion, dok je Leopard granica za iBook i PowerBook.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
22.08.2011 | 23:30
Hvala, User. Da čujem što će još neki drugi reći ...
23.08.2011 | 00:02
Ja se slažem. Ako se već kupuje, onda bi trebalo kupiti nešto novije.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
23.08.2011 | 00:11
I opet, hvala na savjetu : )
23.08.2011 | 00:28
Takodjer, iako su PPC strojevi i danas sasvim sposobni, nazalost sve vise softvera vise ne izlazi u PPC verziji. Danas PPC hardware nema nise smisla kupovati osim ako nije izuzetno povoljan ili ima sasvim odredjenu namjenu.
23.08.2011 | 01:23
Ipak ti strojevi imaju samo muzejsku vrijednost bez obzira što savršeno dan danas funkcioniraju. Osobno između ostalog posjedujem iBook G4 800Mhz i Mac Mini G4 1.5 GHz, no nažalost teško mogu nekome preporučiti surfanje na tim strojevima. Današnje stranice su ipak (neopravdano) prezahtjevne za taj hardware. FireFox browser je ostao na 3.6.x verziji za PPC.

Preporučujem da svakako razmotrite nabavku Intel based hardware-a. Naravno po što nižoj cijeni.
23.08.2011 | 09:10
Evo, kad su svi preporučili Intel, ja budem ona iznimka, koja potvrđuje pravilo? Ako možeš kupiti onaj G4 na 1,67 Ghz za, jesam dobro vidio, 1300 kn?, ond abi ja napravil baš to. I sad ti pišem s Powerbooka G4 na 1,33 GHz koji sam prije dvije godine platio 2400 kuna i stroj radi i danas bez IKAKVIH problema.
Pošetak upita je išao, ako se ne varam, starije osobe trebaju stroj za surfanje? To je posve DOBAR stroj za surfanje. Flash zavrti bez osobitih problema i ne trza na jubitu, samo kaj ventilator proradi na 5000/min kaj se čuje. I opet, ako su u pitanju starije osobe kojima je to prvo računalo, taj podatak nije bitan.
Soft. Na PPC stroju možeš pogoniti maksimalno OSX 10.5.8. Skrenuo bih pažnju poštovanom mnoštvu da je to vrlo konkurentan OSX koji nije NI ZA ŠTO zakinut u odnosu na 10.6 i ni za što BITNO u odnosu na 10.7. Sve radi ko grom, zadnji safari 5 ide i na 10.5 sisteme, možeš upariti s kompom i Magic mouse, zadnji Itunesi su također tu pa radi i AirPlay. iLife ti radi KOMPLET do 8-ice, mislim, nisam ziher. Obrada texta: Office 2004 radi na ovom stroju savršeno, Office 2008 je teška mrcina koja izuzetno loša an ženeral pa tako davi i ove strojeve. Adobe CS3 ti radi najnormalnije na ovim mašinama i nije takva nekretnina kak svi misle, iako sumnjam da budu one starije osobe s početka teksta prelamale nekaj ili obrađivale fotke u PS-u.
Konačno, pouzdanost: G4 mašine su IZUZETNO pouzdani kompovi na kojima se ja nisam susrel niti s jednim otkazivanjem matične. Najčešće ode napajanje na powermacovima i to zbog udara struje iz mreže.
Skrenuo bih ti pažnju na site: www.lowendmac.com pa ćeš vidjeti koliko ljudi još radi i na G3 i na njima zarađuju novce, jer su kompovi sad nezamislivo jeftini.
Da se razumijemo, i ja bi novi air, onaj nađiđan do übera, ali kad trezveno razmislim i malo zastanem, piskaranje i surfanje ostale relativno nezahtjevne zadaće mogu posve dobro obaviti i na ovom stroju.
Intel macbookovi se kreću od 3500 (ako je riječ o Core2Duo mašinama) i kad ih primiš u ruku i na koljena, osjeća se da plastika ipak cvili i piga se. Na aluminijskim powerbookovima nema tog problema.
Ako je to doista komp za starije osobe na kojem se ti ne misliš švercati tu i tamo, ja bih išao na najjeftinijiu soluciju.
A dečki nek me sad napadnu s razlozima protiv te odluke, ali prije neka zamisle starije osobe koje su sjele za komp prvi put u životu i traže slovo d na tipkovnici....
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
23.08.2011 | 09:48
Hvala svima koji su iznijeli svoje mišljenje. Nekako mi je najutješnije ovo posljednje i to sam od nekoga htio čuti. Ipak, postoji mala zadrška: Ako bi zbog bilo čega bilo problema kod surfanja (sporost, neotvaranje nekih važnih sadržaja - ne igrica!) gospođa bi mogla pomisliti da sam je iz nekog razloga htio preveslati. To što se tiče problema s Flash-om na G4 pogađa uglavnom one kojima su važne igrice - čini mi se?! ... Ali ako žena želi pratiti aktualne vijesti na portalima, poslati koji e-mail i povremeno napisati dopis, smatram da je nepotrebno kupovati bilo koji novi stroj, bilo PC bilo Mac, a da je važnije ponuditi joj OS na kojemu se neće bakćati s virusima i prečestim servisiranjem. Možda bi bilo najbolje kad bi joj netko mogao posuditi stroj da ga koristi sat-dva pa da sama vidi je li to to ... : )
  • User
  • Posjetitelj
23.08.2011 | 12:10
Djuro genijalac kaže:
Evo, kad su svi preporučili Intel, ja budem ona iznimka, koja potvrđuje pravilo? Ako možeš kupiti onaj G4 na 1,67 Ghz za, jesam dobro vidio, 1300 kn?, ond abi ja napravil baš to. I sad ti pišem s Powerbooka G4 na 1,33 GHz koji sam prije dvije godine platio 2400 kuna i stroj radi i danas bez IKAKVIH problema.

1700 kn, što je dovoljno blizu 2000 kn

Djuro genijalac kaže:
Pošetak upita je išao, ako se ne varam, starije osobe trebaju stroj za surfanje? To je posve DOBAR stroj za surfanje. Flash zavrti bez osobitih problema i ne trza na jubitu, samo kaj ventilator proradi na 5000/min kaj se čuje. I opet, ako su u pitanju starije osobe kojima je to prvo računalo, taj podatak nije bitan.

Uzmi u obzir da su to mašine koje su stare minimalno 5-6 godina i vrlo je upitno dokle će još gurat. Ne kažem da nisu kvalitetne (imamo doma iMac G3 kupljen 2000. ili 2001. i dan danas hardver radi besprijekorno), ali u toj dobi više ne znaš koliko će stroj još izdržat. Može izdržat još 5 godina, a može ti sutra krepat. Može i noviji stroj, naravno, ali su šanse ipak manje, a dobiješ i performanse.

Djuro genijalac kaže:
Soft. Na PPC stroju možeš pogoniti maksimalno OSX 10.5.8. Skrenuo bih pažnju poštovanom mnoštvu da je to vrlo konkurentan OSX koji nije NI ZA ŠTO zakinut u odnosu na 10.6 i ni za što BITNO u odnosu na 10.7. Sve radi ko grom, zadnji safari 5 ide i na 10.5 sisteme, možeš upariti s kompom i Magic mouse, zadnji Itunesi su također tu pa radi i AirPlay.

Bez obzira, uzmi u obzir da će to malo softvera koji se dan-danas razvija vrlo brzo otić u nepovrat. Da ne spominjem da je razlika u brzini Safarija 5.1 na Lionu u odnosu na Safari 5.0 u Snowu ogromna. Ne znam što su sve napravili po tom pitanju, ali sigurno je tu onih par tehnologija u igri koje su se tek sa 10.6 pojavile, a zahtijevaju barem C2D proc kao i Lion. Ako se ne varam, Safari 5.1 je prva verzija koja ima i novi rendering engine

Djuro genijalac kaže:
Skrenuo bih ti pažnju na site: www.lowendmac.com pa ćeš vidjeti koliko ljudi još radi i na G3 i na njima zarađuju novce, jer su kompovi sad nezamislivo jeftini.

To stoji. I maloprije spomenut iMac G3 također još i dan danas zarađuje novce, al ga već guše i najobičniji sajtovi, a kamoli HRT-ov internet radio u flashu, dok je youtube negledljiv i na 240p.

Djuro genijalac kaže:
Intel macbookovi se kreću od 3500 (ako je riječ o Core2Duo mašinama) i kad ih primiš u ruku i na koljena, osjeća se da plastika ipak cvili i piga se. Na aluminijskim powerbookovima nema tog problema.

Što se plastike tiče u pravu si, i u tom slučaju PowerBook ima debelu prednost, ali opet ne dovoljnu da bi ga preferirao nad MacBookom. Da sam svoj White 2,1 s Core 2 Duom prodavao, stavio bi ga sigurno u onaj cjenovni rang 2000-2500 kn, i to sa SuperDrive-om, upgrade-anih 2GB RAM-a, 256 GB diskom i relativno novom baterijom. Originalno je bilo 1GB RAM-a i 80GB diska.

Djuro genijalac kaže:
Ako je to doista komp za starije osobe na kojem se ti ne misliš švercati tu i tamo, ja bih išao na najjeftinijiu soluciju.
A dečki nek me sad napadnu s razlozima protiv te odluke, ali prije neka zamisle starije osobe koje su sjele za komp prvi put u životu i traže slovo d na tipkovnici....

Ima smisla to što govoriš, ali uzmi u obzir da starije osobe misle da je 1500-2000 kn puno love i da misle da im takav stroj mora radit godinama. PowerBook vjerojatno može po kvaliteti izrade izdržat još toliko, ali softverska podrška će mu vrlo brzo nestat, a i hardver mu je već sad prespor.
23.08.2011 | 15:08
Ma gle, ne dvojim ja da je Intel BOLJA solucija. Samo se nagls propitkujem je li ona POTREBNA? Ako je to nekom PRVI komp u životu, onda on ni ne zna da su drugi brži, ne? A brzina je jako relativna stvar. Ja sam sa svojim powerbookom generalno zadovoljan i kaj se brzine tiče, a kad sjednem za minija ili iMaca (oba C2D na 2 Ghz) čini mi se da sve leti.... Netko tko je naviknut na neku i98765 mrcinu rekel bude da su mi ovi kompovi na 2 GHz smeće....
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
23.08.2011 | 15:17
Da, upravo se radi o tome: je li to upotrebljivo za nekoga tko s tim "slabašnim" strojem po prvi put samostalno ulazi u svijet Interneta? ... Stariji ljudi u nekim stvarima manje su zahtjevni od mlađih koji su "razmaženi" korištenjem najboljih i najbržih elektroničkih naprava. Smatram da je najbolje da bakica sama isproba strojček uz potrebnu pomoć sa strane pa neka sama kaže je li to to. A svi mi znamo da je "koliko para, toliko muzike".
23.08.2011 | 15:54
Mislim kao User, za koji mjesec kad se bakica malo nauči i proširi horizonte, možda bu joj žal što nije ubola noviji. Govorim jer sam lani isto tako jednoj bakici pomogao uči u internet svijet. Netko od njenih joj je dao isluženi Asus s malo GB i malo RAMA. Sistem je bio spor plus ostalo što ide uz to. Ja sam imao netbook koji je "letio" prema tom stroju. Srećom joj je crkla matična i uzela je novi Emashine (Mac joj je ipak bio preskup). Sad priznaje da bi uzela Mac da je znala, što sada zna.
Ali to je moj slučaj, te nemora značiti i za drugoga isto. Treba odvagnuti jer kad se kupi, poslije se teško odlučiti za promjenu.Uglavnom sretno !
  • User
  • Posjetitelj
23.08.2011 | 16:09
Poanta svega sto govorim je da je 1700 kn skupo za G4 za tu namjenu, a visestruko bolji komp se moze dobit za parsto kuna vise.

I osvrcete se samo na performanse, a nek joj samo krepa memorija u G4-ci vec ce joj to bit ona razlika u cijeni za macbook. Pretpostavljam i da je IDE disk unutra (ispravite me ako grijesim) sto je isto sve teze, a time i skuplje nabavit ako ode. A tek ce onda mislit da si je htio preveslat

Stare stvari imaju i svoj dodatni trosak, dok su ove iste komponente za macbook lakse dobavljive i jeftinije jos uvijek.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
23.08.2011 | 17:04
To s poravcima svakako je na mjestu. I za novije mašine djelovi su skupi, a za starije su skupi i teško dobavljivi. Dakle, ipak pomičem odluku za ljestvicu više ...
23.08.2011 | 17:05
Djuro genijalac kaže:
Ma gle, ne dvojim ja da je Intel BOLJA solucija. Samo se nagls propitkujem je li ona POTREBNA? Ako je to nekom PRVI komp u životu, onda on ni ne zna da su drugi brži, ne? A brzina je jako relativna stvar. Ja sam sa svojim powerbookom generalno zadovoljan i kaj se brzine tiče, a kad sjednem za minija ili iMaca (oba C2D na 2 Ghz) čini mi se da sve leti.... Netko tko je naviknut na neku i98765 mrcinu rekel bude da su mi ovi kompovi na 2 GHz smeće....

Nije stvar u brzini. Ja imam doma PPC i koristim ga za "office i surfanje", međutim trenutno ne mogu koristiti novu verziju email klijenta i browsera jer više ne postoje u PPC varijanti. Tih će slučajeva biti sve više i danas kada se stariji Intel stroj može dobiti za pristojne novce, zaista nema nikakvog smisla kupovati PPC hardver.
23.08.2011 | 17:46
Definitivno treba bjezati od tih muzejskih primjeraka
23.08.2011 | 17:55
Poto je babica nova u informatickom svijetu nije navikla ni na sta(MAC,WIN,Linux)
nerazliku da li je nesto brzo ili brze....Maca mozes samo prahistorijskog uzet za te pare,ne mozes ni PC laptop dobar uzet a kamoli ovo.
Moj ti je savjet PC laptop sa linuxom(znaci nema virusa i ostalih gluposti)
Zacas je naucis gdje je Mozila gdje mail(ako joj treba) i gdje moze nesto napisat (besplatni Word )i to je to. kompic ce bit dovoljno brz i nije zastarjela tehnologija

http://www.njuskalo.hr/fujitsu-siemens/a...i-2727-oglas-2968096

www.njuskalo.hr/sony-prijenosnici/sony-v...-ns20e-oglas-3249179

www.njuskalo.hr/toshiba-prijenosnici/tos...m-a100-oglas-3391439

www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-compa...dilcan-oglas-3338459

Eto nesto na brzinu dualci sa 2GB RAMa
23.08.2011 | 18:18
Evo preporuka, grom. A ima i garanciju pošto je novo. Uzeo kod mene u firmi jedan kolega za sebe i ženu dva komada. Pukli gore Win 7 i svi sretni k'o tranzistor! Ako ne želiš Win ima po defaultu Linux. Surfanje, Office i pokoja starija igra - sve vrti.

Staru kramu izbjegavaj. Da išta vrijedi ne bi je taj koji prodaje prodavao, već ostavio sebi. Staro pravilo.
23.08.2011 | 18:25
Imo, kažeš 'Trebam dati savjet starijoj osobi za kupnju 1. računala.'

Ne daj bože da se toj osobi išta pokvari (a moguće je ako je starije računalo) ili da uvidi neke nedostatke, primjerice moj susjed ima PC, može ovo, može ono a ja to ne mogu. Pogodi tko će biti kriv.

Da ne govorim da je onaj tko preporučuje kasnije uvijek 'dežurni' serviser i 'instruktor' - pogotovo kod ljudi koji kupuju svoje prvo računalo.

Savjet: Napraviti vrlo jasne granice i upute šta bi bilo kad bi bilo. Sretno sa novim (ili starim) računalom, bilo ono Mac ili PC.
23.08.2011 | 18:33
Zaboravio sam link, evo:

www.konikom.hr/p10182/notebook-hp-compaq...8rk2ndj0nogcj3b9qq45

...a može i na rate.
23.08.2011 | 18:36
Ili nek razmisle o rabljenom iPad-u 1st gen.
23.08.2011 | 18:36
@The Reem
@Dražen , i te vaše opcije su sasvim na mjestu !
23.08.2011 | 20:05
Ako toj osobi nisu bitni youtube filmići, onda je za surfanje dovoljan i iMac G3 kojeg riješiš za manje od 100€ s poštarinom. Znam iz osobnog iskustva, budući je tih 400MHz na koliko se G3 vrti prebrzo za moju dragu majku koja je evo prije mjesec dana napunila 50 godina.
23.08.2011 | 20:18
Dražene, ti stalno jamraš na kvarove i sad nekom savjetuješ HP. Evo ti još jedno staro pravilo:

HP računalo kupuje samo onaj tko ga nije nikad ranije imao.

Kod nas u firmi je više od pola završilo na servisu u jamstvenom roku, većinom uzalud jer se radi o idi-mi-dođi-mi kvarovima koje serviseri zapravo ne znaju otkloniti nego nasumce mijenjaju disk, matičnu, ovo, ono... dok ne istekne jamstvo, a unutar 2 godine od kupnje već ih je skoro pola rashodovano jer je jednostavno šteta u izgubljenom vremenu prevelika.
23.08.2011 | 20:28
Ili kako bi moj prijatelj to zdravoseljački kazao: "ljudi koji su dvaput kupili HP su rijetki ko devetnaestogodišnje djevice"
23.08.2011 | 20:30
23.08.2011 | 20:46
23.08.2011 | 22:09
Ti tvrdiš da HP računala nisu kvalitetna a ja tvrdim da jesu. Ti si imao jednu vrstu iskustva, a ja drugu. Neka bude ovog puta 1:1.
23.08.2011 | 22:55
Moja vrsta iskustva s HP računalima bazirana je na uzorku od 30+ notebookova kroz period od zadnjih 5-6 godina. Samo 2 od njih 3+ izdržala su dulje od 2 godine bez ijednog problema.

Koja je tvoja vrsta iskustva?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO