Mac Pro Ram Dilema
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro Ram Dilema

02.10.2011 | 09:33
Pozdrav, imam malu dilemicu. Popunio bi malo svoj MP sa više RAM-a ali nisam siguran koja je opcija pametnija. Radi se o 8-Core (mid 2010). Dakle u njemu je trenutno 6GB na svakom procesoru po tri keksa. Ja bi išao na 12GB, ali zbog sljedeceg upgrade-a bi više volio kupit 3x4GB nego 6X2GB. Međutim našao sam na apple support shemu slaganja RAM-a u slotove i kaže ako su 3 keksa pune se samo prva tri slota na jednom procesoru. Malo me to buni, jeli to znaci da ce u tom slucaju drugi mirovati? I druga dilema, ako za godinu dana odlucim kupit još 3X4GB kolike su šanse da nađem identičan Ram, s obziro da znam da je dobro du budu iz iste serije, isti proizvođač itd...
02.10.2011 | 09:48
Moja topla preporuka je narucivanje memorije s eshop.macsales.com/shop/memory/Mac-Pro-Memory#1333-memory

Ja sam preko njih narucio 12 Gb rama, prije vise od godinu dana, sto je najvaznije identicnu memoriju imaju jos i danas u ponudi. Da, tocno je ono sto si rekao, ima pravila slaganja memorije u slotove pa se najbolje toga i pridrzavati kako je naveo sam proizvodjac. Nazalost, ja posjedujem quad izvedbu, tako da imam samo 4 memorijska slota (ne 8 kao ti) i takodjer je bilo navedeno da je bolje napuniti tri slota, da ce stroj raditi brze nego sa 4 napunjena slota memorije. I ono najbitnije, memorijski moduli s OWC-a pokazali su mi se jako pouzdani, znaci nakon nadogradnje nisam primjetio nikakve probleme na stroju, rusenje, smrzavanja i sl.

lp
02.10.2011 | 12:17
Nehalemi imaju trokanalni memorijski kontroler. Ako se dobro sjećam radi on i s parovima, ali onda je sporiji. Ta razlika u brzini svodi se samo na brzinu prema RAM-a, pa to i nije nešto jako kritično (osim ako npr. ne koristiš Motion). Naravno, ja bih memoriju složio u trojkama ako već mogu birati, a sve ovisi koliko para misliš uložiti. 12 GB bi bilo dovoljno za gotovo sve, ali ako se želiš osigurati za budućnost, onda kupi 6x4 GB, višak malih keksa prodaj i na miru si dok traje stroj.

Naravno, kao što je kolgea spomenuo, OWC je najbolje mjesto za kupovinu.
30.10.2011 | 22:58
Kako se naručuju stvari kod njih s obzirom na šiping u Hr? Jel mi pametnije naći nekoga u USA tko bi mi to dostavio ili poslao na neki način ili?
31.10.2011 | 10:38
OWC šalje u Hrvatsku bez problema za prihvatljivu cijenu. Spremi se samo za moguće troškove PDV-a.
31.10.2011 | 13:54
Baš sam ovih dana imao pozitivna iskustva s OWC-om.

Prije dva mjeseca sam od njih naručio 2x4 GB ram memorije za novi Mini.
Nakon mjesec i pol ispostavilo se da jedan modul od 4 GB konstanto uzrokuju kernel panic, smrzavanje Mini-a.

S isprikom i bez prevelikih pitanja (skoro pa ikakvih pitanja) brzo su mi zamijenili memoriju. Jedino me došlo 20 kn slanje memorije nazad.
31.10.2011 | 22:16
Kako si to točno uspio poslati natrag? Prije jedno 5-6 godina sam pokušao poslati poštom nekakav malo čudniji kabel frendu u Švedsku (zabunom je ostao kod mene kad smo bili kod njih, a trebao mu je) i baba na pošti je to odbila primiti - veli - u inozemstvo se smije slati samo pisma, knjige i CD-ove. I, naravno, pošiljku koja je unaprijed zatvorena ne želi ni primiti.

Policijska država.
31.10.2011 | 22:53
Ljudi ! Trebao si otići u drugu poštu ili treću.Onoj se nije dalo petljati s time.
31.10.2011 | 23:12
Pitah frenda koji radi na carini i on mi je potvrdio (tada) da je takav propis (tada). Zanima me da li je sada drugačiji kad je tomislav.c tek tako poslao RAM natrag u USA.
31.10.2011 | 23:34
Mislim da trebaš nazvat HP expres i s njima dogovoriti.
01.11.2011 | 07:55
Ajmo se vratiti na temu, ako netko zna....

Osnovna dilema bi bila vrlo jednostavna: radi se o stroju Mac Pro 2 x 2.4 GHz Quad-Core. Trenutno nemam love za 24GB rama pa bi kupio 12GB ali više bi volio uzeti 3x4GB nego 6x2GB zbog nadogradnje u skorijoj buducnosti. E sad, ono što me buni je shema slaganja ram-a u kojoj stoji da ako imam 3 keksa sva tri idu na jedan procesor i zanima me jeli to znaci da ce onaj drugi "stati mirno" dok i njemu ne kupim ram ?
Screen_Shot_2011_11_01_at_6.png
01.11.2011 | 09:42
Je izgleda da je tako.Staviš 4GB x3 u 1,2,3 i piči. Ako staviš više , drži se šeme.
01.11.2011 | 09:48
U potpunosti se slazem s tobom, bolje je uzimati vece module i misliti na buducnost. Mislim da ce te taj stroj sluziti jako dobro, jos puno vremena.
01.11.2011 | 12:35
Hej, pa nije RAM složen po procesorima, pa da ako na jednoj ploči nema RAM-a, taj procesor ostaje bez memorije! To bi bilo vrlo "mehaničko" razmišljanje, mada ok, ima logike ako nisi u tom filmu.

Ukratko, uzmi veće module.
01.11.2011 | 13:21
Ma i mislio sam da je to idiotsko pitanje, ali eto morao sam pitat

Hvala svima!
09.11.2011 | 12:49
OWC i - nema problema. Ja sam prve "dodatne" memorije kupio za iMAC kad se pojavila 20" verzija (ima već 6 godina) i proizvode istu. Onda sam kupio za prvi PRO (8Gx4) a sad kupujem za 12-core (12Gx8), što će me koštati okoli tisuću i tristo dolara "sa prijevozom" (PC8500 DDR3 kit - 1066 MHz). Inače sam kod MacSales-a naručivao svašta i - nikad nisam ostao razočaran kvalitetom; od memorije, preko ModBook-a, pa evo do Sonnet Express 34 kartice sa 2 slota USB 3.0 (za backup pomoću CCC na eSATA Samsung 1TB utaknut u Voyager Q (koji ima portove: eSATA & USB 3.0 & FireWire 400 & FireWire800 ). Nisam još nikoga čuo a se žalio na MacSales. Jedino su rigorozni kod provjere kartice. Mislim da prvi puta čak moraš nazvati banku da ti odobre, poslije ide bez toga, samo sa potvrdom da ideš preko iste banke (sve online). One Apple-ove izjave o "posebnim" memorijama i slično su samo marketinške fore. Meni čak i iMAC koji je prepotopno zastario radi (zatvorena kanta koja nema hlađenje memorije nikako doli kad moja draga napravi propuh u sobi:cheer: ) radi bez problema, a isto tako i PRO koji ipak izvrti malo zraka .....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO