Nejasnoća na Macbook displayu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nejasnoća na Macbook displayu

12.09.2011 | 00:57
Pozz svim na forumu neznam da li ste se susretali sa ovim,ali ja imam neki sitan problem tj. nikakvi veliki problem sem ovog,ali neznam da li ce kasnije da dodje do većeg problema.Imam Macbook Unibody 13" i sve radi super samo sto sa desne strane ekrana ima kao više izbjeljen ekran nego na drugoj strani,a najvise se vidi kada se s ekranom malo pomica lijevo desno (ili se gleda iz kuta),onda se bas zapazi,to mi se javilo prije par dana,pa se pitam sto to moze biti,uglavnom laptop radi bez problema,ali mozda moze doci do vecih pa sam stavio i slike da pogledate o cemu je riječ bio bi vam zahvalan da mi prodiskutirate na čemu sam.
Hvala:side:
IMAG0519.jpg
12.09.2011 | 01:15
Već sam to susreo jednom. Hardverski kvar ekrana, odi u servis dok ti traje jamstvo.
12.09.2011 | 10:10
Da li si siguran da je to kvar na ekranu?
Ma nemam jamstva to jest problem.sto mi je činiti?
Hoce mi se u daljnom radu zakomplicirati jos vise,tj. doci do jos vecih problema ili?
Da mi ekran strada,ako neko nesto vise zna neka napise...
12.09.2011 | 10:46
Nažalost, da. Imao sam iste simptome na iMacu, na kraju su se počele pojavljivati i okomite crte u raznim bojama. Jedini spas je zamjena kompletnog ekrana što je strašno skupo ukoliko nemaš garanciju. Ja bih još malo sačekao pa vidio kako će se stvari dalje razvijati.

Generalno, jedan veliki plus za Apple, za njihovu ''garanciju kvalitete''.
  • User
  • Posjetitelj
12.09.2011 | 10:56
U kom smislu nemaš garanciju?

Ako je računalo starije od godinu dana (a nije dokupljen AppleCare ili nešto), a račun imaš, onda nažalost mislim da ćeš morat platit popravak.

Ako je kupljen unutar godinu dana, ali si izgubio račun i sl., onda na servisu po serijskom broju ipak mogu priznat garanciju, pa ti se isplati otić pogledat
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
12.09.2011 | 12:49
vjerovatno nema garanciju u smislu da je alu unibody Macbook izlazio samo 2008 godine... a očito nije dokupljeno 3 god jamstvo...jer bi tada već ladno bio na servisu pod garancijom...
12.09.2011 | 20:11
evo ovako,iskreno sto je u pitanju,ja zelim kupiti laptop od prijatelja on ga prodaje,tj. isto kao da je i moj,,,,ali neznam ne usudim se kupiti pa kasnije nagrebusiti,jedino da ostane tako kako je onda bi ga kupio,dosta je ispod cijene a sada neznam sto da radim,,,ma nema garancije daleko od toga...vas prijedlog da ga kupim i rizikujem ili ne?
12.09.2011 | 21:57
Vidi koliko košta novi display u servisu ili na ebay-u. Ako imaš volje i hrabrosti upustiti se u taj zahvat procijeni sam koliko ti se isplati. Nagađanja su kako display rikava, ali ako grafička kojim slučajem ima smetnje, onda si u problemu jer se treba cijela matična mijenjati.
12.09.2011 | 23:30
Ovo nije problem grafičke nego monitora. Uostalom to se lako provjeri spajanjem eksternog monitora, ali u ovom slučaju sam ziher da je monitor jer sam to već vidio. Ako je znatno ispod cijene, ima smisla ići u rizik jer koliko sam ja probao u normalnom radu se to jedva vidi i ne smeta ako nisi grafičar.
13.09.2011 | 01:00
Pa bas tako kako si rekao dpasaric,ovo se nekada vidi a neka da ne da je jedna strana bijelja od druge..moram pogledati koliko bi najnize trazio.....pa mozda nekom otidje maticna ploca ja sada neznam da li je to isto ekran od macbook 2008 i macbook pro 23 iz 2010 ili 2009 to me zanima.A neznam ni ja dvoumim se..
14.09.2011 | 13:30
meni se kupovati stroj sa očitom hardverskom greškom - i to ovakvom, ne čini nikako smislenim. Vjerojatnost da se pogorša stanje ekrana nije mala.
Jedino ako je čovjek spreman prodati lap za cijenu takvu da ako joj dodaš cijenu ugradnje monitora dobiješ nešto prihvatljivo - iako sumnjam da će toliko malo htjeti naplatiti.

Ja bih preskočio tu kupnju.
Odluči sam.
14.09.2011 | 15:26
Pokusaj za svaki slucaj resetirati display sa: SHIFT + CRTL + EJECT
14.09.2011 | 18:04
A neznam niti ja malo vise trazi,ai je u super stanju nema ogrebotine....Zeba a sto cu sa tim dobiti? ako pritisnem?
14.09.2011 | 18:30
Ugasis display, tj. sleep-as ga. Bilo kakva "akcija" (tipkanje, klikanje, ...) nakon toga ga ponovo ukljuci (mozda ces trebat ponovo upisati svoj password). Zapravo, pretpostavljam da nije nista razlicito od resetiranja kompa, tako da sumnjam da ce pomoc, ali s obzirom da je benigno i (citao sam) da je ljudima znalo micati artefakte na ekranu, vrijedi pokusati.
14.09.2011 | 21:43
OK hvala...pokusat cu...
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.09.2011 | 23:37
Zeba kaže:
Pokusaj za svaki slucaj resetirati display sa: SHIFT + CRTL + EJECT

moj najdraži šortkat...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO