29.08.2011 | 14:18
prvo dobrodošao na forum. Osobno sam si postavio identična pitanja prilikom kupnje. Odlučio sam na kraju na iMac soluciju upravno jer sam htio jače računalo a imac je upravo to (barem po pitanju grafike). Razlog je bio što je meni računalo za sve pa i za povremeno igranje a na toj rezoluciji (27") treba jasno snage.
memorijskih utora ima 4 i preporučljivo je stavljati ih u paru. Ispaltivost macminia neću spominjati jer ga nemam, ali smatram da trenutna cijena imaca u komparaciji sa macmini i nekim non-Apple ekranom se ne može parirati.
Uvijek će se mac mini kao kombinacija sa monitorm moći dobiti jeftinije (više ili manje), ali ja znam da računalo neću premještati, da mi ne treba kao media centar u dnevnom i slično za što mini ima prednosti nad imacom, tako da na kraju sam se odlučio za imac 27".
Vezano za prašinu te probleme koji mogu uslijediti kao fleke s unutranje strane i slično, je def problem koji postoji. Osobno nemam nikakvih problema, kao ni ljudi koje osobno znam da imaju također 27"ice.
Redovno čišćenje kučišta s vanjske strane kao i takla će smanjiti ulazak prašine. Preopručljivo je da bude u što čišćim uvjetima kako bi se smanjio ulazak iste. osobno ne pušim što također vjerujem prodonosi boljem zraku u prostoriji.
Ono što ti mogu reći je da naše trgovine priznaju zamjenu monitora (LED panela) unutart garantnog roka ukoliko je pokriven. To spomenuto bilo bi dobro odmah po kupnji uzeti i 3god jamstvo jer produljena garancija kasnije neće biti moguća. Na stolna računala (ne znam za mini-a) ne vrijedi Apple Care kupljen vani tako da se treba 6-7% platit naknadno na cijenu i to će vrijediti kao 2 godine produljenog jamstva.
vjerujem da na koji god se mac odlučiš nećeš pogriješiti.