iMac artifakti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac artifakti

30.09.2011 | 15:54
Primjetio sam ovo već pred mjesec dana na 2011. iMacu (Lion) , ali sam mislio da je do Firefoxa ili Flasha.

Ali te neke čudne video kockice se pojavljuju i ako koristim Chrome, nekad čak ne moram ni gledat video nego jednostavno nakon nekog vremena surfanja se pojave.

Ako se to dogodi tokom korištenja Firefoxa, komp se totalno objesi i zaledi, frustrirajuće je, nekad zna i po 10 minuta štekat da mi uopće omogući da ja ugasim Firefox ili resetiram komp.

Danas se to opet događa pa sam odlučio tu nekog pitat za savjet.

Doduše, nije jako ko inače, samo na gornjoj traci se pokazuje

Savjet?
30.09.2011 | 18:35
Hmmm, ako se zna dogoditi smrzavanje moguće je da je hardverki kvar na grafičkoj. Doduše ne bih brzao, može biti i do grafičkih drivera a postoji mogućnost da je softverski ili do RAM-a. Je li to oduvijek tako i pogoršava li se s vremenom? Za početak možda zavrtiti Hardware test iako on često ne može dijagnosticirati ovakve probleme.
Temperatura grafičke je u normalnim okvirima?
30.09.2011 | 18:57
Gdje najbolje pogledati temp graf?
30.09.2011 | 20:18
Vjerojatno će iStat poslužiti.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
01.10.2011 | 21:25
Ej, tu i tamo mi se pojavi isti problem, najčešće ako gledam video u HD rezoluciji na YTubeu. Ono što sam uspio googlati, radi se o bug vezanom uz lion. Kažu ako se može napraviti screen shot da nije problem u hardwareu, a ako je, onda apple zbilja ima veliki problem, jer sam naišao na poprilično velik broj ljudi s navedenim problemom.
01.10.2011 | 21:53
Šutim da se ne ureknem !
03.10.2011 | 10:24

evo pa ako šta ne valja...
03.10.2011 | 13:36
discussions.apple.com/thread/3194165?start=705&tstart=0

Očito da je ovo neki serijski bug od kojeg ne možeš koristit video karticu kako spada.

Sramota.
03.10.2011 | 14:09
Čim prije u servis. Čini mi se da se grafička može promijeniti, pa kako si u garanciji prije će reagirati.
03.10.2011 | 15:46
Novi komp na servis jer je serijski došao sa greškom od koje ne smiješ previše opteretiti grafičku karticu

LOL

Ne znam. Muka mi je samo čitat komentare po netu koji su većinom "pa dobro...nema veze" jer je to bezgrešni Apple. Savjet - najbolje ne koristiti YouTube ili neki program koji obrađuje video - i onda problema nema.
04.10.2011 | 09:47
Danas za dobro jutro, upalio sam Firefox sa čak 3 taba, jedan od kojih je bio YouTube

• lex
  • Korisnik
  • 5
04.10.2011 | 10:35
Ne znam zašto, ali meni se prestalo događat. Da li si napravio zadnji update?
11.10.2011 | 09:40
Par dana zatišja, i onda opet pozdrav za jutro...evo ovo je neka slika plavo nebo i zelena trava, no sa novom i poboljšanom iMac 27 cola nano-tehnologijom ta slika dobije apstraktnu notu i nekakav posterize filter bez da sam ga ja to pitao, sigurno je to neki Apple feature koji sam predloži izgled fotografije jer eto nova iBrush tehnologija zna kakvu sliku želim. Još samo da mi Ivy sa velikim očima objasni da je to ono šta ja zapravo hoću samo šta toga još nisam svjestan.

11.10.2011 | 09:56
Evo da ne bude da pričam bezveze, evo ga Ive lično odobrava ovaj novi nativni Posterize filter koji mi radi sad na iMacu.

Brićanski naglasak: We came up with this amazing photo processing technology...that makes past...look like the future again
11.10.2011 | 10:37
Koliko sam shvatio iMac je još pokriven garancijom. Nosi ga na servis i neka mijenjaju što treba.
11.10.2011 | 10:41
A šta oni mogu mjenjat? Stavit nvidiu umjesto ati?
11.10.2011 | 11:00
Pa što god treba, to nije tvoja briga. Grafička, motherboard, štogod to bilo. Ovako samo gubiš vrijeme jer se čini da je problem u hardveru. Nisam čitao linkove na diskusije pa ne znam je li problem u tome što zamjena ne pomaže?
11.10.2011 | 11:21
Pa koliko sam skužio po diskusijama, u Americi ne mogu napravit ništa šta se tiče garancije, jer čak i da ti daju novi komp - dat će ti opet komp sa ATi grafuljom koja se očito ne hladi kako spada.

Mene samo zanima dali bi ova greška nestala da pređem na Snow Leopard.

Ionako mi se puno više sviđao SL, prvi dan kad sam probao Lion bio mi je search u Finderu čudan, lošiji nego u SFu.
11.10.2011 | 13:05
U svakom slučaju ne škodi probati. Možda je stvar u driveru za grafičku jer po temperaturama mi se ne čini da se grafička pregrijava. Ako je stvar softverske prirode nema druge nego čekati da se to riješi u nekom od updateova, samo bi bilo dobro imati potvrdu te teorije, a isprobati Snow Leopard bi bilo upravo to.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
11.10.2011 | 13:13
Ne mogu garnatirati 100%, ali mislim da se meni nije događalo pod SL. Po oneme što sam googlao, ljudima se događa pod Lionom. Kartica se zaista jako grije naspram procesora.
E, da i meni se problem ponovio, ali u puno manjoj mjeri.
15.10.2011 | 17:49
evo da i ovdje postam moj problem. znaci imac 2011, pod lionom, kad se budi iz sleep-a, bude crn ekran.prilom mrdanja misa ,to crnilo se cisti,isto kao da crtam nesto sa paint-om(windows). A maloprije zeni na njenom macbook prou isto 2011 se desilo pri normalnom radu. sad ne znam da li da se zabrinem ili da pustim da ovako radi pa cekati sta ce se desiti. zao mi je samo sto nisam uslikao,ali sljedeci put kad se desi postavit cu i sliku.
15.10.2011 | 18:09
Probaj kad ti se to desi lupit cmd+F2, to bi trebalo refreshati ekrane i prikazati sliku kako spada.
15.10.2011 | 18:23
mene zanima je li to kakav kvar ili je to kao normalno?
15.10.2011 | 18:35
Ja bi rekao da je softverski problem i ne bi se oko toga zamarao. I meni se od prelaska na Lion tu i tamo dogodi neka slicna stvar. Sredit će se sa patchevima s vremenom.
15.10.2011 | 18:45
nije ni kod mene stalno, do danas tri puta. nadam se i ja da je softver. Slijedeci put uslikam pa cu otici u apple servis i njih da pitam. Ako se dogodi naravno a nadam se da nece.
16.10.2011 | 20:17
Evo slike, s tim da je danas malo vise normalnog ekrana bilo.Nije sav crn.

18.10.2011 | 18:48
Ima li ko da mi odgovori, je li ovo normalno, ili trebam u servis ici s njim? I sve cesce mi se ovo desava kad ga budim iz spavanja.
18.10.2011 | 19:04
Nikako te ne bih htio uvrijediti, ali kak misliš jel to normalno?! Pa kaj bi ti prodavali ekran dijagonale 27" i onda koristili samo jednu četvrtinu?!?!?
Nosi ga odmah u servis, kaj ti je?! PA nemreš ovak radit, ne?
18.10.2011 | 19:12
Ma ovo mi je samo kad ga budim iz sleep-a. Kanije radi normalno, s tim da kad se logujem i prve prozore findera pola zatamni a pola vidim sta je. ali to ide tako brzo da ne uspijem i to slikati. nista idem sutra u servis.
18.10.2011 | 22:50
evo jos jedna slika

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO