AirPort Express
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirPort Express

18.09.2011 | 19:37
evo danas kupio novi dodatak za svog Imaca a to je AirPort Express,primarni razlog kupnje je spajanje printera pomocu WiFI-a moze se slusati muzika preko iTunes-a sa Imaca sta je isto dobra stvar iskreno jos ga nisam uspio staviti u pogon jer jednostavno nemam vremena(posao) e sad ono sta mene zanima,jel moguca kako ova opcija? zvucnici spojeni na AirPort Express i da slusam muziku sa Iphonea,jel to izvedivo i ako je jer treba skidat neki software ili je samo plug and play jel ima netko iskustva mozda?

BR
18.09.2011 | 21:38
Izvedivo. AirPlay se koristi za to. Na iPhoneu ikona dolje desno mslim. Radi fenomenalno.
19.09.2011 | 15:33
prvi dojmovi na AE su super i svakom bi ga preporucio da uzme tko mrzi kabele
evo danas sam uhvato malo vremena spojio printer radi perfektno probao zvucnike spojiti isto radi bez greske na Imac....probao spojiti iphone pustio pismu preko app. ipod al nema zvuka kad prebacim na AE (iphone3GS version 4.3.3),sto krivo radim?
19.09.2011 | 16:01
Jesi odabrao AE na iPnoneu? Pustiš muziku i dolje desno je jedna ikona (pravokutnik s nekom punom strelicom prema gore), tu odabereš kamo neka šalje muziku (ja imam iPhone ili AE - možeš i oboje), pojačaš na klizaču (mislim kako se stiša kad prebaciš) i to je to. Meni radi OK.
19.09.2011 | 16:14
yeap kad kliknem na airplay imam opciju iPhone,AE i cancel i kad odaberem AE nema zvuka nigdi.
19.09.2011 | 16:18
Probaj pojačati zvuk. Kaj neda? Ne na bočne tipke, nego preko klizača.
19.09.2011 | 16:24
nista ...,neznam jel ima kakvog razloga jer je OS 4.3.3
A E verzija mi je 7.4.2
19.09.2011 | 16:29
Ja imam iPhone 4 i 4.3.2, moralo bi raditi. Ne znam u čemu je štos. Možde zato jer ti je na iMAC-u odabran AE, stvarno neznam.
19.09.2011 | 16:35
probao sam sa Ipad2 isto radi bez greske nisam probao printat sa njim al zvucnici rade bez greske ,imam neki osjecaj da je to zbog toga sto je iphone na 4.3.3 sam nisam siguran...
19.09.2011 | 17:37
restartuj iPhone.meni se zna desit da nece, nekad cak i ne propozna AE.
19.09.2011 | 19:10
resetirao sam ga i opet nista ,uzeo sam od kolege iphone 4 (OS 4.2.1) i sa njim nista izgleda da ne prepoznaje iphone uopce ili treba neke postavke promjeniti
19.09.2011 | 21:04
Je li ti upaljen Wi-Fi na iPhone-u i prijavljen na mrežu? Probaj dvoklik na home topku i ono kaj ti se pokaže dolje skrolaj desno, doči ćeš do kontrola za iPod aplikaciju, dalje skrolaj desno i pojaviti će ti se volume. Vidi gdje je klizač (naravno, mora biti odabran xxxx AirPort Express). Ovo je sve kaj ja znam, možda ko pametniji skuži u čemu je caka.
20.09.2011 | 20:43
evo sve probao ali jos nista,najvjerovanije trebam napraviti update na AE jer po mom misljenju izgleda da njegov 7.4.2 nije kompatibilan sa iphone...
20.09.2011 | 22:23
E da, ja imam 7.5.2 u AP Express-u.
21.09.2011 | 15:47
evo digao sam AE na 7.5.2 i opet nista .ima li netko ideju sto bi mogao biti problem?
P.S
evo nasao sam jednu zanimljivu aplikaciju "Remote" s kojom preko iphonea slusam tj biram muziku s Itunesa sto mi je na Imac,znaci to radi ovako sad iPhone-Imac(iTunes)-AirPort Express-zvucnici...
23.09.2011 | 00:56
zabac daj da te pitam jel tvoj AE radi na 802.11n ili 802.11b/g ?
23.09.2011 | 01:14
Obje. n je draft, sto got to znacilo. Ovako, uredjaji koji ne podrzavaju n, voze po prvome (mislim kako je a/b/g i n-draft).
23.09.2011 | 01:26
ovaj AE sto sam ja kupio je AE 802.11n Wi-Fi e sad kako sam malo goglao izgleda da iphone nije kompatibilan sa 802.11n koliko sam pohvatao a opet s druge strane kad pogledas na store.apple.com/us/product/MB321LL/A/Air...unes?mco=MTIxNDU4Mjc lipo mozes procitati "Works with Apple TV, iPhone, and more AirPort Express works flawlessly with Apple TV, iPhone, iPod touch, and all your other Wi-Fi devices that use the 802.11a/b/g/n wireless standards." e sad vise nisam pametan
23.09.2011 | 09:05
Nemoguće, pa piše kako je 802.11a/b/g/n, znaći sve tri podržava. Ti negdje imaš očito nešto stišano jer mora raditi. Meni je radilo od prve, još sam slišalice spojio na AE, a bilo je pojačano, pa mi je srce skoro otkazalo. LOL
Kako se spajaš s iPhoneom na internet? Ako imaš još jedan router (recimo T-Com) onda bi trebalo možda tu tražiti.
Kod mene je dosta čista situacija, imam AirPortExtreme i AirPortExpress i preko bilo kojega se spojim i muzika ide. Ovaj drugi sam kupio zbog pojačavanja signala u kuhinji, a ZyXEL-u sam ugasio Wi-Fi.
23.09.2011 | 09:54
ni ja ne kontam sta bi moglo biti.I kod mene je extreme pojacan sa expressom ali u sobi( ja ne kuham) i nikakvih problema nemam.Cak ko god dodje u goste i ako se prikaci na moj net, moze postati muziku sa svog iphone-a.Jest da je kod mene 4.3.5 verzija.negdje ti nesto smeta.Ako ti je tel jailbrekovan mozda je u tome kvaka.A iPad nije.mozda mu neka aplikacija smeta.
23.09.2011 | 14:53
sa iPhonom na net se spajam preko rutera ((D-link wireless N 150 home router) i on mi daje wifi za Imac i iPhone i internet radi ok,moj 3GS je jailbrekovan al 4-ka od kolege mi nije .Meni se kad upalim ipad aplikaciju pojavi opcija da slusam preko AE-a al kad prebacim nema zvuka....ma neka ce glupost biti na kraju 100% a sta se tice pojacavanja vise neznam di bi ga pojaca sve je na max.
23.09.2011 | 15:07
Samo da nadodam kako iPhone 4 podržava 802.11n, ali samo na 2,4GHz (ne na 5GHz). Stariji iPhone modeli ne podržavaju n draft.
23.09.2011 | 15:51
vek daniel15 to bi znacilo da ja sa svojim 3GS-om ne mogu slusati muziku preko AE-a ? Sad mi tek nista nije jasno malo goglam po netu i na apple suport sam vidio da ljudi bez problmea slusaju muziku s 3GSom "
AirPort Express is based on an Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) draft 802.11n specification and provides better performance and greater range than previous IEEE 802.11 standards. AirPort Express is compatible with computers using 802.11b, and 802.11g, as well as computers using the 802.11a and 802.11n wireless standards."
cek iz ovog mogul zakljuciti da ovaj AE sto ga imam suporta a,b,g
a di mogu provjeriti na koliko GHz radi ovaj moj jer ustvari ja AE koristim samo kao bridge ne kao ruter
24.09.2011 | 20:40
mali update ,evo kolega mi danas kupio Ae isti kao i moj i neda mi vrag mira i idem do njega da ga skupa montiramo i sve 5 on ga spoji lampica pozeleni proba on svoj iPad2 i radi ,proba svoj macair i radi i sad ja cili skeptican pitam ga daj da probaj ovaj moj 3GS upalim iPad aplikaciju stavim marleya da svira i stavim izlaz na AE i radi i sad ti budi pametan.... nema druge nego napraviti reset AE-a i iz pocetka ga postaviti al jos me kopa u cemu je problem jer smo radili postavke isto kao kod mog jedino sta mi je upalo u oko da je razlicito na pocetnu stranu od AirPlaya kad otvorim AE kod njegovog je Channel: 4(Automatic) a kod mog 6(Automatic) (nemam pojma sto to znaci) i imamo razlicite rutere.i sve me vise nekako vuce da je problem u ruteru ili postavkama oko IP adresa kako Zabac govori jer mi imamo razlicite rutere...
24.09.2011 | 22:33
mozda je problem u AE.posudi njegov pa ga prikopcaj kod sebe pa vidi da li radi.
25.09.2011 | 20:01
evo opet mali update ovako danas sam uzeo svoj AE i instalirao ga kod kolege i sve radi bez greske iz prve smo uspjeli spojiti moj 3GS i njegovu 4-ku znaci najvjerovatnije je problem u postavkama mog rutera koje cu pogledati sutra,jel zna mozda netko di bi mogao biti problem? ovako dvije stvari sto su razlicite koje sam primjetio kad sam postavljao AE kod mene i kod kolege mi
1)na pocetnu stranu od AirPlaya kad otvorim AE kod njegovog je Channel: 4(Automatic) a kod mog 6(Automatic) (nemam pojma sto to znaci)
2)kad sam postavljao AE kod mene trebao sam TCP/IP postaviti manualno staviti IP adresu,subnet mask i router adresu a kad sam postavljao kod kolege je ostalo na opciju "Using DHCP" jer kad bih kod sebe postavljao i kad bih ostavio na opciju "Using DHCP" onda bi mi na AE bilo zuto svjetlo i nebi kao bio spojen na internet,e sad zasto kad kod kolege mi postavljam moze ostati na "Using DHCP" a kod mene moram ici na manualno?
26.09.2011 | 12:06
Oba su postavljena da automatski biraju kanal, samo što je njego vpritom odabrao kanal 4 a tvoj kanal 6. Ovo nema veze s tvojim problemom.
Što se drugog pitanja tiče, to samo znači da na tvojem routeru nije uključen DHCP što je malo čudno. Kakav uopće router koristiš za spajanje na net i od kojeg providera? Iako, ni ovo ne bi smjelo utjecati na AirPlay. :-/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO