Macbook Pro wireless problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro wireless problem

05.10.2011 | 11:01
Imam MacBookPro 7,1 i nešto tipa ovaj problem: discussions.apple.com/thread/1352518?start=0&tstart=0
od kad sam ga kupio zeza s spajanjem bežično, imao sam iskon internet siemens wifi modem, sad vip mobile hotspot, definitivno nije stvar modema/veze jer istovremeno ibook i iphone rade bez greške, dakle macbook zeza, airport nemože naći mrežu, kad je odaberem ručno i upišem pass (wpa2-psk) uredno piše request timeout, pa onda palim gasim airport, pa se spoji, signal na maksimumu a nemože učitat google, drugi put sve radi, pa onda neće spojit iz 10 pokušaja, upalim ibook koji odmah radi i kad se on spoji macbook također odmah nađe mrežu, pa na jednom mjestu u stanu slab signal (uz prozor, gdje lovi više mreža izvana, modem na udaljenosti 2m), pomaknem ga par cm i radi normalno, pa dva-tri mjeseca sve radi savršeno, a sad, zadnjih tjedan-dva sve gore, trenutno radi savršeno, jučerprekjučer nikako... budući da mi garancija istječe za dva dana, zanima me jel ovo hardverski problem pa da ga nosim na servis ili softverski, trenutno imam 10.6.7, jel možda 10.6.8 ovo rješava? jel problem u wpa2 personal passu? u kanalima modema? 802.11n-u? sad vidim da se problem javlja i na lionu, jel postoji neko rješenje ako je softverski bag? hvala
05.10.2011 | 23:45
Meni zvuči kao HW problem i ja bi ga odnio u servis dok je pod jamstvom.
01.11.2011 | 17:55
Pošto je prošlo 3 tjedna od samo:c-ova uvodnog posta, a samo jedan je odgovor dobio iskoristiti ću prostor za svoje pitanje, da ne otvaram novu temu jer bi naslov bio isti.

Pošto sam imao dvojbe je li baterija odgovorna za čudne mirise koja dolaze iz mog MBP-a izvadio sam bio bateriju na neko vrijeme da se izlufta. BTW, još nisam siguran što točno isparava...

Nego, da se vratim na temu. Vratio sam bateriju jučer i sve radi normalno ali se ne mogu spojiti na net. Nakon cjelodnevnog driblanja nazvao T-Com i nisu mi mogli pomoći. Opet upisivanje IP adresa, PING-ali nešto... ništa. Na router sam se uredno spojio žično i bežično ali neda mi na net. Dakle, očito wirless konekcija radi ali neće da me spoji s internetom.

Restartam ga ili probudim i nanovo me traži WEP šifru. Ukucam šifru, spoji se na mrežu, dobijem kvačicu pored svoje mreže. Odmah krene i sa izmjenama statusa AirPort: On i Looking for Networks..., dobijem uskličnik na AirPort ikonici, i dalje se mogu spojiti bežično s routerom ali od surfanja ništa
Na System Preferences/Network pod AirPort postavkama mi uredno piše Status: Connected i piše koja mi je IP adresa, nakon što sam preko Advance unio IP adresu odredivši konfiguraciju DHCP with manual adress.

Može li mi pliz netko pomoći? Ne kužim šta mi može blokirati net ako bežična konekcija s routerom radi. Software?

Ovaj post pišem s desktop kompa koji se uredno bežično spaja.
01.11.2011 | 18:02
Kad dobiješ taj uskličnik, i pogledaš opet na Network, što tamo piše pod AirPort?

AirPort konekcija ne radi kako treba, to je očito, čim ti ne radi DHCP. To što si ručno unio adresu ništa ne znači.
01.11.2011 | 18:08
smayoo kaže:
Kad dobiješ taj uskličnik, i pogledaš opet na Network, što tamo piše pod AirPort?

Nakon uskličnika na System Preferences/Network pod AirPort postavkama mi piše
Status: Connected i piše koja mi je IP adresa (ona koju sam unio)
01.11.2011 | 18:23
Možda banalno, ali jesi li pokušao resetirati router i iznova instalirati. I on zna izvoditi gluposti.
01.11.2011 | 18:33
jzelko kaže:
Možda banalno, ali jesi li pokušao resetirati router i iznova instalirati. I on zna izvoditi gluposti.

Napravio sam jedino Restart preko njegovih postavki i preko prekidača On/Off. Nije pomoglo.
Nisam siguran na šta misliš niti kako se to izvodi:(
01.11.2011 | 18:34
Mislim da nije ovo do routera (s drugim Macom radi OK).

Član, ne štima mi to. Ako ti se pojavio uskličnik (gdje se to pojavio taj uskličnik? može neki screenshot?) ne štima mi da piše "connected" i IP adresa. Što ako opet IP prebaciš s manual na automatic (da dobije adresu DHCP-om)?
01.11.2011 | 18:52
Sorry, nisam naznačio da je drugi komp koji se spaja na net na Windowsima.

1. Uskličnik se pojavi pola minute nakon pokretanja spajanja na AirPort ikonici gore-desno.

2. kada kliknem na ikonicu otvori se prozorčić sa tri dijela. Gornji dio koji pokazuje status izgleda ovako:

Airport: malo On, malo Looking for Networks...
Alert: No Internet Connection...
Turn Airport Off (znači da je On)

U srednjem dijelu prozorčića nalaze se raspoložive mreže. Na vrhu je moja mreža pored koje je kvačica indicirajući da sam spojen na nju.

3. Kada se prebacim sa DHCP with manual address na DHCP status (System Preferences/Network/AirPort) se promjeni sa Connected te ispod toga napisanom IP adresom na On sa self-assigned adresom te naznakom da nije moguće spajanje na internet.
01.11.2011 | 18:52
Naravno, previdio sam mu zadnju rečenicu. Isprika.
U ove bežične kerefeke se ni ja baš ne kužim.
01.11.2011 | 20:28
Mrežna veza ti ne radi, bez obzira što prijavljuje da se spojio. Čim ti DHCP ne radi, to znači da mreža ne radi. Ako želiš biti siguran, spoji se na web admin stranicu od routera (koristeći stolni PC) pa pogledaj na routeru koje on klijente vidi - vidjet ćeš da Maca nema.

Mreža je, pretpostavljam, zaštićena? Probaj je u network preferences pobrisati pa se ponovno spojiti i unijeti pristupni password.

Ako ne pomogne ni to, gotovo sam 100% siguran da je problem u tome što se Mac spaja na kanal koji je prezagušen smećem iz susjedstva. Nažalost, ne znam kako se na Macu ručno bira kanal. Ostaje ti da probaš fiksirati kanal na routeru.
01.11.2011 | 20:44
Pomoglo je isključenje Firewalla ali to rješenje nije i ne može biti trajno.
Kako već neko vrijeme nisam koristio Mac-a pokrenuo sam Update i trenutno mi se skida 600+ MB update-a. Nakon toga ću baciti oko na još neke druge stvari vezano uz problem i to što si ti smayoo rekao. Javim šta se događa. Ako imate još koji prijedlog slobodno vičite.
Nego, imam još jedan problem. Mac ne pamti WEP šifru kada ga stavim na spavanje ili ako ga ugasim. Sranju nikad kraja ljudima kao meni, koji očito pojma o pojmu nemaju.
01.11.2011 | 21:05
A čemu bi ti to trebao služiti firewall? Radije postavi firewall na routeru, kako i spada.

I WEP ti je isto banana od enkripcije. Radije onda skini enkripciju skroz pa se poštedi gnjavaže. Ili stavi WPA2 pa da bar ima svrhu.

Nije da Mac ne pamti WEP šifru. Pamti je sigurno, ali mu autorizacija ne prolazi od prve. Iz nekog razloga. I onda te traži password jer zaključi da onaj kojeg je zapamtio nije točan.
01.11.2011 | 21:28
smayoo kaže:
A čemu bi ti to trebao služiti firewall? Radije postavi firewall na routeru, kako i spada.

I WEP ti je isto banana od enkripcije. Radije onda skini enkripciju skroz pa se poštedi gnjavaže. Ili stavi WPA2 pa da bar ima svrhu.

Nije da Mac ne pamti WEP šifru. Pamti je sigurno, ali mu autorizacija ne prolazi od prve. Iz nekog razloga. I onda te traži password jer zaključi da onaj kojeg je zapamtio nije točan.

Ok! SVe radi sada!

Update se instalirao, ponovno sam uključio firewall (nemam pojma da li je uopće to imalo veze s problemom) i sada sve radi. Konektira se na net bez problema i to automatski se priključuje na mrežu bez ponovnog traženja WEP šifre.

Smayoo, pogledati ću too čemu pričaš ali danas više nemam niti snage niti volje.

Hvala na pomoći! ...tebi i jzelku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO