Kako promijeniti slot za ram?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako promijeniti slot za ram?

31.08.2011 | 09:21
Dakle, imam iMac 20' (Early 2008),
2.66GHz Intel Core 2 Duo,
2GB (dva 1GB SO-DIMMs) 800MHz DDR2 SDRAM,

Nakon Kernel poruka i pretraživanja googla, ustanovio sam da mi nevalja jedan od slotova za rame. Prvo sam, naravno, pomislio da je "keks" u pitanju, ali nakon što sam taj keks koji radi probao staviti u drugi slot ponovno sam dobio Kernel poruku o restartanju stroja itd, itd...

Sad me zanima dali slot mogu promijeniti sam i gdje ga mogu kupiti, a kad već to radim gdje mogu kupiti 2x2GB 800MHz DDR2 SDRAM-a?

Unaprijed hvala svima na odgovorima!
31.08.2011 | 10:31
Ne vjerujem baš da ti je "slot" neispravan, vjerojatno je stvar u RAM-a. Zašto misliš da si zamjenom slota eliminirao mogućnost neispravnog RAMa? Jesi li probao sa samo jednim kesom, pa onda samo sa drugim?
31.08.2011 | 10:48
Ovako: Prvo sam izvadio "lijevi keks" nije se digao sistem, pa sam vratio lijevi, a izvadio "desni keks" i sistem se digao. I nakon toga sam taj keks s kojim se digao sistem probao staviti u drugi slot i opet Kernel i neće se dići...
31.08.2011 | 11:24
Možda je stvar u tome da nije svejedno koji je slot pun u slučaju da se koristi jedan keks? Napominjem da pričam napamet ali možda uskoči netko tko ima iMaca i zna sa sigurnošću odgovoriti na ovo. U svakom slučaju ne bi trebalo dolaziti do kernel panica pretpostavljam. Ja bi ipak probao sa dvije nove memorije, barem posuđene. Čudno bi bilo da otkaže memorijski kontroler...
31.08.2011 | 11:29
Nisam stručnjak, ali i meni je to bilo dosta čudno, mada sam već čuo za takve slučajeve... To sa posuđivanjem je OK, samo ne znam ni gdje da ih kupim, a kamoli posudim?!
31.08.2011 | 11:46
Napiši gdje si, vjerujem da će se naći netko ovdje da uskoči. Uz to, možda bi bilo dobro izvrtiti Hardware Test od Applea da vidimo pronalazi li on što.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.08.2011 | 11:50
A jesi probao prvo s jednom memorijom u lijevom slotu, pa kad se digao sistem, izvadio nju i stavio drugu memoriju u taj isti slot i opet probao dignuti sistem? Slotovi se obično moraju puniti određenim redosljedom i ako se ne prati to pravilo računalo neće raditi.

Vjerojatnost da je u slotu problem toliko je zanemariva da se skoro ne isplati spominjati. Na drugu stranu, memorijama se može dogoditi da odu u vječna lovišta. U krajnjem slučaju ako se radi o kakvom hladnom lemu vezanog uz slot, onda je problem same matične ploče. Popravak obično ne dolazi u obzir, već zamjena. Ja sam doduše popravljao stare matične ploče mijenjanjem elektrolitskih kodenzatora. Uspjeh je bio od 5 ploča 4 su proradile, a jedna je kod pokušaja oštećena drhtavom rukom (previše alkohola u krvi zaostalog od pretodnog dana )
31.08.2011 | 12:07
Iz Osijeka sam... i igrom slučaja sam pronašao kod jednog kolege 1GB DDR2 RAM-a, tako da ću to isprobati danas popodne pa vam javim kako sam prošao.
Hvala vam na odgovorima.
Živili!
31.08.2011 | 13:44
Kod mene probano. Lijevi slot gledajući ekran je radni. Kad sam stavio memoriju u desni nije radio. U lijevom su radile obje a u desnom nijedna. Po tome pretpostavljam da je ono što ti je Riba rekao. Jedna memorija zafrkava. Možeš uzeti jednu od 4GB i ubaciti u desni slot. Stroj će brže raditi.
Sank , razmišljam ako zadržim stroj , da uzmem keks od 4Gb za desni slot, za ukupnih 6.
Ali sve sam bliži miniju. Trebat ću par savjeta pa se još čujemo .
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.08.2011 | 13:59
@jzelko nema problema čujemo se.
31.08.2011 | 18:24
Stavio druge rame i sve šljaka... Znači ipak RAM!

Još jednom da priupitam, dali netko zna gdje mogu kupiti 2+2 GB DDR2 SDRAM 800?
Negdje sam čitao da u iMac Early 2008 ide i 4+2GB, mada to Apple ne odobrava!?

Hvala još jednom svima!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.08.2011 | 18:30
@Tuna, imaš od G.SKILL u Linksu:

www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=0165
01.09.2011 | 09:01
Sank, svaka čast!
Živio!
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
01.09.2011 | 09:57
Imaš gdje hoćeš...recimo
www.supernet.hr/webshop.php

Transcend ili Kingston
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO